reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Weekend sie rozpoczal, mam nadzieje, ze bedzie ladna pogoda na wspolne rodzinne spacerki :happy: Pati rozwija sie teraz w tempie blyskawicznym, z dnia na dzien widze postepy. Juz jest duzo latwiej sie z nim dogadac, bo jak cos chce to ciagnie mnie za reke i pokazuje, lub jak jest glodny to przynosi swoj talerzyk, albo swoj kubeczek. Pocieszny jest mowie wam :-)
Maxin bawcie sie dobrze na basenie, my sie wybieramy w poniedz, na specjalna sekcje dla dzidziusiow, bylismy juz prze swietami, ale bylo half term wiec nie bylo zajec dla maluchow, tylko mnostwo wiekszych dzieci, ktore krzyczaly, no i Pati troche sie bal :eek:
Olis no katarek trwa tydzien, ale mozna troszke pomoc Oliemu zeby sie tak nie meczyl. Ja jak dziewczyny zakrapialam Patiemu nosek sola fizjologiczna, a na noc stawialam przy lozeczku miske z ciepla woda, do niej troche Vicka, super paruje i malemu momentalnie sie nosek odtykal :tak:
Maja33 z okazji rocznicy slubu zyczonka od nas rowniez lat milosci, radosci ze wspolnie spedzonych chwil i duzo, duzo szczescia :-)
Maja1980 Marika slodziutka na tym filmiku i jak fajnie juz sobie gaworzy, sliczna z niej dziewczynka. Ale wam fajnie, ze lecicie do Polski i to na tak dlugo. Ja tez zaczynam sie zastanawiac czy nie poleciec na wakacje, chyba za chwile posprawdzam bilety :tak:
Izusia a jak tam Oskarcio, przesypia juz ladnie nocki? Tato nadal jest i ci pomaga, a no i pewnie juz jestescie w nowym domku, super :happy:

Hehe wlasnie moj Slodziak podszedl do mnie do kompa i mi podaje pantofle?? Zalozylam je a on chcial zebym poszla do kuchni i dala mu picie. Hehe pocieszny jest moj swirek :-D

Milego weekendu zyczymy :cool2:

reklama
Witam Mamusie!

Widze ze szalejecie z pisaniem:-)hehe tyle do czytania ze ho ho:tak:fajnusio.
U mnie troche niewyrobka z pisaniem na BB ostatnio w czwartek bylam jeszcze w pracy dali mi tak w kosc ze myslalam ze do domu nie dojde:eek:od 6:00 do 18:00 dzwigalam skrzynki po 6kg i dawalam na palety a pozniej musialalm to pozawozic do lodowek normalnie rak nie czulam:baffled:za marne 3f na godzine:szok:tak poganiali ze myslalam ze sie rozplacze:dry:no ale jak mus to mus.
Dobrze ze ludzie ci pracujacy z wana byli bardzo mili co mi sie pierwszy raz taka extra grupa przytrafila:happy:
Dobrze ze juz tam nie musze jezdzic a gdybym musiala to coz pewnie bym pojechala:laugh2:

Maxin fajnie ze juz do nas wrocilas!:-)widze ze pobyt w pl sie udal i corcia nawet zadowolona;-)
Swietnie ze tata do was przyjezdza:tak:
a czego samiutkie jesyescie w domku:confused::happy2:

Olis jak Brianek byl chorutki to na katarek bardzo mu pomogl nasivin i ta sol o ktorej pisza dziewczyny.Zycze zdrowka:tak:i gratuluje zabeczkow:-)

Anya 24 jaki slodziak z Josha:happy:jak pokazywal na to gardelko.Mam nadzieje i trzymam kciuki aby szybko zniknol ten wirus przebrzydly!;-)

Maja 33 wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu!:yes:
Widze ze mala tez przeziebiona o jej zycze zdroweczka!:tak:

Miloku oj widze ze z tymi paszportami to nie za wesolo no wlasnie u nas tez z tym problem i duzo zalatwiania wr:wściekła/y:a planujemy w lipcu ochrzcic Briana:-)

Maja1980 wam tez zycze zdroweczka!:happy:

Anetka hehe fajnie ze tak sie rozwija Pati :tak:
Brianek jak jest glody mowi am am hehe:laugh2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Anetka swietnie sobie radzi Patti,serce sie cieszy z dniA na dzien bardziej:-) Ja tez nie moge sie nadziwic jak Natalka stala sie kumata;-)

Maggusa nie mialm ojkazji pogratulowac pracy wam obu,ciezko pracujesz kurcze i za takie pieniazki hmm...ale dobre i to na poczatek z czasem sobie zmienisz na cos lepszego,a co w tym czasie z Brainkiem?A maz gdzie pracuje?

Maxinko wiesz ja juz tam pracowac nie bede bo moj zaczyna prace od poniedzialku(na lotnisku przy odprawie) a z Brianem nie bedzie mial kto zostac wiec teraz robie nowe ogloszenia zeby zaopiekowac sie jakims dzieckiem moze wreszcie cos sie znajdzie bo tamta pani powiedziala ze sama nie ma pracy i narazie nic z tego ale pamieta o mnie i jestem na pierwszym miejscu jak cos:-)

Czesc dziewczyny, poczytalam troche forum i wczoraj juz sie zarejestrowalam , bo chcialam dolaczyc do Was. Jestem w 31 tygodniu ciazy i wlasnie niedawno przeprowadzilismy sie z mezem do Nottingham. (Moze jest ktos z Nottingham) . Wczesniej mieszkalismy w Londynie 6 lat. Ojejku mam teraz duzo czasu, za duzo, i zero znajomych tutaj. Poza tym nie wiem czy pojechac do Polski i tam urodzic dzidziusia, czy zostac tutaj. Tutaj mialam robione badania, a czesciowo tez w Polsce i teraz mam dylemat.

hejka:-) , u nas dzisiaj piękny dzionek, niestety narazie się nigdzie nie wybieramy, bo Karolisia cały czas chora, myslałam, że juz jej przeszło a tu w nocy znowu wymiotowała:no: , bylismy dzisiaj w szpitalu, no ale nic konkretnego nie poradzili, wszystko co zje to od razu zwraca, szkoda mi jej, że sie tak biedactwo musi męczyć:sick: , a do tego mnie też wczoraj dopadł ten wirus, na szczescie juz mi przeszło

Nafnia witaj:-) , ja wprawdzie nie jestem z Nottingham, ale mieszkam niedaleko, a dokładnie w takim małym miasteczku Alfreton, około 20 km od Nottingham.
Dlaczego zastanawiasz się czy jechać do PL urodzić dzidziusia, myślę, że tutaj w Anglii opieka podczas porodu jest dużo lepsza niż w Pl, w sumie to nigdy w PL nie rodziłam, ale tak z opowiadań znajomych, to jabym nie zdecydowała się na poród w naszym kraju, ale decyzja należy oczywiście do Ciebie:-)

hej

dziewczyny dzieki serdeczne za zyczenia
mala dzis jaknowo narodzona szok wszystko jej przeszlo

olis- mam nadzieje ze Oliwierek juz lepiej
Maxin- same w domu kobitki, szkoda ze sie W spoznil na odprawe:-(

Agnes- kurcze zyze duzo zdrowka dla malej

Maggusia-dzieki Bogu ze juz nie musisz tam pracowac szok

Nafnia-witaj serdecznie, a dlaczego sie zastanawiasz z rodeniem w pl mialas jakies niemile doswiadczenia czy raczej myslisz ze tam mama ci pomoze;-) mi osobiscie bardzo wszystko odpowiadalo:happy:

u nas dis bylo super bylismy pol dnia w hyde parku i normalnie odzylam piekna pogoda teraz tylko 6tyg i do polski na wakacje:cool2:

pozdrawiam papap

MAJE SUPER ZE MARTUSAI JUZ ZDROWA,A NA ODPRAWE SPOZNIL SIE MOJ TATA NIE W.;-)

nafnia WITAJ U NAS,gratuluje fasolki,dolanczam do pytac lasek,czemu sie zastanawiasz,ja rownizez mam mile doswiadczenia z tutejszej opiek w czasie ciazy:tak:

MAGGUSIA to dobrze,ze nie bedziesz sobie zyl wyprowac i nosisc takie ciezary,trzymam kciuki aby ktos sie odezwal z ogloszenia

Agnes2606 kurcze szkoda Karolci,czemu to sie dzieje po jedzeniu,hmmm........lekarze nic nie mowia???

reklama
Dzieki za mile powitanie, widze ze wiekszosc z was ma mile wspomnienia z porodu w UK, ja wlasnie mam dylemat bo wiekszosc moich znajomych rodzila w Polsce i kazdy mowil, ze w Polsce jest lepsza opieka, a tutaj juz po 6 godzinach po porodzie odsylaja cie do domu a dziecko jest badane tylko przez polozna a nie pediatre. W Polsce tak jakos bardziej swojsko.
Czy wiecie jak dlugo tutaj czeka sie na paszport.

Ostatnia edycja:
Do góry