reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
Iza, jak zdrówko Gaji, antybiotyk wybrany?
Malina, ja też robiłam małemu badania krwi i moczu, na wynikach mam zakres referencyjny, ale nie wiem czy są to normy dla dorosłych czy dzieci. Wiem jedynie, że Olaf miał anemię a teraz już mu wyniki się poprawiły :)))
Ja też bym na kawę się wybrała :)
Dziś byliśmy na konsultacji w poradni metabolicznej i odebraliśmy badania krwi i moczu. Witamina D3 już w normie jest, ale chociaż podaję ją teraz 1 x dwa tygodnie to wychodzi na to, że Olaf reaguje na nią jakby był nadmiar jej w organizmie i wydala dużo wapnia z moczem co może skutkować w najgorszym przypadku zwapnieniem nerek!!! :(
Mamy zawsze po karmieniu piersią, godzinkę po podawać min. 20 ml przegotowanej mineralnej wody, a w nocy – jedno przebudzenie – pierś – drugie przebudzenie – woda i zaleciła podawanie zupki marchewka z ziemniakiem, tak by za tydzień zastąpić jedno karmienie zupką i wtedy podawać też jeden deserek bezmleczny! A witaminę D3 mamy podawać 1 kropkę na tydzień!!!
O.k. będę podawać wodę żeby wypłukać wapń z nerek!!! ale te zupki mi się nie podobają! :(
Szukam innego specjalisty ds. chorób metabolicznych – bo to zaburzenia gospodarki wapniowo-fosforowej i chcę usłyszeć jego zalecenia.
A tak mówiłam, że dietę rozszerzać będziemy dopiero po 6 m-cu :(

malina- ja mam bo dzis odbieralam. jak chcesz to moge jutro podac,bo teczke mam na gorze.

doczytalam ale nie wiem czy dobrze poodpowiadam, wiec tak zbiorowo

kurcze ta beza to mniami :) az chce sie zrobic... w nd mamy rodzinna impreze choc mezus juz zapowiedzial, ze nie ma czasu na to,zebym siedziala w kuchni i zbey jego mama cos przygotowala :( ech faceci :p ale moze zdaze w nocy :) a ile ona moze postac. czy jak zrobie w piatek to w nd bedzie ok? czy lepiej w sobote?

gastrologa ni mam do polecenia

my na basen latamy odkad starszak skonczyl 10mcy na takie zajecia dla maluszkow. tylko na wode ozonowana bo alergikzajecia sa w kilku miejscach-kabaty, targowek, konstancin i ursus AkademiaRuchu.eu - Strona główna
moze Iza za linka mnie nie zje :)

Iza- chusta super i kolorek wydaje sie tez ok. ja lubie takie zestawienia. chyba,ze w realu wyglada gorzej :) wspolczuje przejsc z Gajka. dobrze,ze bylas blisko... :)

stopi- podziwiam za organizacje. raz dwa i spakowana

z prasowaniem to mam podobnie jak wy dziewczyny-jedna wielka sterta :(

wpadne na dniach na dluzej to wiecej podopowiadam

malina-jak chcesz to ja ci naprawde moge podac namiary na te rehabilitantke z CZD. ona metoda NDT rehabilituje czyli taka mniej inwazyjna. jedne i drugi z naszych chlopakow mial problemy z asymetria i ona wyciagnela obydwu. plus nauczyla jak ja mam cwiczyc w domu - bez placzu, krzykow i bolu. na priva moge ci puscic. umowisz sie i moze pogadasz z kims doswiadczonym w rehabilitacji takich maluszkow. naszych chlopakow rehabilitowala jak mieli po 4 mce. wiec naprawde mali.

Sorki że nie wczoraj - Malina - iem że chciałaś rozszerzać dietę dopiero po 6tym mies ale samo przepajanie woda może nie wystarczyć.
Więc wymiana jednego posiłku na bezmleczny jest ważna - jeśli nie zupka, może jakaś kaszka bezmleczna?

Witaj słonkoonline :-)
Ja jestem teraz połowicznie spod Otwocka (moi rodzice mieszkają koło Celestynowa), a za 1,5roku - 2 lata (mam nadzieję) już będe pełnoetatowo ;-)

Witaj słonkoonline :-)
Ja jestem teraz połowicznie spod Otwocka (moi rodzice mieszkają koło Celestynowa), a za 1,5roku - 2 lata (mam nadzieję) już będe pełnoetatowo ;-)
Witam!
Tak, wiec obstawiam, ze sie budujesz gdzies tutaj?
Ja jestem z Karczewa. Jestem mama prawie 10 miesiecznej Juli. Pracuje na 0,5 etatu i rano, poza codziennymi czynnosciami i spacerkiem nie mam co robic :-) Pisze takze na BB na Majowych mamach 2009, ale tam nie bardzo mozna sie zoorganizowac w jakies spotkanie. Teraz bedzie te ogolne warszawskich mam, ale wiekszosci z nas nie pasuje poniedzialek....
Dlatego postanowilam szukac mam z moich okolic i moze cos skombinowac.
Czy ktos chetny tu sie znajduje?

Pozdrawiam!
Marta

reklama
Dziewczyny, czy któras z Was się wybiera w pon. na spotkanie?

Ja strasznie sie napalilam, bo dziewczyny z mam majowych juz byly na takim w innej czesci Polski i mowily, ze super. No i ten bodziak BB'owy ;-)
Z tym, ze poniedzialek to mi taaaaaaaaaaaak swietnie pasuje! Jeszcze moze jakos bym wykombnowala wolne i auto, ale we wtorek jade na kontrole bioderek Juli, wiec nie moge wziąć dwóch wolnych dni pod rzad :(
Bardzo zaluje!

Do góry