reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

no ja tez 85F mam i musialam normalnie zamawiac w sklepie, bo w żadnym nie bylo :baffled:
chyba się muszę do Was na targ wybrać w takim razie, bo u mnie takich to nie ma.Tylko takie zwykłe. Zaraz po 1 praniu ta część nieodpinana się okropnie rozciąga, a ta odpinana zbiega w rezultacie mam zakryty tylko środek piersi, potem dookoła gołe i dalej zakryte - normalnie jak jakiś hard core sado-maso ;-)ale uzywam do spania, bo przynajmniej miękkie

reklama
Ja miałam dwa alles, z jednego wyszedł drut po tygodniu użycia (używałam przemiennie dwóch biustonoszy w tym czasie) i teraz się do niczego nie nadaje
a drugi jest ok, tylko, że to rozmiar 85F i on wchodzi mi tylko jak mi piersi mlekiem nie podejdą, tylko troszkę mocniejsza laktacja i już mam cały biustonosz odciśnięty na piersiach.

Ja mam właśnie 85D z targu i są akurat ok - hehehe. Takie koronkowe, mięciutkie podróba triumpha bo identyczne rozwiązania.
Tyle, że triumpha na moje piersi nie produkują.

My dziś z Izą niezły spacer zrobiłyśmy.
Iza Ignacego zahibernowało na spacerze :-D, jak wróciliśmy do domu to jeszcze spał do 17 :shocked2:.

a dla mnie triumf jesczze łaskawy - mam 80D, pani stwoerdziła, że większych miseczek nie będzie :tak: na szczęście już po nawale i D jest dla mnie akurat. A jak jestem zjedzona, to nawet trochę za duze :tak:
SPacer był ekstra :tak: szkoda tylko, że stopy mi zamarzły :dry::-)
Gaja od razu musiała wstawać, bo ją do chusty chciałam wkładać :-D więc nie wiem, czy by spałą dalej, bo musiała być związywana i uwalniana, bo chciałam sprawdzić, czy za każdym razem mi się uda.. aż się zdenerwowała :sorry2:
jestem zachwycona chustą :-D

kilolek ja biustonosze alles kupowałam w sklepie blisko szpitala gdzie rodziłam - IMiD, zresztą anitę też. Bo do szpitala kupowałam biustonosz tydzień przed porodem 85G i okazało się, że jak dostałam w szpitalu nawału to mi się w niego za nic nie chciały piersi zmieścić. A położna laktacyjna kazała chodzić mi w staniku, bo uwolnione piersi jeszcze bardziej mleczko produkowały, a takie ściśnięte przez biustonosz mniej, no i szybko musiałam jakiś biustonosz sobie większy kupić i niestety w tym sklepie koło IMiD większe mieli tylko Anity i na mój biust był tylko jeden model w całym sklepie. Ten biustonosz kosztował majątek a jest koszmarny, czuję się w nim jakbym miała hełmy na piersiach. Do tego od razu się odbarwił od wyciekającego mleczka :-(, więc nawet nie odsprzedam go, choć używałam go króciutko.
Ja się najeździłam za biustonoszami, u nas na targu też początkowo nie mieli takich dużych, jak jesienią pytałam, dopiero niedawno udało mi się dostać.

Co do moich piersi, to w szpitalu od położnej usłyszałam - ale ma pani balony - no comment. Teraz już jest lepiej, jak mleczkiem nie podejdą to się w bluzki mieszczę i nawet w kurtkę :-).

Iza dziś to i mi stopy zgrabiały, Krystianowi też, miał czerwone podeszwy. Chyba najlepiej Igi zniósł tę wyprawę.
A jak Gajunia? Ja sobie potem uzmysłowiłam, że ona po szczepieniu, to może mieć jakieś objawy a my jej taką wyprawę urządziłyśmy. Mam nadzieję, że będziecie miały spokojną nockę.

Kusisz tą chustą, wrzucisz link ?
Bo ceną też mnie zaciekawiłaś, kilkaset złotych to mi szkoda, ale tyle to bym dała :-). Tylko ciekawe czy Ignacy dałby się opleść w takiej chuście, na tę waszą gotową zareagował dość gwałtownie.

Iza dziś to i mi stopy zgrabiały, Krystianowi też, miał czerwone podeszwy. Chyba najlepiej Igi zniósł tę wyprawę.
A jak Gajunia? Ja sobie potem uzmysłowiłam, że ona po szczepieniu, to może mieć jakieś objawy a my jej taką wyprawę urządziłyśmy. Mam nadzieję, że będziecie miały spokojną nockę.

Kusisz tą chustą, wrzucisz link ?
Bo ceną też mnie zaciekawiłaś, kilkaset złotych to mi szkoda, ale tyle to bym dała :-). Tylko ciekawe czy Ignacy dałby się opleść w takiej chuście, na tę waszą gotową zareagował dość gwałtownie.
Pentelka Chusta elastyczna MAŁY BURACZEK 50cm (867052346) - Aukcje internetowe Allegro
kupiłam tę :-)
wpadniesz w przyszłym tygodniu - przymierzysz wiazaną :tak: moze Igi lepiej zareaguje na nia niz na kołyske lulu :-)
Gaja ok :tak: wyposazyłam sie w efferalgan i niczego sie nie boje:tak:

Obejrzałam co ma ta sprzedawczyni, bluzy polarowe dla chustoman mnie rozwaliły, niezłe.
Fajna ta chusta. Ciekawe czy będzie się bardzo rozciągać w użytkowaniu.

Obejrzałam co ma ta sprzedawczyni, bluzy polarowe dla chustoman mnie rozwaliły, niezłe.
Fajna ta chusta. Ciekawe czy będzie się bardzo rozciągać w użytkowaniu.

donoszę z radością, ze nocka po szczepieniu minęła nam spokojnie :tak:
Jak zawsze po pierwszym szczepieniu wydaje mi się, że dziecko jest trochę inne, jakby doroślejsze:baffled::cool2: ale moze tylko mi się wydaje
te chusty nie sa najwyzszych lotow, nie ma się co łudzić, ze posłużą przez lata :sorry2: ale na początek wydają mi się ok :-p

gratuluję Iza spokojnej nocy :)))
My po wizycie ortopedy – stawy biodrowe prawidłowe, kolejna wizyta jak Olaf zacznie raczkować, ale!!! Konieczna konsultacja u neurologa! z powodu
a) zielonych wód płodowych
b) małego ciemiączka
c) wzmożonego napięcia mięśniowego
Dlaczego nasz pediatra tego nie zlecił???
Jestem trochę wkurzona na naszego pediatrę i chyba czas go zmienić, a poza tym teraz muszę znaleźć neurologa. Macie kogoś godnego polecenia w Warszawie?
ech….

cześć moje wirtualne warszawskie kolezanki :)

ale nas zasypało coooooooo :)
hihihihihih
ja sie wczoraj wieczorem na zakupki wybralam do king crossa do rala ale po drodze jak do niego szłam zachaczyłam o orsay i zakupiłam piekny płaszcz skórzany i nieuwierzycie wlazłam w rozmiar 38:szok: normlanie szok z moimi pierogami 38 az nie moge uwierzyć,cholera jasna chyba musze stanąc na wage u babci jak bede bo nie moge ..... heheheheh

kurcze byłam z psem i na moim zieolonym rembertowie za polowe łydki sniegu a mój pies zatopoiony w sniegu tylko łeb jej wystawał hahaha

męża wysłałam na zakupki a co niech sie pomęczy w tych zaspach :)
panko sie robi,obiadek znaczy drugie danie dla emilki tez,chałupa wysprzatana,poglogi mialam myc jak młoda zapadnie w popołudniową drzemke ale niestety nadal biega jak nakrecona wiec bede latać z mopem wieczorem hehehe

dziubasek ja wklejałam adres przychodni do której chodzimy do neurologa z Ignasiem, dość rzeczowa i konkretna starsza babeczka tam przyjmuje.
Dosłownie strona albo dwie temu wklejałam na tym wątku.

reklama
gratuluję Iza spokojnej nocy :)))
My po wizycie ortopedy – stawy biodrowe prawidłowe, kolejna wizyta jak Olaf zacznie raczkować, ale!!! Konieczna konsultacja u neurologa! z powodu
a) zielonych wód płodowych
b) małego ciemiączka
c) wzmożonego napięcia mięśniowego
Dlaczego nasz pediatra tego nie zlecił???
Jestem trochę wkurzona na naszego pediatrę i chyba czas go zmienić, a poza tym teraz muszę znaleźć neurologa. Macie kogoś godnego polecenia w Warszawie?
ech….

gratulję bioderek :tak: czy ja dobrze rozumiem że ortopeda Ci zalecił konsultację u neurologa? ??:szok:

Do góry