reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

ja też ostatnio jestem zaganiana troche. Dlatego troche podczytuje, ale ciężko pisać.
Rochu ma się dobrze:tak: uwielbia pływać, waży już prawie 7300g mierzy 65 cm . jedyny kłopot jest taki, że ma refluks moczowy i cały czas bierze antybiotyki:-(
Poza tym zamierzamy się pobrać w sierpniu:tak: u nas w Maidstone.:tak:
Data ustalona, więc czas zacząć przygotowania;-)

Kiedy Wielka Noc nastanie
Życzę Wam na Zmartwychwstanie
Dużo szczęścia i radości,
Które niechaj zawsze gości
W dobrym sercu, w jasnej duszy
I niechaj wszystkie żale zagłuszy.

z okazji świąt życzy Kasia i Roch

reklama
hej dziewczyny!!

mam do was pytanie: czy ajk skladalscie wnioski o poaszport dla swoich dzieciaczkow zalaczalyscie angielski akt urodzenia czy umiejscawialyscie go ?
help bo nic niewiem co robic...:confused:

Cześć dziewczyny! Zajrzalam tu bo jestem ciekawa czy moze któraś z Was nie mieszka czasem w Lymington??? ja tam mam teściową i czasem tam do niej jeździmy:-)

kasuelf mozesz zalaczyc brytyjski akt urodzenia ale wtedy po roku czasu musiszprzedstawic im polski wraz z nr pesel, chyba ze u nich zlozysz wniosek o nadanie tego nr. Drugie wyjscie jest takie ze popros kogos z rodziny zeby ci zalatawil to wszystko w Polsce ty tylko przesli pelnomocnictwa i bedzei ok
pozdrawiam

Wielkanoc pachnie wiosna...
to pora tak radosna
pełna pisanek kolorowych
i prezentów zajaczkowych.
Na stole bazie i cukrowy baranek
i mnóstwo wody w dyngusowy poranek.
Dla wszystkich rodzinek z UK
WESOLEGO ALLELUJA!!!
rejoice.gif

buziole dzieciaCZKOMMM;-)
dziewczyny mam pytanie , czy ktos z was ma kotka w domu??kota brytyjskiego??szukam hodowlii tej rasy w ie ale nie moge znalezc. Jesli ktos ma takiego kotak moze mogłby spytac hodowcy czy nie zna hodowlii w irlandii.
moje gg5407095
dziekuje i pozdrawiam Daria

Witam Mamusie!

Ja tylko na chwile:-)
Brianek spi juz ktoras godzine w pokoiku ma otwarte okno i sloneczko swieci extra!:happy:
Mam dzisiaj jeszcze ochote skorzystac z tej pieknej pogody:tak: i isc na hustawki z malym tylko ciekawe ile bedzie tak spal?:happy2:hehe.

JoannaZ i Kasuelf widze ze rozmawiacie tutaj o paszportach.Prosze doradzcie mi cos no bo ja tez nie wiem co mam kompletnie robic:eek:
Brianek ma paszport tymczasowy wyrobiony w Londynie lecz jego waznosc konczy sie 19 czerwca.My mamy do pl jechac na chrzest malego w lipcu.Z tego co piszecie i czytam tutaj to sa straszne kolejki w konsulacie.Czeka sie 3 miesiace na wizyte tak:confused:no to wpadlam na pomysl zeby do pl jechac z malym w czerwcu przed uplywem terminu tego paszportu.Tylko teraz jest taka sprawa ze maly nigdzie nie jest zameldowany w polsce i co mam zrobic:confused:musze go zameldowac tak gdzies zeby dostal ten paszport:confused:
No i czy jak przyjade sama do pl to wyrobie paszport bez taty Briana:confused:czy on do tego tez koniecznie jest potrzebny:confused:
No bo on pozniej dojedzie do nas ja chcialam wczesniej jechac przed konczacym sie terminem waznosci paszportu i zeby wyrobic go do chrzcin aby pozniej moc szybko wyleciec.
Plis doradzcie cos!:blink:
Bede wdzieczna.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Maggusia zeby wyrobic dziecku nastepny paszport musisz miec nr pesel malego. W zwiazku z tym konieczne jest zeby byl gdzies zameldowany.
A zeby go zameldowac musizs isc do urzedu z wlacicielem lokalu i aktem notarialnym potwierdzajacym prawo wlasnosci i zlozyc podanie o PESEL. Na pesel czeka sie w - w zaleznosci w jakim miescie - od1 - 2 miesiecy.
I dopiero z PESEL-em mozesz zlozyc wniosek o paszport. Niestety konieczne jest zeby tatus byl przy skladaniu wniosku bo musi osobiscie podpisac zgode. Jesli nie to musisz miec jego zgode potwierdzona notarialnie. No i na paszport bedziecie czekac jeszcze ok miesiaca.
Powodzonka.

reklama
Maggusia zameldowanie i PESEL to ktos znajomy Ci moze zalatwic nie musizs osobiscie wiec radze to zrobic juz teraz jesli chcesz zdazyc do czerwca. Pozdrawiam

Do góry