reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Czesc mamuski :-)
Ja teraz jestem na wychowawczym i nie zamierzam wracac do wytworni fonograficznej w ktorej pracuje. Praca byla fajna, bo bylam glowna osoba to zajmowala sie promocja. Tylko kasa srednia i poprostu nie oplaca mi sie wracac....

Oj widze,ze temat prania c.d.. ja suszarke mam rozstawiona w przedsionku przed lazienka . Deska do prasowania mam schowana gleboko w garderobie i nie chetnie ja wyciagam :-) :-)

Hej - siedze wlasnie i probuje ogarnac moj pomysl na biznes :zawstydzona/y:. Chyba zaczne od biznes planu a potem zaczne rozgladac sie za unijna dotacja. Czy któras może mogłaby mi cos w tej kwestii podpowiedziec? Iza moze ty jak i skad wniosek do WUP brac? Czy warto isc np na to szkolenie?

[/COLOR][/LEFT]

[/COLOR][/LEFT]

He, he to widze nasze glowy zajete myslami o biznesie. Ja od 1,5msc siedze i wszystko przegladam i szukam dobrego biznesu. Co cos wymyslam, to po glebszej analizie, wychodzi,ze srednio sie oplaca, albo tego jest juz duzo... Chyba najlepiej w net uderzyc i tu jakis biznes robic. Mam tezfajny pomysl, ale niestety bardzo duzo kasy na start potrzeba i lipa.... Spotkanie fajny pomysl, ale mysle,ze odpwieidzi i porad na te wszystkie zagadnienia w necie tez mozna znalezc. Choc jak masz chwile to idz, pewnie warto :-) :-)
Zrob dokladana analize biznesu, czy na pewno sie oplaca - biznes plan jak najbardziej pierwszy krok. O dotacje tez staraj sie koniecznie!!! Z tym to nie powinno byc problemu

IZA zdrowka dla corci!!!!!!!!

ASIA Moja tez byla aniolem na poczatku, tylko dlatego,ze byla oslabiona prawie 6msc zoltaczaka i niedokrwistoscia .. za to teraz czadu daje.........

Ostatnia edycja:
reklama
Iza, ja wielbicielką ziemniaka jestem, ale dotąd aż tak się nie przykładałam do wąchania, raczej do konsumowania:-D
Biedna Gaja.. szkoda, że nie możesz Jej inhalacji zaaplikować:sorry2:
Patewka, a Ty na wychowawczym teraz jesteś? Bo jest taki program mający na celu pomoc mamom wracającym z wych. Dotyczy jednak tylko kobiet spod Wawy.
Projekt ''Przedsiębiorczość szansą dla kobiet'' - Szkolenia i kursy w EFS - Płock tu akurat odnośnie Płocka, ale dotyczy też Wawy.
Kpi, Babcia pracuje, a Teściowa - cóż.. Obawiam się, że byśmy się pozabijały, bo to musiałoby być z zamieszkaniem:baffled:
Asia, Jeremi to samo:) Na początku śpioszkiem był,a później nie spał całymi dniami.. Teraz zdarza mu się i 3 godz. pospać w dzień.
A a propos wanien i brodzików była rozmowa.. Czy któraś chodzi lub chodzić zamierza na basen ze swoim maluchem? Ja rozważam..

Ostatnia edycja:
Iza, buziaki dla Gaji, mam nadzieję, że szybko zwalczycie infekcję!

Patewka, kiedyś, jak prowadziłam firmę to interesowałam sie dotacjam, ale nic z tego nie wyszło - wniosek mnie wtedy przeraził, ale wiem, że są organizowane kursy nt. wypełniania samego wniosku.
Pavlova eksta wygląda!!! Przy najbliższej okazji spróbuję :)

Malina rozumiem Cie doskonale, moja mama pracuje, a teściowa musiałaby się do nas przeprowadzić na stałe :( Też mi sie to nie podoba!
Ja rozglądam się za basenem, chciałabym znaleźć taki z ozonowana wodą, pewnie gdzieś jest w Wawie, ale jeszcze go nie znalazłam :)

Asia ciesz się tym etapem :))) bo za chwlę może być róźnie :)))

Basen... chetnie bym pochodzila w przyszlosci z malym, ale niestety tylko jeden samochod posiadamy i maz nie moglby mnie wozic. No chyba, ze on z synkiem by chodzil na basen :-)

Nie robcie smaka tymi ciastami :-) ja tu walcze z cm na brzuchu..

Co do werandowania... nawet sie udało pobyc 25 minut, ze smokiem w buzi, ale sie udalo. Dzisiaj tez wyjezdzamy na balkon. :-)

a no i sluchajcie nie poznaje swojego dziecka. Wczoraj w dzien prawie w ogole nie spal i patrzyl szeroko otwartymi oczami na wszystko. Ale przy tym nawet nie zaplakal, nie stekal. No tylko na karmienie.
A sluchajcie jaka noc?! budzil sie co 2 godziny na jedzenie i zasypial jak aniolek. Ledwie skonczyl ssac i juz spal. Mialam problemy ze zmiana pieluszki, zeby go nie obudzic. Brzusio nie bolal. Super. Jestem wyspana i wypoczeta. Az dziwnie mi tak :-D:-D:-D

moniskabe - korzystaj póki masz :) dzieci się ciągle zmieniają....
malina - wczoraj do pieczeni był u nas kuskus, więc inhalacji nie było, ale dziś tłuczone ziemniaczki będą :)

a ja chwile grozy przeżyłam, dałam antybiotykm nakarmiłam, i odłożyłam Gaję na matę. Nagle patrzę, a ona własnie ulewa, ale tak bardzo, że usta pełne, nos zalany, oczy zalane... tak sie wystraszyłam, że do końća brania leku młoda będzie spać( i w ogóle być )tylko na moich oczach, nie zaniosę jej ani na chwilkę na górę ...

PATEWKA ja lozeczko turystyczne mam CHICCO i jestem z niego bardzo zadowolona.

Sopi czy masz moze ten model? ŁÓŻECZKO turystyczne CHICCO SPRING-PIASECZNO (934065198) - Aukcje internetowe Allegro
jedziemy jutro do tesciowej, zakup odkladalam i odkladalam i teraz na cito zakupic musze

Iza - okropne - dlaczego tak sie ulało? Co na to lekarka?
Monika piszesz jaka noc - tylko co 2 h do cycka :-), ja tak mam i po prawie roku nie wystarcza mi tego przerywanego snu. Marze cichutko o 4-5 godzinnym snie non stop i zeby mi sie wreszcie coś przysnilo ;-)

Pamietam, ze balkonowałam Dominike, przez 1 miesiac - zero problemow spala sobie jak aniolek.:-) Tylko ....to koncowka lata byla. Ja w tym czasie z ojcem w szachy gralam :-p

Dziewczyny - spróbujcie koniecznie. Pavlova - to ciasto rozplywa sie w gebie:-D a jest bardzo proste. Swoją drogą, czekalam prawie 11 miesiecy na mleczne rzeczy i teraz mleko i przetwory do mojej diety matki karmiacej wprowadzam.:tak::tak:

Co do firmy - postanowilam najpierw skleic ten biznes plan (glowe mam napakowana pomyslami).Reszta po tym. A tesciowa ksiegowa jest to przy okazji jutrzejszej wizyty podpytam ja np. o zatrudnianie pracownikow i inne wymogi. Widzialam tez wniosek do wypelniania on-line dziubasku, w sumie nie wydawal sie taki starszny. No nie wiem - moze ogladalam pobieznie. Ale jesli kurs lub pomoc ktos zaoferuje - chetnie skorzystam

miniskabe cóż powiedzieć :) gratuluję! Oby taka sielanka jak najdłużej trwała!
zebym sie nie przeliczyla, bo dopiero 1 noc tak spal :-D
ciekawe co bedzie dzisiaj.
Iza - okropne - dlaczego tak sie ulało? Co na to lekarka?
Monika piszesz jaka noc - tylko co 2 h do cycka :-), ja tak mam i po prawie roku nie wystarcza mi tego przerywanego snu. Marze cichutko o 4-5 godzinnym snie non stop i zeby mi sie wreszcie coś przysnilo ;-)

no , po tak dlugim czasie na pewno chce sie dluzej pospac. Trzymam kciuki zeby w koncu sie udało. :-)

Iza ja dzisiaj rowniez szok przezylam. Nakarmilam i juz przysypiajac uslyszalam chlust. Myslalam , ze z takim rozrzutem kupe zrobil w pieluszke. Poderwalam sie jak wariatka i co sie okazalo?
nie wiem jak on to zrobil, ale chlusnal tak pokarmem, ze wylecialo z lozeczka nic nie zalewajac i polecialo na podloge i moje lozko. :eek: az sie przestraszylam. A Paweł sobie w najlepsze zasnal.
Moze dlatego, ze nie moglam go odbic? 20 minut lezal na moim ramieniu i nic.

No ciesze się ciesze i napawam, bo wiem że potem różnie być może ;-)
Ale na razie sielsko - na kąpiel niemal budziłam i już jesteśmy po i po jedzeniu i śpi...

Dziś zaliczyliśmy też spacer rodzinny - niedługi bo chłopcy osłabieni siedzeniem w domu i chorowaniem a młoda pierwszy raz. Fajnie było, choć zaczęo się od wrzasku - z gorąca, bo zanim zapakowałam ją całą w kombinezon to już pewnie gorąco jej było... no i czapka - chyba nie lubi za bardzo ;-)

Patewka - zazdroszczę pomysłów biznesowych :tak:
My łózeczko turystyczne mamy meggy - od 4 lat z kawałkiem i się pięknie sprawdza - na wszelkich wyjazdach.

Malina - ja bym chciała na basen, bardzo! ale u mnie w grę wchodza tylko poranne godziny. Kiedy chłopców będę miała w przedszkolu. A i to dopiero od września pewnie.

Iza - biedna Gaja :( że też musiało Was trafić - mam nadzieję że szybko załatwicie paskudztwo i następne smaki niemleczne będa przyjemniejsze niż jakaś chemia lekowa. Z ulewaniem kiepsko - widać anty podrażnił brzuszek.

Malina - jak wizyta?

reklama
Czesc

Ja dzis caly dzien spedzilam u kolezanki na Kabatach. Za kazdym razem jak tam jestem to smieje sie,ze tam ruch wozkami jak na marszalkowkiej :-) Normalnie wysyp bobasow :-)
Jutro wraca losiek, wiec musimy jechacop niego na lotnisko , a pozniej w niedzielepakowanie i potem nasz wyjazd. najpierw do Niemiec autem, a potem .... (nie pisze, zeby nie draznic:zawstydzona/y:;-))

PATEWKA tak mam dokladnie to lozeczko, tylko blekitne z zielonym wykonczeniem :tak::tak:

IZA oj mialas przygode!! Oby to byla ostatnia taka przygoda

Zmykam , bo mala nie chce spac i uskutecznia szantaz emocjonlany :-D:-D:-D:baffled::baffled::baffled:

Do góry