reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Ostatnio chodzą za mną śledzie! Nie jest to tak że muszę ale po prostu mam na nie ochotę. Kupiłam te sledziki na raz w różnych sosach i praktycznie codziennie taka porcję 100gr zjadam! A za Wami coś szczególnie chodzi? [emoji5]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ciekawa ta interpretacja porodu z ruchów plus 20 tyg. Nigdy o takiej nie słyszałam i wydaje mi się trochę dziwna. Ja w sumie np w drugiej ciąży czułam ruchy w 17tc a w 39tc bez oznak porodu miałam cc więc tu się nie sprawdzilo.
Ja pracuje w biurze. Normalnie pracowałam 8-16 a teraz z racji ciąży pracuje 8-14. Do pracy mam blisko. Na zwolnienie pójdę gdzieś od grudnia.
Umówiłam się na usg polowkowe na 14.11 na 20.00. Planuje zabrać dzieciaki.
Którąś z dziewczyn pisała ze maluszek malutki z usg. Ja bym się tak tymi wymiarami nie sugerowała. U mnie córka miała być Wielka. Lekarze martwili się jak urodze bo ja mała a tu malutka 2490 wazyla a mierzyla 49cm. Syn miał mieć dużą głowę, nie proporcjonalna do reszty ciała a wszystko było ok. Już nie wierzę wymiarom.

Kuna jak u Ciebie wczorajsze usg?

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

Ja też szukałam w Wawie ale wszystko jest w środku dnia! Masakra! Nie ma żadnych zajęć dla ciężarnych po 18-19!

tak też to zauważyłam,
ja o 11 to w pracy jestem a nie na jogę :p

nuluska - super, że po wizycie wszystko ok ;)
Jakie to szaleństwo? Jeśli kobieta czuje się dobrze to dlaczego ma się zamykać w domu?! Ja nie wyobrażam sobie siedzenia w domu na l4! Chyba bym zgnila! A tak mam kontakt z ludźmi icały czas jestem w ruchu! I mój gin uważa tak samo jak ja, że jeśli nie ma takiej potrzeby to nie nalezy rezygnowac z aktywności i pracy!

ja myślę, że kolegom chodzi o to, że mamy troszkę stresową pracę i żebym zadbała o siebie i dzieciątko a nie zafiksowana na prace była. Raczej z troski tak mówią.

Paulyna
- jaką i gdzie kupiłaś kurtkę bo ja też już muszę ??
emilija - gratuluję Niuni :*
Mi doktor o czkawce powiedział w piątek to byl 20tc i 5 dni i dziwiłam sie ze w ten sam wieczor, po północy poczulam te czkawke! :D wczesniej ją tylko widziałam na usg.

Dzis 4h leżałam bo mała umiejscowiła sie chyba w CAŁOŚCI po prawej i cos mi tam uciskała i bolało. Wstałam jak przesunęła sie pod pepek :)
Oooo tak wyglądał mój brzuch jak na niego patrzyłam:
Zobacz załącznik 780196
mi też się tak raz wybrzuszył, ale o wiele mniejszy brzuch więc aż tak nie było widać :)

Ja pracę mam od 8-16, ale zanim nadrobię wasze wpisy, zjem śniadanie to jest właśnie 9 :) Ja też planuję pół roku macierzyńskiego wrócić na rok do pracy i drugie bobo :)

Mama gratulacje dla koleżanki :D a co urodziła? :)

JegoBaba kurtkę kupiłam w butiku takim zwykłym dlatego taka zadowolona hehe bo w sieciówkach nic nie było a tu za 130 zł taka super kurtala :)

My nie planujemy drugiego dziecka odrazu. Do pracy wrócę na pewno na rok może na dwa ;) Chyba ze coś wyjdzie w trakcie hehe, ale póki nie będziemy mieli większego metrażu to nie chcemy drugiego bejbi :)

Jego to fajnie że się troszczą o Ciebie! Mi też każą nie dźwigać, uważać na siebie i się nie przemeczac. A nie wiedząc jaką masz pracę nie mogę wiedzieć czy jest stresująca czy nie. Pamiętam ze pracujesz w burze przed komputerem (swoją drogą powinnaś mieć teraz krótszy czas pracy albo częstsze przerwy). A na stres każdy reaguje inaczej. Tak samo jak na przykład na ból. I oczywiście ze nie warto ryzykować zdrowia dzieciaczka dla pracy! Ale jeśli wszystko jest w porzadku i kobieta zna swoje możliwości i ograniczenia i słucha swojego organizmu to ja nie widzę nic złego w pracy. Tym bardziej ze podobno ciąża lepiej przebiega gdy kobieta normalnie pracuje. I to słyszałam od wielu osób. Od mojego gina też. [emoji4]

A swoją drogą brak ćwiczeń dla ciężarnych wieczorami to chyba dyskryminacja ciezarnych-pracujących! [emoji6]

A'gusia już pisałam, jestem Koordynatorem ds. Systemu Zarządzania w firmie budowlanej :) I ja za wiele stresu nie mam, ale inni patrzą przez swój pryzmat :) A odejścia od komputera robię tak często jak chcę, mam ochotę wyjść połazić po produkcji to idę, chcę wyjść na zewnątrz to jadę do drugiego oddziału.... daję radę :)

reklama
Fajnie ze sie troszczą u Ciebie :) u mnie dziewuchy w pracy zazdrosne, mimo ze same chodziły na zwolenienie w 2 miesiącu pracując przy biurku to tyłek muszą obrobić ;) Wiec tego nie rozumiem, mamy inne zawody i to za ja jestem na zwolenieniu nie znaczy ze one maja więcej pracy :P No, ale pogadać musza niech gadają ;) mam ich koło nosa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry