reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

MoniSkaBe gratulacje:-) Napisz nam coś o Pawełku.
Dziubasek, ostatnio stwierdziłam, że powinnam Jeremiemu przepaskę na oczy zakładać na czas jedzenia:baffled: Interesuje Go wszystko tylko nie cycek.. A najlepiej jak ma to za plecami..
Jutro w Arkadii mogę być. Chociaż teraz każde wyjście z domu to dla mnie gehenna. Nie mam już siły dźwigać fotelika:-:)-:)-( A co będzie za kilka miesięcy??
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet:)

reklama
Ewa, dzięki:)
malina - ja fotelik trzymam w samochodzie już na stałe - małą transportuję wyłacznie w chuście :) polecam ten sposób!!
na dworze transprtuję oczywiście z przodu ;) a z chusty do fotelika i odwrotnie przkłądam siedząc już w środku za kierownicą ;)

Gaja jest słodziutka :)))) I pięknie rozmawia!
Suoer w tej chuście z tyłu :))) A jak się zaślini to jak ją wycierasz?
Kurcze muszę się zmobilizować do zakupu tej ykanej bo wiosna tuż tuż.

Umówmy się jutro w Arkadii około 11.00-11.30 Malina, Iza znaja mój numer, Patewka zaraz ci wyślę na priv i jak dojedziecie to dzwońcie. Możemy iść na I p. do Gryca, mają tam sporo miejsca, duże kanapy i dobre lody i kawę :)))

Wsztstkiego Najlepszego z Okazji Dnia Kobiet, BUZIAKI!!!

jutro mnie nie bedzie niestety :(

skrócona wersja turlania, z dziwnego kąta ujecie ale pizamka helloweenowa:
[video=youtube;yCR2mgLgHYE]http://www.youtube.com/watch?v=yCR2mgLgHYE[/video]

dziubasek - ona sobie sama w moje plecy wyciera :) mniej przyjemnie, jak sobie uleje :\
Jagody jakos nie widac ostatnio...

Z OKAZJI DNIA KOBIET ZYCZE WAM DUUZO DZIECI :)
A TYM, CO JUZ MAJĄ DUUŻO, ZYCZE JESZCZE WIECEJ :)

Ostatnia edycja:
hej :-)
dzisiaj skonczylismy tydzien. :-)

Rodzilam na Inflanckiej. Porod i wszystko z nim zwiazane wspominam bardzo dobrze. Gorzej z opieka na patologi, na ktorej lezalam kilka godzin. Aaaale bylo minelo :-)

jako pierworodka mam wiele pytan i watpliwosci, mam nadzieje, ze doswiadczone mamy w razie zego poradza cos, by nam pomoc.

Pawełek urodzil sie w 37 tygodniu i mial byc podobno taaaki duzy.. a wazyl 3090 i mierzyl 52 cm :-)
moze jakbym donosila do terminu to bylby kawalek klocka.
Poki co uczymy sie siebie. Ja po nocach nie spie, bo ciagle karmie. Teraz jest juz dobrze, bo w miare mi sie brodawki podleczyly, ale w szpitalu i w pierwszych dniach w domu to byla masakra.

Pozdrawiam Was i maluszki :-)

Dziubasek zamordujesz mnie:szok: Gardło mnie boli i zaczyna mi się katar. Nie wiem czy franca się rozwinie, ale czuję się nieszczególnie. A jutro rehabilitację mamy. Jak się nie będę ruszać to może się podkuruję. Poza tym nie chcę Wam przekazać takiego prezentu.

MoniSkaBe, z Pawełka kawał chłopa! Jeremi przenoszony był chudszy.. W 41.tc miał 2950.
A brodawek współczuję:-( Dla mnie to był koszmar przez pierwszy miesiąc mniej więcej. I uwaga na zastoje! Kapustę miej pod ręką w każdym razie:tak:
Iza, super zdjęcie masz z Gają na plecach:tak: My na razie chusty nie możemy używać. Mam nadzieję, że wreszcie dostaniemy sie do neurologa i on zniesie zakaz. Wtedy poproszę o ponowny instruktarz, w tym jak malucha za kierownicą do chusty wciskać!

jutro mnie nie bedzie niestety :(

skrócona wersja turlania, z dziwnego kąta ujecie ale pizamka helloweenowa:
[video=youtube;yCR2mgLgHYE]http://www.youtube.com/watch?v=yCR2mgLgHYE[/video]

dziubasek - ona sobie sama w moje plecy wyciera :) mniej przyjemnie, jak sobie uleje :\
Jagody jakos nie widac ostatnio...

Z OKAZJI DNIA KOBIET ZYCZE WAM DUUZO DZIECI :)
A TYM, CO JUZ MAJĄ DUUŻO, ZYCZE JESZCZE WIECEJ :)
Mały sportowiec z Gai będzie:)
Jeremi nie przejawia chęci do przewrotów zupełnie..
A za życzenia serdeczne dzięki:)

Czesc.

Klimatyzujemy sie w Warszawie, jal jakos tu zimno... jednak nie ma to jak wrocic do domu :-)

Ja malej zaczynalam wprowadzac inne rzeczy przed 5msc. Tylko,ze u nas to musialam jej wprowadzic szybko jablka, sliwki itp,bo wtedy niewiadomo bylo jeszcze dlaczego nie ma kup.Potem buraki, marchew i inne warzya , kaszki. Jak miala niecale 6msc wprowadzilam jej cytrusy i rozne miesa (lacznie z watrobka), warzywa - groszek, fasole, cebule. Teraz wcina jescze jogurty i serki, herbatniki dla niemowlat . Jak na razie toleruje wszystko super. Oczywiscie cycowanie nocne trwa dalej.... I w ciagu dnia tez cyc jest grany :-) :-)

a po jakich chorobach??
IZA chcialabym przeczytac jakies dane statystyczne pokazujace ile jest powiklan po chorobach na ktore szczepi sie dzieci np. polo. ksztusiec, wzw b, rozyczka itd. - o ile wogole takie dane sa.... Zanim podejme ostateczna decyzje. chce znac dobrze oba podejscia do szczepien i dane.

reklama
Hej, spotkałyśmy się z Patewką i Julcią :))) było bardzo miło chociaż krótko :)
Olafcio troszkę marudny był, ale generalnie nie narzekam! Ale Julcia bardzo grzeczna dziewczynka :)))

Malina zamorduję Cię przy najbliższej okazji:szok::-D

Stopi takie statystyki jeśli istnieją są na pewno trudne do odnalezienia. Najlepiej porozmawiaj ze swoim pediatrą i zaloguj się na to forum na temat szczepień, tam pewnie są ujęte najwazniejsze kwestie.

Iza im dłużej patrzę na Wasze zdjęcie tym bardziej chcę tkaną! Idę licytować :tak:

Olaf właśnie czyni powazne kroki ku przewróceniu się z pleców na brzuch :))) Ale sę wkurza, że mu nie wychodzi :baffled::-D

Dziewczyny, w czym kąpac takiego maluszka? Do tej pory używałam ciekłej parafiny, ale chybaczas zacząć prowadzać jakis płyn do kapieli. Co polecacie?

Do góry