reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
https://www.babyboom.pl/forum/zdrowa-mama-f90/spirala-3257/index2.html
przeczytajcie sobie dziewczyny wypowiedzi takiej anetusia86 na temat spirali (strony 2 i 3)i uslyszcie jej wolanie i zastanowcie sie nad tym szatanskim wynalazkiem !!!!!!!!

Tak apropo takiego tematu wczesniej o antykoncepcji:laugh2::laugh2::laugh2:

Dobre to bylo

Rudzia fakt, ma 4 części, w każdym razie mam i przeczytałam wszystkie a intruza też właśnie sobie ściągnęłam z netu.
Emila a w jakich sklepach można dostać takie bajeranckie butelki? Ja jakoś nigdy się za tym nie rozglądałam a myślę że to będzie ciekawy prezent.
Doveinred tak te książki są o wampirach, mi się szalenie podobały, teraz będę kończyc coś w podobnym stylu Nory Roberts Magia i miecz i dalsze tomy, chyba 3 są, no i ściągnęłam tego intruza więc może przez święta uda mi się zrelaksować z książką.

A tak wogle to witam, ja już spacerek zaliczyłam bo moja Maja zaczyna mnie złe nawyki :wściekła/y::wściekła/y:. Wstaje o 6.30 i do conajmniej 11 nie chce spać, co chwile by tylko cyca chciała i po 2 minutach szczęśliwa przysypia a jak ją odkładam to zaczyna się wrzask. Więc dzisiaj zabrałam ją na spacer i teraz śpi a ja mam chwilę dla siebie. Koło 12 ma przyjść health visitor więc do tego czasu Maja trochę pośpi i zgłodnieje naprawdę więc może jakoś sobie poradzimy.
Odnośnie prezentów to ja zawsze największy problem mam z moją mamą, jej bardzo ciężko coś kupić, nie maluje się, perfum nie używa, ciuchy jak do tej pory jej kupowałam i nie powiem nosi je ale swoich staroci andal się nie pozbyła i te starocie nosi o wiele częściej.

Czesc dziewczyny, znowu mnie troche nie bylo i nawet nie proboje nadrabiac :(
Wylaczyli nam internet, chyba w poniedzialek, do tej pory nie wiemy dlaczego, bo rachunki placimy przez direct, maz dzwonil juz pare razy i jak sie okazalo, ktos cos zle zapisal w systemie :szok: normalnie jak w Polsce i dopiero dzisiaj nas podlaczyli, co dziwne telefon dzialal caly czas...

Doveinred
- oj zdazaja sie czasem takie kfiatki jak anetusia86, ale dobrze ze sa bo by za nudno bylo ;-), zastanawiaja mnie tacy ludzie, czy oni tak sero serio, czy po prostu to czysta prowokacja z ich strony :-) patrze na ilosc postow - byc moze to zwykly troll, bo chyba tacy ludzie nie istnieja w realu.... przynajmniej mam taka nadzieje :-D

Co tam u Was dziewczynki?? Stesknilam sie za Wami bardzo :)
Co do prezentow, to my chyba tradycyjnie, wyslemy kartki z plikiem zdjec dla rodzinki...

My w tym roku bedziemy chyba raczej chudo obchodzic swieta, nie dawno sie przeprowadzilismy i duzo kasy poszlo na meble i wykonczenie, a i tak jest jeszcze kuchnia do zrobienia, tzn podlogi i kuchenka..., poza tym moj M. wlozyl siano w firme i za nim nam sie to wroci, to jeszcze z pol roku pewnie minie :-( takze postanowilismy, ze kupujemy prezenty tylko dla dzieci, a my sobie odbijemy pozniej ;-)

Jejciu ostatnio tak sobie robie liste - taki noworoczny rozrachunek, co bym kiedys chciala mieci i zrobic :-) o cholerka duzo tego, a co dziwne, kiedys jak o tym myslalam, to wlasciwie 99% marzen - zachcianek dotyczylo dzieci, a teraz chyba dzieci rosna bo wiecej mysle o sobie - yupppi NARESZCIE :-D:cool2:

z mamusinej listy

- super rower i osprzet
- odkurzacz rumba i mop tez
-wiejski domek, gdzie byloby duzo bazantow, kur, psow i najlepiej blisko lasu ;-)
- konie (wlasciwie to dla Rozalki)
- moj wlasny kat z ksiazkami i same limitowane wydania (zloty Shakespeare np. )
- karnet na basen
- fryzjer co tydzien
- kosmetyczka raz na miesiac
- dobry duplikat Stanczyka Matejki i moze jeszcze Kossaka
- piec do wypalania gliny
- wydac w koncu serie lalek, ktore kiedys zaprojektowalam
- nareszcie dokonczyc wszystkie powiesci, ktore zaczelam i nigdy zadnej nie skonczylam
- aparat na zeby, wybielic te malpiszony
- no oczywiscie nareszcie wyjechac na Ibize - czyli wakacje, morze nie rzymskie, ale zawsze wakacje
- miec znowu przyjaciol
- nauczyc sie panowac nad nerwami
- moze rzucic palenie
- jeszcze raz zaczac studia i tym razem skonczyc (to bedzie 4 raz)
- nauczyc sie portugalskiego
- kupic prawdziwe kowbojki ;-)
- znalesc nareszcie wlasna droge zawodowa
- zabezpieczyc sie na starosc - czyli odkladac juz na dom opieki
- kupic dzieciom w polsce jakas nieruchomosc, najlepiej domek nad jeziorem, albo na polskiej wsi
- Wyruszyc w rejs zaglowcem....

no i chyba milion innych rzeczy :-)

a jak Wasze listy?? No i jak u Was jest z realizacja? Bo u mnie szaro buro i ponuro, bo duzo gadam a nic nie robie - oooo i to tez mogloby sie zmienic :sorry:

Witam:) my jeszcze przed spacerkiem, a to dlatego, ze Ala prawie całą noc nie spała i teraz albo spi albo marudzi tak na przemian:no:

Co do prezentów- teściom nie kupuję, mamie kupiła krem na dzień i na noc( moja mama uwielbia zestawy krem na dzień i na noc i ich używa więc wiem, że jej sie spodoba). Co do taty to kupie mu jakąs gre wojenną na kompa i tyle:tak: On bardziej ucieszyłby się z whisky ale moja mama nie byłaby zadowolona, że on pije więc taki prezent odpada:-p

Co do książek to uwielbiam je czytać...niestety z powodu umiejętności szybkiego czytania przeczytanie jednej zajmuje mi około 2 godzin....co sprawia, ze czytam po 2 książki dziennie i czasem nie mam już nic ciekawego do czytania:no:
Co do Zmierzchu- są cztery cześci:
Zmierzch
Księżyc w nowiu
Zaćmienie
Przed świtem

Podobało mi się to aczkolwiek to co ta pani zrobiłą wampirom jest straszne:-p Znacznie bardziej wole takie prawdziwe wampiry w Kronikach wampirów Anne Rice.:tak:

Co do tej spirali to baba jest nawiedzona:p o ile pisze to serio;p
Ja bym spirali nie chciała. Po prostu mnie to nie przekonuje.

Ostatnia edycja:
No a my juz po szczepieniu :) Julka byla dzielna i teraz sobie smacznie spi po spacerze. Mam nadzieje ze jak pierwsze szczepienie zniosla tak dobrze teraz tez tak bedzie... Kravat Tobie odcieli net mi w niedziele padl komputer he he he moze to jakies komputerowe grudniowe fatum nad nasza okolica??? Kurcze zimno dzisiaj, normalnie zmarzlam na tym spacerku :) A co do tej spiralki to usmialam sie nieziemsko...no ale, trzeba szanowac podejscie do zycia innych :))))

reklama
Aaaa, zapomnialam. Bylam jeszcze na basenie dowiedziec sie o zajecia dla maluszkow :) I chyba od lutego jak wrocimy z Polski zaczne chodzic z Julka....i juz sie nie moge doczekac jak bedziemy sie razem plumkac hihihihi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry