reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

w koncu wykupilam wycieczke na wakacje :) jedziemy z tesciowa, wiec moze nawet troche odpoczne ;)

techno rozklada sie calkowicie wiec mozna go od urodzenia juz stosowac, quest i triumph rozkaldaja sie prawie do lezenia - sa tez mniejsze od techno.
ja tylko czekam az ktos znajomy bedzie przylatywal do polski zeby mi przywiozl, mam nadzieje ze jednak sie taki ktos znajdzie. Maria: ja patrzylam tu wozki: Toys"R"Us/Babies"R"Us
quest'a za jakies 220$ mozna wziac. w sumie mam dolary na koncie i nie musze sie martwic jego kursem, ale mimo wszystko chwilowo jest dosc drogo. dobrze by bylo jak by spadlo do 3 zl, ale tez nie wiadomo kiedy to nastapi
a tu masz porownanie: Comparison Chart

kolezanka moja w usa ma questa i jest z niego bardzo zadowolona, a to juz jej chyba trzeci wozek. wczesniejsze byly marne, w tym chicco

lena81: krew pobieraja chyba wszedzie, jesli chodzi o prywatne przychodnie to np. medicover i babka medica, ale za pieniadze mozna tez pobrac w szpitalu bielanskim. usg brzuszka to tak samo medicover i babka medica. na ortopedach zbytnio sie nie znam, ale np. na kontroli stawow biodrowych bylam w babka medica u dr Andrzeja Sionek i sprawil na mnie b. dobre wrazenie

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, wróciliśmy :-) już w niedzielę, ale do tej pory jakoś nie mogłam się zaaklimatyzować. Nie zalało nas Malina ;-)
Pogodę mieliśmy rewelacyjną, pierwsza połowa typowo spacerowo-rowerowa, Olaf całymi dniami był na dworku :) Druga połowa tygodnia wakacyjna! Opaleni wróciliśmy, Olaf już mniej spał na dworzu ale świetnie się bawił z tatą na plaży, latał nad falami :))) Bosko było! We wrześniu znowu tam pojedziemy :tak:
Co do Wisły, miałam obawy wracać, mieszkam 20 min. piechotką od ZOO :-( Na 1p. CAły czas monitorujemy co się dzieje, ale myślę, że zagrożenie dla nas minęło.

Wrzucę Wam kilka fotek ;-)

Olaf już je sporo rzeczy, dziś nawet brokuł spróbował, ale póki je małe ilości to słoiczkami karmię.
Nasz plan jedzenia wygląda tak, że je cały czas mleczko z piersi, rano do tego kleik na wodzie z owocami, koło południa zupkę bądź danie, a wieczorkiem Sinlack, koleżanki zachwalały i rzeczywiście pasuje. Powinnam coś zmienić w diecie? Jak myślicie doświadczone mamy?

My mamy spcerówkę do naszego wózka wielofunkcyjnego, ale on jest ciężki i póki Olaf nie siada jeżdzimy w gondoli, ale już kupiliśmy lżejszą spacerówkę PegPerego PlikoP3, właśnie ze Stanów ją ściągnęliśmy. Kupiliśmy ją używaną, to znaczy kupiona była rok temu ale nie uzywana stała i dziecko z niej nie korzystało. za 100$ ją mamy :), w Polsce ponad 1000 zł chcieliśmy za nią dać :)

No to te fotki wrzucam ...
1. zabawa z tatą
2. moja mama zamotana :)
3. lot nad falami
4. jestem grzecznym chłopcem i dam mamie zjeść kolację
5. tata na piwku
6. bezwietrzna zatoka pucka
7. wycieczka statkiem po zatoce
8. mama odpoczywa od chłopkaków :)
9. wracamy pociągiem z Juraty
10. idziemy na plażę

Załączniki

• Obraz 040.jpg
    Obraz 040.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 48
  • IMGP3784.jpg
    IMGP3784.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 52
  • Obraz 078.jpg
    Obraz 078.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 48
  • IMGP3790.jpg
    IMGP3790.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 51
  • Obraz 423.jpg
    Obraz 423.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 71
  • Obraz 194.jpg
    Obraz 194.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 51
  • IMGP4178.jpg
    IMGP4178.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 55
  • IMGP3549.jpg
    IMGP3549.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 64
  • IMGP3989.jpg
    IMGP3989.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 46
  • IMGP3846.jpg
    IMGP3846.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
Dziewczyny moje dziecko od momentu odstawienia od cyca chce byc na raczkach tylko u dziadka!! I z nim chce sie bawic!! Moja mama i ja nie mozemy jej wziac na rece jak jest dziadek w poblizu, bo zaczyna sie histeria!!! Pieluchy nie moge jej zmienci!! Normalnie spazmy urządza!! Moj tata nawet ja musi karmic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D

