reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
A mi sie marzy maly, drewniany domek nad jeziorem w Borach Tucholskich.Owczarek, piec do pieczenia chleba ( tego tez chcialabym sie nauczyc) i kilku dobrych przyjaciol ktorzy by nas tam odwiedzali.I sad owocowy:)
I jakas sila, ktora ruszylaby ludzi mieszkajacych tam "z miejsca", zeby zaczeli doceniac to co maja i dbac o to!
Chcialabym poznac historie tych terenow i ich kulture, rekodzielo jakos to utrwalic i ocalic od zapomnienia.
Chcialabym spisac opowiesci mojego Dziadka, Babci nawet nie w formie wydanej ksiazki ale takiej rodzinnej ksiegi.

Witam sie z kawa w rece ;)

Emilia - ja tez kocham tamte tereny, pamietam grzybobranie, zbieranie jagod, strugi plynace przez las, stary mlyn... ehhh piekne to byly czasy, no i podczas wojny tez sie tam dzialo. Babcia mi opowiadala jak ich gospodarstwo zajal oddzial niemcow i jak musieli ukrywac sie w lesie, do tej pory sa w kozlach w domu slady po kulach.... Straszne dzieje.
Tu masz racje, wcale tego nie doceniaja, zyja tam jak zyja, sami namawialismy wujka zeby zalozyl gospodarstwo agroturystyczne, tym bardziej, ze dom maja w lesie i wlasna struge i daleko od innych domostw, ale nigdy sie nie zdecydowali... a szkoda.

Wybieramy sie dzisiaj do fryzjera i juz sama nie wiem co zrobic z moja zarosnieta czupryna....
co myslicie o tej fryzurce? Tylko chcialabym inny kolor i mam troszke krotsze...
modne1.jpg

Fajna fryzurka, niestety nie dla mnie
ja jakoś nie mam cierpliwości do układania włosów ale zastanawiam się nad trwałą. Kiedyś miałam bardzo mi się podobało i mało problemów z układaniem. Tak samo zastanawiam się nad blondem, ale to chyba za dużo chemii na włosy bo mam ciemne więc raczej farba mi tego nie złapie, trzeba by było utleniać.
Jutro czeka mnie straszny dzień, sprzątanie, sałatki i impreza dla Kuby a w niedziele muszę iść do kościoła bo ksiądz w Polsce zażyczył sobie zaświadczenie od księdza stąd że ten wyraża zgodę na chrzest dziecka w innej parafii. Co prawda wierząco jestem ale w kościele rzadko bywam. Mam nadzieję że da mi to zaświadczenie bez problemu.

No wlasnie IsabellL, a czy sa rozne rodzaje trwaly? Bo ja kiedys za mlodu mialam, ale nie pamietam zupelnie jaka to byla, a loki mialam takie fajne lekkie, czy to zalezy od plynu??

Gasiorek bardzo dziękuję za gościnę i mile spędzony czas :-) mam nadzieję że częściej się tak będzie zdarzać ja co prawda w środę do Polski jadę na 2 tyg ale jak wrócę to na pewno zapraszam na kawkę do mnie:-) wszustkich tych co będą przejazdem również:-)
Niestety muszę iść do pracy i to do 11 w nocy nie cierpie tego no ale cóż zrobić trzeba jakoś na życie zarabiać

Dziewczyny ja rowniez wam bardzo dziekuje za odwiedziny oraz tak mile spedzony czas tez mam nadzieje ze czesciej bedziemy sie spotykac,ja zawsze zapraszam:-)
Moj spi wiec czas na obiad,kurde deveinred chyba musze cie zaprosic na lekcje dla mnie(oczywiscie nie tylko:-D) w sumie gotuje ale od ciebie to moge sie tylko uczyc:-)
Kravat fajna fryzurka:-)

Fryzurka super-choc ja jestem raczej z tych leniwych i zwylke prosze o cos latwego do ulozenia:)

Gasiorek dzieki za kawke, podrzuce ksiazki przy okazji.
Asiek dzieki za doradztwo-kupilysmy kieckie na moja pracownicza impreze choinkowa-wyglada jak ciazowa a kosztowala 20.
a teraz biore sie za stos papierzysk i poczty, ktorego unikalam od jakis 2 tyg.ehhh

reklama
Kravat trwała zależy od wielkości wałków, tego jak mocno włosy są na nie nakręcone, długości trzymania a czy są różne rodzaje płynów to nie wiem.
Ewa ja też w środę jadę na 2 tyg do Polski
Ja dzisiaj nawet posprzatałam w domu, tylko na dole ale to i tak juz duzo, obiad ugotowalam a teraz zabieram sie za kawkę
Jutro czeka mnie kolejna załamka bo muszę w końcu jakieś ciuchy kupić

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry