reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc dziewczyny :-) Ja znow wieczorowa pora... no coz, tylko teraz mam czas, jak maly spi.
Bylismy u lekarza z jego brzydkim kaszlem i niestety dostal antybiotyki. To jakas infekcja na oskrzelach. No trudno, podajemy i czekamy.:dry:
Marta- no to gratuluje pracy i to nie byle jakiej :-):tak::-). A co z Nikiem? Pojdzie do przedszkola? Chyba jeszcze za wczesnie. A moze niania?
Iwoneczka- A Ty co w koncu? Wracasz? Co im powiedzialas?
Pinka- udanej resztki urlopu. Wracaj i wszystko opowiadaj :-)

reklama
wybaczcie,ze tak z innej beczki, ale potrzebuje informacji o opiece dentystycznej: czy bezplatna opieka obejmuje kobiete rowniez rok po porodzie? Czy tylko w czasie ciazy?
A moze ktorej chcialoby sie opisac mi w skrocie jak tu opieka wyglada? Czeka mnie chyba pierwsza wizyta i nie bardzo wiem, czy rozni sie to wszystko bardzo od tego, co znam z Polski :-)

witam sobotnio i jak zwykle zaraz sie biore za porządki:-)

alex małego narazie czesc dnia bedzie pilnować moja mama a na dwie godziny szukamy niani bo mamm na 14 chodzi do pracy a ja będe pracowała do 16:tak:a do przedszkola chce go dac od przyszlego wrzesnia, bedzie mial juz prawie 3 latka;-)

mala czarownica ja niestety nie pomoge bo nie mialam potrzeby na szczescie ale wydaje mi sie ze powinnas miec dalej za darmo:tak: moj znajomy raz byl i placil jakos 80 funtów a robiła mu dwa zeby, ogolnie był zadowolony:tak:
a znów druga kumpela leciała do Pl zrobić zeby bo powiedziała że jej taniej bilet wyjdzie niż dentysta tutaj. najlepiej podejdz do jakiegos gabinetu i zapytaj;-)

mala czarownica do roku po porodzie masz jeszcze dentyste za darmo.Niestety nie wiem nic wiecej,bo jeszcze tu u dentysty nie bylam,zawsze jak jestem w Pl to chodze.
Martuchaa gratulacje i powodzenia w nowej pracy:tak:
Kasia ja tez trzymam kciuki za fasolke.Powodzenia!

U nas dalsza czesc odwiedzin rodziny,ale ciocia juz jutro wyjezdza,natomiast siostra mojego K zostaje z nami do stycznia:baffled:Nic do nie nie mam i ja lubie,ale nazwozila 6 pudel gratow z Irlandii i po prostu nie ma gdzie sie w domu ruszyc,bo mamy tylko mieszkanie z jedna sypialnia i sporo naszych i dzidziusiowych gadzetow,a teraz jeszcze 160 kg dobytku siostry i wielki dmuchany materac na ktorym spi,normalnei tragedia.Juz mnie to dobija,bo jest klaustrofobicznie ciasno:wściekła/y:
Na szczescie w srode lece a malym do Pl na 2,5 tyg:-):rofl2::happy:

Madzia pewnie już nie mogą sie was doczekać w PL co?

Kasia jak tam? napisz cos!!

my po spacerku, pogoda przesliczna.wlasnie pije moja ulubioną malinowa herbatke i zaraz kolacja i kąpiel:cool2:

No wiec od samego rana pojechalismy z M do spzitala,tam pobranie krwi na poziom beta hcg i czekanie na wyniki i rozmowe z lekarzem.Ok 12:30 dopiero przyszedl lekarz i stwierdzil,ze jednak wynikow nie ma i zadzwoni do mnie i wszystko powie....
Dla niewtajemniczonych:przy prawidlowej ciazy beta hcg powinna wzrastac po 2dniach 66% po kolejnych 2 100% po kolejnych 180%...itd....
W czwartek mialam 7901, dzis lekarz dzwonil i od razu mnie zaniepokoil,bo zaczal wypytywac jak sie czuje i czy nie krwawie i czy nic mnie nie boli,itp....No i moja beta po 2 dniach wzrosla do 9900:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
Zaczelam wypytywac o co chodzi i co to oznacza,ale powiedzial,ze nie wie,ze musimy zrobic usg i mam wizyte 9.10:-(Albo ciaza pozamaciczna,albo ciaza wewnatrzmaciczna ale nie mogaca sie rozwinac prawidlowo,albo bardzo wczesna ciaza i fasoleczka wolno rosnie,ale raczej nie naciskal na ten wariant:-:)-:)-:)-(
Ja szczerze mowiac pisze tylko Wam,bo telefonow od znajomych z pytaniami co i jak nawet nie odbieram,bo nie wiem co powiedziec a i stalych hasel ' bedzie ok' nie mam ochoty slyszec,choc rozumiem,bo co innego mozna powiedziec:zawstydzona/y:
Mam dosyc niepewnosci,a tu jeszcze mam czekac do 9.10:zawstydzona/y::-(
Spadam kapac mojego skrzacika,wlasnie wrocilysmy z placu zabaw,bo tylko zabawa z kruszynka jakos mnie trzyma w jednym kawalku dzis:-(
Trzymajcie kciuki laski,a dla bardziej uduchowionych:pyknijcie jeden paciore w imieniu fasolki,bo mnie nie wychodzi:sorry2:

Katarzynka ja mocno trzymam kciuki.Wiem,ze to czasem denerwuje,jak wszyscy mowia,ze bedzie ok,a ty nic pewnego nie wiesz,ale trzeba byc dobrej mysli i mocno wierzyc,ze sie uda i dzidzia sliczna wyrosnie.Z calego serca zycze powodzenia!

Martuchaa no juz mama w Pl pokoik dla malucha wyszykowala,lozeczko,pieluszki i te sprawy.Wszystko juz gotowe i czeka na Maciusia:-)A ja sie juz nie moge doczekac wyjazdu,troche sie boje jak sobie sama na lotnisku ze wszystkim poradze,ale co zrobic jakos bede musiala.Mam nadzieje,ze zle nie bedzie:tak:

reklama
Cześć dziewczyny :-)
Melduję się po krótkiej nieobecności, ale mnie i małą dopadło jakieś chorubsko i ostatnie 3 dni z życia wycięte. Najpierw mała miała katarek, na drugi dzień biegunka i wymioty, w kolejny dzień ja te same objawy co ona, także wczoraj umierałam, dziś już lepiej, ale dalej jestem osłabiona. Oliwcia już tylko z katarkiem się męczy, no i kupki takie luźne robi. Byłyśmy u lekarza, ale jak to w Anglii bywa usłyszałyśmy, że to wirus i trzeba przeczekać. Podawałam małej Calpol, do noska psikam jej wodę morską, smaruję nosek maścią majerankową i to chyba jej pomaga. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Katarzynka trzymam kciuki! Życzę Ci z całego serca, by wszystko było dobrze.

Martucha gratuluję pracy! W banku powiadasz? A co będziesz dokładnie robić? Kiedyś też myślałam o pracy w banku, ale później jakoś tak zrezygnowałam.

Iwoneeczka i co dokumenty masz już wypełnione?

Madzia współczuję Ci tej ciasnoty w domku, mnie by to też denerwowało. Przynajmniej w Polsce sobie troszkę odpoczniesz. A podróżą się nie martw, bo na pewno dasz sobie radę, a ludzie pomogą.

Gusia gratuluję ząbka :-) Nie chwaląc się ;-): moja Oliwcia ma już osiem ząbków :-) pierwsze dwa wyszły jej jak miała 5 miesięcy.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy.

Do góry