reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
moniaIcolinek no zalamka totalna...:-(
izka juz dzwonilam do taty zeby sie dowiedzial...tez liczyl na nasz przyjazd...podobno bedzie to trwalo ok.miesiaca-tak przynajmniej powiedziala babka z konsulatu...

trudno...pojedziemy pozniej...szkoda tylko bo mialam tyle planow, wszyscy sie cieszyli ze niedlugo malego zobacza a tu d...a...

Tygrysek - lepiej zalatw to upowaznienie dla mamy; my mielismy taka pechowa sprawe ze zeby zarejestrowac dziecko w Polsce musielismy jechac osobiscie ! Zadna babcia, zaden dziadek... powiedzieli osobiscie. A jak pytalismy ze moze jakies upowaznienie, pelnomocnictwo to nam za kazdym razem mowiono, ze do rejestracji potrzebni sa obojga rodzicow i koniec ! Takie urzedniczki ! Wszytsko zalezy od urzedu! Najlepiej niech tos sie dowie jak jest w Twoim urzedzie w Polsce .
Potem zameldowanie a co za tym idzie Pesel...zalatwia swobodnie dziadki - my czekalismy na Pesel w PL 2 tygodnie - a przez konsulat to trwa znacznie dluzej :baffled:

A tak na marginesie - tlumaczylismy br. akt urodzenia zeby zarejestrowac Nastke w Polsce w USC... zadzwonilismy do tlumacza i spytalismy ile kosztuje przetlumaczenia swiadectwa urodzenia z ang. Powiedzialno nam ze 28zl. Oki, poszlismy, dalismy i wtedy powiedziano nam ze cena zalezy od ilosci znakow :baffled: ze do 1700 znakow 28 zl a powyzej kolejne 28zl itd. Oki, dalismy do przetmumaczenia...
przy odbiorze babka do mnie 56zl -oczy mi wyszly i pytal czemu tyle ? a ona ze sa dwie strony a za 2 strony placi sie 56zl :szok: wiec ja do niej- dlaczego tu sa 2 str przetlumaczenia jesli swiadectwo ma jedna stone (czcionka na tlumaczeniu 12)... no ale coz moglam zrobic....cholerstwo jedne !

mala-gorzatka28 niestety taka jest ta polska biurokracja.:wściekła/y:..mi juz troszke nerwy puszczaja...dzwonilam do taty-w poniedzialek dowie sie wszystkiego w USC...tylko jedno mnie zdziwilo:dlaczego tu na paszport 5-letni czeka sie nawet do 6 m-cy a w PL miesiac???:szok:

a czy ktoras z Was orientuje sie czy mozna a jesli tak to jak, wyrobic tutejszy paszport dla malego skoro sie tu urodzil?

Wstawac dziewczyny!juz pozna godzina:-);-)...spojrzcie jak pieknie bialo za oknem-przynajmniej u mnie tak jest i ciesze sie jak dziecko bo nie pamietam kiedy ostatnio snieg wdzialam...azn zdjecia nawiedzona na amiatke porobilam:-D...
Dawid tez caly czas w oknie by siedzial bo tak jakos inaczej niz zwykle-w koncu szarosc zniknela:-)...milego weekendu.
moze wieczorkiem zajrze do Was a jak na razie to mam nadzieje ze uda mi sie co nieco zrobic w domku...
macie jakis pomysl na dobry szybki obiad?bo jak jutro wrocimy z lotniska z tesciowa to bede musiala cos ugotowac a pewnie nie w glowie bedzie mi stanie przy garach....

Witam

Buziaczek Malutka jest urocza, a tak się bidulka męczy, ach te ząbki
MoniaIcolin wow to dużego masz przystojniaka, Mój miał 7 m-cy jak miał taką wage :tak:
Pinka gratuluję ząbków, oby szybko wyszły i nie męczyły Pociechy. A spotkanie dziękuję, było bardzo miło, było nas tylko 3-jka Katarzyna_s i Kama. Jak zawsze szukając nowego miejsca troszkę się pokręciliśmy po tych uliczkach, ale nie polecamy tego miejsca Seymour Place, brak kawiarenki, mało atrakcji, szare itd. Ale nowe miejsce sprawdzone :laugh2::-p
Tygrysek my dostaliśmy przy odbiorze poszportu kartkę z informacją co należy mieć itd na kolejny paszport, przykro mi że Ciebie nie poinformowali, bo trochę trwa załatwianie peselu. Ale o załatwienie peselu możesz złożyć w nioski w konsulacie, oni też się tym zajmują. Ale niestety na święta nie zdążysz, przykro mi
Mala_gorzadka ja okurat trafiłam na tłumacza który brał opłate za ilość stron, także zapłaciłam tylko 30zł

A i unas piękna pogoda, dzisiaj wygonie M na spacer z Brzdącem a ja muszę się wziąść do roboty, mam trochę sprzątania, a gdy oni mi krążą po chałupie to ciężko idzie i nie tak dokładnie jak bym chciała :-p:laugh2:

Mamuska79 wiem ze mozna to przezkonsulat zalatwic-ta babka mi to wczoraj powiedziala ale nie dosc ze trwa to wtedu ok.3-4 miesiace to jeszcze kosztuje 100funtow.:-(.to ja wole zeby mi to tata zalatwil-bedzie taniej i szybciej...
niestety nie damy rady na swieta...jakos musze sie z tym pogodzic...

Hej dziewczyny u mnie goscie wiec,nie ma czasu,ale jest ok(lepiej niz myslalam:-D)

Pozdrawiamy serdecznie!!!!
Zdrowka-wszystkim ktorych meczylo chorobsko!!!!

Witam serdecznie!!!!
My dzis bylismy w Wetland London i mimo,ze bylo chlodnawo, bylo calkiem fajnie:tak:Mnostwo kaczek i innych ptaszkow i Nika byla w siodmym niebie jak zobaczyla,ze golebie jedza mi ziarnka z reki:-D:-DZabrali nas tam tescie i musze przyznac,ze spedzilam naprawde mily dzien z Nimi,co mi sie nie czesto zdaza:-p:laugh2:
Dzis krociutko,bo jestem wypompowana po prostu i marze tylko o prysznicu i blogim snie:tak:
MILEJ NOCKI!!!!JAK WAM MINAL WEEKEND????

reklama
witam mamy

u nas to samo,leczymy sie syropem z cebuli,ale kataru pozbyc sie nie mozemy,w nocy Natusie mocno dusi,do tego wychodza jej 3 zeby na raz.Ja chodze nie wyspana........codziennie zasypiam o 4.00.

wekedn u nas byl spokojny,niemoge sie doczekac jak wyjdziemy na dwor i do parku.

ok mykam cos przekasic

pozdrawiam was papa

Do góry