reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
kwiateczek sorki ze sie spytam ale czemu prasowanie jest wazne.? Ja nie prasowalam i nawet nikt ni o tym nie powiedzial ze trzeba.
W czym prać bieliznę noworodka
Wyłącznie w środkach przeznaczonych dla niemowląt, przebadanych i atestowanych, zawierających jak najmniej detergentów. Może to być np. Jelp, Lovela. Nie syp proszku za dużo i nastawiaj w pralce dwukrotny program płukania. Zrezygnuj z płynów do zmiękczania – zawierają detergenty, które drażnią skórę.

Jak długo prasować ubrania noworodka
Na pewno przez pierwszy miesiąc życia dziecka. Prasowanie to dodatkowa dezynfekcja. Zabija się w ten sposób zarazki, a także np. niektóre alergeny, jak roztocza kurzu domowego

moze sie komus przyda;-) to znalazlam w internecie jak czegos nie wiem szukam w google ale u mnie w rodzinie wszyscy piora i prasuja ciuszki nie wyobrazam sobie inaczej

hej:)
joklis dzieki nad morzem bylo super! ostatnio bylam 3 lata temu ale to jeszcze w PL ale powiem ze tutaj tez jest fajnie, szczegolnie jak jest cieplo:-)uzbieralismy wczoraj pol reklamowki muszelek:-p
maggusia ja tez sie boje zeby sie nie stresowaly, dlatego zabraniam mezowi zeby je lapal czy gwaltownie sie do nich zblizal:tak:
julita wczoraj pierwszy raz zostaly na cala noc, podejrzewam ze z miejsca sie nie ruszaly, rano jak weszlam to dopiero sie obudzily, a jakies dwie, trzy godz pozniej same wlceialy do klatki:tak:i nic nie zdemolowaly:cool2:
izka a ja zawsze chcialam miec pieska ale moi rodzice nie pozwalali:-( te papugi to w sumie moje pierwsze zwierzatka:tak:
lucy zycze ci by twoje malenstwo bylo przeciwne smokowi tak jak moj, on od poczatku smoka wypluwal, ogolnie staralam sie zawsze malo mu dawac jedynie w ostatecznosci ale nawet wtedy nie chcial:-pwiadomo ze czasami lepiej dla ciebie jak dasz smoczka bo masz chwile dla siebie ale pozniej oduczac jest chyba ciezko:sorry:

ja od poczatku piore Kondzia rzeczy w Persilu non-bio i w takim plynie, ostanio zmienilam plyn na comfort dla dzieci i nie ma zadnych problemow. Proszek perslia kupilismy takie wielkie pudlo i sami tez sie w nim pierzemy;-) a prasuje caly czas ubranka, tak jak i nasze moze dlatego bo...lubie prasowac:-)

Załączniki

• 100_1890jujjj.jpg
    100_1890jujjj.jpg
    60,5 KB · Wyświetleń: 52
  • 100_1897jhcfhtdr.jpg
    100_1897jhcfhtdr.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 45
aga1989 widze ze mieszkasz w Preston ja również :-D a z tym smokiem bede sie starac aby malec go dostawał tylko wtedy kiedy to konieczne.

aga1989 widze ze mieszkasz w Preston ja również :-D a z tym smokiem bede sie starac aby malec go dostawał tylko wtedy kiedy to konieczne.

i slusznie ja tez nie chcialam dawac wogole ale moj mezulek sie uparl i juz nastepnego dnia dziecku do buzi wsadzil do dzis mam problem by ja oduczyc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tak sie do niego przywiazala.......................

reklama
Do góry