LENA81
ja wszstko robie w Medicoverze. Pobieram krew malej w Medicoverze na Inflanckiej, bo pobieraja jej po kropelce > dzis miala wlasnie kolejne pobranie. Tylko tam nie codziennie jest pielegniarka co moze pobierac krew maluszkom. USG brzuszka + ortopeda tez tam bylysmy. Mysle, ze w kazdej prywatnej tego typu placówce bedziesz mogla zrobic te badania. Wszystko zalezy w ktorej czesci Warszawy bedziesz, zebys nie musiaal przez cale miasto jechac na pobranie krwi :-)

MARIA - XLR - jest maclarenem od 0msc , rozklada sie zupelnie na plasko, z aro jest najwiekszy. XL jest juz troche mniejszy, ale nadal to dosc spora spacerowka.
QUest jest mniejszy, taka typowa miejska parasolka . Rozklada sie w 3pozycjach. Triumph - musze sprawdzic :-)
Na internecie w USA czesto te wozki sa troche drozsze niz w sklepie. Jak Twoja rodzian mieszka w Stanach to mzoe tez ma stala znizke w duzych sklepach. Wtedy wozek wychodzi jescze taniej o 30% :-)

DZIUBASEK witaj po urlopie :-) :-) Zdjecia swietne!!!!! widac,ze wyjazd udany!!!!!!!!!!
Co do Sinlac to tylko uwazaj, zeby maluszek Ci za bardzo nie przybral na wadze :-) Sinlac czesto jest zalecany dla chudych dzieci,zeby przybraly troszke na masie :-) Mozesz tez smialo dac inne kaszki ryzowo-mleczne

Ostatnia edycja:
PEPERKA to bedzie u nas na osiedlu... myslam,ze cos fajniejszego, a nie taka chamska reklama N tv... no zobaczymy jak to bedzie wygladacw realu ....
n:

Dzięki bardzo dziewczyny za doradztwo w sprawie wózka. Bartek dziś znowu ryczał w gondoli, i go posadziłam w niej i odwróciłam do tyłu - bo moją gondolę można tak przestawić i zachwycony był - ale tylko psy go interesowały.
Mój wujek raczej zniżki nie ma - bo nawet nie wiedział co to spacerówka jest :)

Gaja jest niesamowita Iza!!!!!!

stopi, tak wyjazd bardzo udany :-) Twója córcia za dziadkiem, a mój synek za babcią (moją mamą) jest bardzo! Na sam jej widok tak się śmieje jak do nikogo :tak: Oj ci ukochani dziadkowie ;-)
Tak, na Sinlac muszę uważać bo Olaf ma solidną wagę ponad 9 kg, ale on długi jest na szczęście ponad 70 cm. Daję mu to na kolację, żeby dłużej spał w nocy bo ostatnio mi się wybudzał co 2 godziny na jedzenie :-(więc dał mi w kość :-)

Iza, to się doczekałaś postępu!!! FAjna taka siedząca już dzidzia:-) Gaja bardzo wydoroślała, a Ela rzeczywiście bardzo podobna do Ciebie jest. Muszę Ci powoiedzieć, że chusta spisała się super! Plecaczka nie wykorzystałam, ale podwójny x i kieszonka na razie jest na topie :-)
TAk, wzięliśmy i babcię na wakacje i dziadka ;-) Moi rodzice się spisali. DZięki temu raz oni wolne mieli, raz my :-) I urządzaliśmy sobie wycieczki rowerowe po całym półwyspie helskim :tak: Fajnie było!

Maria, a w mojej gondoli jest opcja podnoszenia oparcia. Może u Ciebie też jest ;-)

Dziś wyjeżdzamy do Radomia, a w niedzielę mamy komunię w Lublinie. Co dopiero się oprałam to znów kupę przywiozę ;-) W następnym tygodniu już siedzę na tyłku :-)

a ja jestem wsciekla! i najnormalniejw swieci mi przykro. dupek moj promotor jest. czekalam na niego 3 godziny dzis (oczywiscie z dzieckiem) i nie przyszedl, wiec moja prace ostatecznie zaniosla kolezanka i on tylko spojrzal na moje nazwisko i mi wladowal 4 za prace od razu! srednia mam z calych studiow 4,8; 6 semestrow zrobilam w 5 i do tego wychowuje male dziecko a on mi takie chamstwo robi na koniec. teraz musze znowu jutro jechac rano i probowac cos zalatwic.. wiadomo ze z malym to cala wyprawa, dzis juz sie wymeczyl w drodze, a jutro znowu to samo.. szlag by to trafil.

Dziubasek mam ten sam wózek co ty - tylko jasno niebieski. I właśnie używam tej opcji - siedząco w gondoli tył na przód.
BArtek dziś w nocy wymiotował i rozwolnienie ma i gorączkę ponad 39. Byłam już u lekarza ale nie wiadomo co to - może zęby a może jakiś wirus, jutro mocz oddaję to może się coś okaże. biedaczek, wisi cały dzień na cycu bo pić z butelki niczego prócz mleka nie chce.

reklama
dziubasek - oj, rowerów zazdroszcze najbardziej :-)

peperka - nie dziwie sie ze sie wkurzyłas! tez bym walczyła

maria - zdrówka dla Bartusia!!!

Do góry