reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Dzieki MAXIN i AGNES za porady :) Mam nadzieje ze poczuje sie lepiej i moze jutro spytam sie jeszcze Health Visitor co z tym fantem zrobic.

U mnie jeden problem goni drugi problem :-(
Malutka do tej pory robila kupke na kazdej zmianie pieluszki, moge smailo powiedziec ze 10 razy napewno:crazy: a teraz od 1 w nocy do teraz nie zrobila ani jednej. Obawiam sie ze moze ma jakies zaparcie...ale Nastusia zachowuje sie normalnie i niby skad mialoby byc to zaparcie...pije z piersi, ja uwazam co jem... babcia mi tu popada w panike gdyz uwaza ze to niedobrze...:baffled: i tylko slysze, ze ona powinna i powinna juz zrobic :eek:

reklama
witam !!!
troszke mnie nie bylo ale sami widzice ze pogoda cudna i mile spedzamy czas na dworze,u nas jakos leci do przodu!!!!za tydzien mam tesciowa:-:)-:)-:)-(oli rozwija sie cudnie wiec czego wiecej chciec;-);-);-)

mala-gorzatka-nie ma sie co martwic pomasuj malej brzuszek i kupka mnapewno przyjdzie a i dobra jest herbata koperkowa od 1 miesiaca zycia dla dzieci
agnes2606-ale ci dobrze mamcia z toba wypoczniej nabierzesz sil i bedziesz miala kompana na codzien
nafnia-ja karmilam oliego do 3 miesicy w nocy poniej go odluczalam.a jak piersi bola to zapewne duzo w nich mleka,musisz koniecznie odciagnac mleko lakatorem i nawet mozesz je zamrozic jak nie odciagniesz doprowadzisz to zakazenia
lucienka-kurcze rzeczywiscie masz problem??? sama niewiem co bym zrobila,ale rob tak zeby tobie bylo dobrze mzoe rzeczywscie wyjazd do polski jest najlepszy
justyna17079-fotka cudna,maxin ma racje moze powinnas wyslac jakies fotasy alexa???? i czekam na te pytanka i napewno na nie odpowiem!!!!
olcia-a co u was jak synal sie sprawuje???

oki mykam ...

Czesc laseczki.
Kurde, okropny dzien dzisiaj. W nocy maly dal popalic, nie wiem co mu sie dzieje. Jak wstal to chyba lewa noga dzisiaj, bo jest marudny i strasznie zlosc pokazuje, wyje jak syrena strazacka. A ja dzisiaj wyjatkowo nie mam nastroju i cierpliwosci. Jeszcze z ubezpieczenia do mnie dzwonili i nic nie uslyszalam, bo moje szczescie wylo jak tylko umie najbardziej. A teraz zasnal, oby spal jak najdluzej.......
Justys- super to zdjecie Alexa, rzeczywiscie widac ze ma sie dobrze:-)

Mala- gorzatka- kurcze wierze ze sie mocno przejmujesz mala, ale Twoja mama niech Cie jeszcze bardziej nie stresuje, biedna osiwiejesz ze stresu. Ja Adrianowi dawalam herbatke z kopru wloskiego i wypierdzial sie i kupka poszla, moze sprobuj jej dac.

Lucienka- witaj na forum, kurcze wspolczuje komplikacji, ale moze w tak zaawansowanej ciazy taka podroz jest tez nie wskazana. Co prawda ja jechalam 30 godzin autobusem z zagrozona ciaza, na samym jej poczatku, ale co przeszlam to tylko moj maz moze powiedziec:eek:

Buziaczku- to szkoda ze mama wyjezdza, zawsze moglas do niej wpasc i pogadac, bedzie Ci tego na pewno brakowac. Ja z moja tylko przez telefon, i wiem ze to nie to samo, chetnie bym sie z nia zobaczyla a tu tyle kilometrow......:baffled:

Ide cos zrobic kolo siebie, jedyna okazja......kiedy Adrian spi:eek:

Czesc laseczki.
Kurde, okropny dzien dzisiaj. W nocy maly dal popalic, nie wiem co mu sie dzieje. Jak wstal to chyba lewa noga dzisiaj, bo jest marudny i strasznie zlosc pokazuje, wyje jak syrena strazacka. A ja dzisiaj wyjatkowo nie mam nastroju i cierpliwosci. Jeszcze z ubezpieczenia do mnie dzwonili i nic nie uslyszalam, bo moje szczescie wylo jak tylko umie najbardziej. A teraz zasnal, oby spal jak najdluzej.......
Justys- super to zdjecie Alexa, rzeczywiscie widac ze ma sie dobrze:-)

Mala- gorzatka- kurcze wierze ze sie mocno przejmujesz mala, ale Twoja mama niech Cie jeszcze bardziej nie stresuje, biedna osiwiejesz ze stresu. Ja Adrianowi dawalam herbatke z kopru wloskiego i wypierdzial sie i kupka poszla, moze sprobuj jej dac.

Lucienka- witaj na forum, kurcze wspolczuje komplikacji, ale moze w tak zaawansowanej ciazy taka podroz jest tez nie wskazana. Co prawda ja jechalam 30 godzin autobusem z zagrozona ciaza, na samym jej poczatku, ale co przeszlam to tylko moj maz moze powiedziec:eek:

Buziaczku- to szkoda ze mama wyjezdza, zawsze moglas do niej wpasc i pogadac, bedzie Ci tego na pewno brakowac. Ja z moja tylko przez telefon, i wiem ze to nie to samo, chetnie bym sie z nia zobaczyla a tu tyle kilometrow......:baffled:

Ide cos zrobic kolo siebie, jedyna okazja......kiedy Adrian spi:eek:

agnes - dzieki za podpowiedz , wlasnie tak myslalam zeby tak zrobic, zeby mala przyzwyczajala sie do przesypiania nocek, no tak nie ma to jak mama :tak:, a zabkowanie to rzeczywiscie czasami potrafi niezle namieszac, ja na razie ten problem uwazam za odlegly;-), ale dzieciaczki tak szybko rosna:tak:

mala-gorzatka - nie jestem pewna ile twoja nastusia ma tygodni ale dzieci tak maja , ze na poczatku kupka jest do kazdej pieluchy a potem juz rzadziej, okolo miesiaca juz moze byc 1 kupka dziennie albo nawet 1 na 2 dni, wiec tym sie nie przejmuj:no:;-).

OLIS dasz rade z tesciowa przyjedzie i pojedzie...

my jak pojedziemy do PL w grudniu to mamy mieszkac u tesciowej ale w razie czego mozemy odpoczac od niej w moim rodzinnym domu bo rodzice sa tutaj ale co sie okazalo moj tato chce wyremontowac lazienke w PL i jedzie 3 dni po nas
ale znalazlam juz sposob bede czesto odwiedzala znajomych hehe noi tydzien na sylwestrowy wypad nie bedzie tak zle :))

kasiula matula-oby nie bylo tak zle no coz liczmy na jakies cluby i troszke se powloczymy jak za starych dobrych czasow,w koncu trzeba babcie wykorzytac na maksa!!!!:-D:szok:

reklama
WITAM WSZYSTKIE MAMUSIE

ale natrzaskałyscie teraz ja mam zalełości w odpisywaniu:-)moja mała maruda wreszcie zasneła a ja dopiero godzine temu mogłam spokojnie zjesc sniadanie:tak:bo tak to ani rusz marudna strasznie dzis była:baffled:padam na pysk:rofl2:nie mam czasu na nic wszystko robie biegiem nawet prysznic biore w pospiechu:-D mam nadzieje ze jeszcze troszke i sie wszystko unormuje:tak:bo jak tak dalej pójdzie to znikne bo nie mam czasu na jedzenie:no:
mala-gorzatko- powiem ci że moja mała nie robi kupki do kazdej pieluchy na dobe moze zrobi z 6 to góra ale za to pożądne:tak::tak:az po pas:-):tak:
ja małej jeszcze nie podaje zadnej herbaty ale za to sama pije koperkową i mała z bączkami i kupka nie ma problemu:tak::tak:ty tez pij zbaczysz pomoże:tak::tak:chociaz dwie dziennie:-D
:-)
nafina- tesciowa tesciowa ja tez mam ten problem :tak::tak:ale co tam musimy dac rade hi hi
justyna-syneczek uroczy widac ze dziecko tryska zyciem i jest zdrowiutki:-):-D wszystkiego dobrego dla was
lucienka-witaj na forum:-)
justyna w- widzę ze u ciebie tez dzis koncert płaczu witaj w klubie ja juz nie mam siła a reka od noszenia małej zaraz mi odpadnie ta pogoda chyba tak na nich działa bo jest okropna :sick:
agnes- swietnie ze mama przyjezdza:-):-)nacieszycie sie sobą przez te dwa tygodnie:-):-) miłego wypoczynku dla ciebie i twojej rodzinki

sorki dziewczyny ze nie odpisze wam wszystkim ale mała juz sie budzi zaraz bedzie krzyk bo pora karmienia:-):-D
postaram sie jeszcze wpasc i nadrobic zaległosci
a tymczasem miłego popołudnia dla was wszystkich

Do góry