reklama

Mamy z Wołomina

Tak pewnie o ten bo on wspomaga pracę jelit. Nam pomagał ale teraz odstawiłam żeby zobaczyć jak sobie sama radzi, jak będzie źle to znów będę podawać.

Ta impreza firmowa to nie tak że cała firma tylko personel z mojej apteki się zebrał i idziemy na piwko ( ja bezalkoholowe ). Na te większe też nie jeżdżę bo one są razem ze szkoleniami więc już nie mogę. NO ale miło mi było że koledzy i tu o mnie pomyśleli i zaprosili, pewnie myślą że nie przyjdę a tu zonk :D

reklama
No i już po imprezie, było suuper :) Fajnie się tak spotkać wypić piwko posiedzieć :) Wróciłam do domku o 00.30 akurat mała się obudziła na cycanie. Impreza się przeniosła do koleżanki bo miała wolną chatę no ale ja musiałam wracać do domku :( Jechałam tam z bólem serca że mała sama bez mamusi no ale tam się szybko zrelaksowłam znów jestem pełna sił :) Mała chyba wiedziała że mama po imprezie bo pospała ze mną do 10 a teraz grzecznie leży na macie i się przygląda zabawkom i z nimi gada :) Skok rozwojowy mamy już za sobą chyba :)

Brejka to fajnie, że impreza się udała.
Pasek a Ty jesz nabiał, bo może Zuzi nabiał przeszkadza i dlatego jest taka niespokojna?
Ja wczoraj byłam u gina.. pogadaliśmy sobie i skasował mnie na 120 zeta :) tak jak Brejkę... i mi też kazał przyjść za 3 miesiące na badanie piersi i cytologię..

Duralex no ja się zastanawiałam nad tym badaniem piersi bo przecież my karmimy więc co on tam będzie sprawdzał ? Ja mam nadzieję że tylko stawki na święta znów nie podniesie :)

SWoja droga to niezlą kasę ten Zdun robi:)

Brejka ja tez musze sie przemoc i zostawic mala z M i wyjsc z kolezankami na kawe, bo juz troche zaczyna mi psycha siadac-non stop sama z dzieckiem, M przychodzi najwczesniej o 18 z parcy, ale to zdarza sie sporadycznie, zazwyczaj 19:(

Duralexjem nabial (twarog i jogurt natuarlny, mleka dolewam do inki, a duzo jej pije, wiec moze z pol szklanki mleka bedzie dziennie)-mi kazano jesc nabial, jak w rodzinie nie ma nietolerancji latozy, a u nas nie ma. A Zuzia czy w dzien zjem nabial czy nie, to ma takie same problemy:(
Strasznie mi jej szkoda.
A jak Kubus?

Dzis 5 dzien i kupy nie ma:(:( W poniedzialek bylam na wazeniu i wracamy do sztucznego, bo na moim mleku to nie za duzo przybrala (przez tydzien 150, a i tak na noc dostawala 60 ml sztucznego), wiec na noc mam jej dawac te mleko, ale nie czesciej, bo nie jest tak zle. W sumie nie musi sie trzymac gornych granic czyli tych okolo 200 na tydzien.
Ja juz jestem tak zmeczona tym ciaglym jezdzeniem na wazenie...dawac modyfikowane czy nie dawac, przybierze czy nie przybierze, a ciekawe ile zjadala, bo placze moze z glodu itd.
Juz nawet sie nie przejelam tym, ze mam jej na noc dawac butle-trudno!

Bardziej martwi mnie brak kupy. Dostalam recepte na debridat...Brejka mam jej dawac 3 razy dziennie, ale zapomnialam dopytac czy przed czy po jedzeniu. Jak Ty podajesz Lence?

Pasek ja debridat podawałam tak że odmierzałam odpowiednią ilość w smoczek od butelki ( z łyżeczki nie wypiła ) i dawałam przed jedzeniem jak była bardzo głodna bo po jedzeniu nie było opcji żeby zjadła, to jest strasznie klejące więc mała strasznie się tym krztusiła.

Ja dziś po ortopedzie. Masakra, byłam z małą sama 4 godziny !!! Nie ma gdzie usiąść, gdzie dziecko przebrać i nakarmić. Dobrze że wziełam wózek to ją przebrałam w nim. Kazali mi małą pieluchować i nie wiem jak ja mam jej to założyć bo ryk jest straszny, ona bardzo lubi machać nóżkami a w tym nie może:/

Hej

Pragnę donięść ,że 17. 09. 2010 urodziła się moja córeczka Lenka.
Poród wspominam suuper, choć bolało cholernie, Zdun stanął na wysokości zadania, gdyby nie on to nie dałabym rady...
po szpitalu zaliczyliśmy jeszcze niekłańską...:no:ale już jest ok
jak znajdę chwilę to opiszę poród ze szczegółami, na razie mam ssaka przy piersi

pozdrawiam

Monia gratulacje :) napisz jak sobie radzicie :)
Brejka to zaszalałaś u ortopedy, a usg nie kazał zrobić?
Pasek nie martw się tak, bo Zuzia wszystko czuje.. a dlaczego twierdzisz, że 150 g tygodniowo to mało?

reklama
No kazała zrobić usg we wtorek i znów do niej przyjść. I kolejne kilka godzin w szpitalu, bardzo żałuję że nie poszłam prywatnie. Nie wiem czy to pieluchowanie w sumie konieczne jest no ale jakoś dziś założyłam i leży. Moja bratowa która jest fizjoterapeutką od niemowląt zdziwiła się że kazała to robić bez usg i że pewnie pani dr zaleciła tak na wszelki wypadek zeby nie było później że coś źle, i też mi się tak wydaje bo później wchodziliśmy po 2 osoby no i tej dziewczynie co była ze mną też kazała pieluchować.

Duralex a jak Twoje dzieciaczki ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry