reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

To bardzo podobna sytuacja, nawet te zatoki 😅🤣 dzisiaj w połowie nocy wzięłam 2 tabletki apapu i jakoś tę noc przespałam. W ogóle to moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie nowe. Właśnie zobaczyłam filmik jak policjanci eskortowali dziecko do szpitala i się poryczałam jak bóbr, nawet teraz jak o tym pisze mam łzy w oczach. Normalnie miałam podobne odchyły przed okresem ale nie w aż takim nasileniu. Nawet jak książki czytam to się popłaczę, mimo ze wczesniej dana sytuacja by mnie nie ruszyła.
Moja ciąża 3 :D , ale chyba wolałam czasy kiedy w ciążę zaszłam pierwszy raz 13 lat temu, bo wtedy człowiek nie myślał o tych wszystkich nieprawidłowościach i zagrożeniach tak jak teraz nie było aż tak powszechne forum itp . Ja jestem raczej niewzruszona, bardziej poirytowana i szybko się denerwuje o byle co. Wczoraj bolał mnie brzuch chyba jak na okres, ale nie umiem określić, bo nie mam okresu od ponad 4 lat z racji mireny no a wrócić nie zdążył🫣

reklama
Moja ciąża 3 :D , ale chyba wolałam czasy kiedy w ciążę zaszłam pierwszy raz 13 lat temu, bo wtedy człowiek nie myślał o tych wszystkich nieprawidłowościach i zagrożeniach tak jak teraz nie było aż tak powszechne forum itp . Ja jestem raczej niewzruszona, bardziej poirytowana i szybko się denerwuje o byle co. Wczoraj bolał mnie brzuch chyba jak na okres, ale nie umiem określić, bo nie mam okresu od ponad 4 lat z racji mireny no a wrócić nie zdążył🫣
My staraliśmy się prawie 2 lata i udało się po inseminacji, także ja myślę o wszystkim, dużo czytam bo tak trudno było zajść, że wolę być na świadoma wszelkich potencjalnych zagrożeń. Ale nie nakręcam się, ja po prostu taka jestem, ze lubię wiedzieć 🤣

My staraliśmy się prawie 2 lata i udało się po inseminacji, także ja myślę o wszystkim, dużo czytam bo tak trudno było zajść, że wolę być na świadoma wszelkich potencjalnych zagrożeń. Ale nie nakręcam się, ja po prostu taka jestem, ze lubię wiedzieć 🤣
Ja staram się racjonalnie , ale jednak gdzieś tam z tyłu głowy przewijają się różne scenariusze.
Super, że Wam się udało i oby było wszystko dobrze♥️

Pewnie to słabe pocieszenie, ale przy tak niskiej becie to chociaż jest nadzieja, że nie będziesz się długo męczyć 😥
Po wizycie u lekarza jestem już. Dał mi skierowanie na beta HCG do powtórzenia. Właśnie jadę je wykonać. Jeżeli wynik będzie 300 lub poniżej, to mam odstawić całkowicie progesteron i lutelinę i czekać, aż zacznie się krwawienie. A jeżeli wyjdzie w okolicy 400, 420 bądź więcej, to jutro rano mam zgłosić się w szpitalu do diagnostyki, ponieważ trzeba wykluczyć ciążę pozamaciczną. Dziś w obrazie USG nie było widać w ogóle zarodka ani pęcherzyka. Jedynie cienkie endometrium, które nie jest najlepszym prognostykiem, bo lekarz stwierdził, że na tym etapie powinno być to endometrium grubsze. Na pewno nie chciałabym aby to była ciąża pozamaciczna, macie z taką ciążą jakieś doświadczenia?

Po wizycie u lekarza jestem już. Dał mi skierowanie na beta HCG do powtórzenia. Właśnie jadę je wykonać. Jeżeli wynik będzie 300 lub poniżej, to mam odstawić całkowicie progesteron i lutelinę i czekać, aż zacznie się krwawienie. A jeżeli wyjdzie w okolicy 400, 420 bądź więcej, to jutro rano mam zgłosić się w szpitalu do diagnostyki, ponieważ trzeba wykluczyć ciążę pozamaciczną. Dziś w obrazie USG nie było widać w ogóle zarodka ani pęcherzyka. Jedynie cienkie endometrium, które nie jest najlepszym prognostykiem, bo lekarz stwierdził, że na tym etapie powinno być to endometrium grubsze. Na pewno nie chciałabym aby to była ciąża pozamaciczna, macie z taką ciążą jakieś doświadczenia?
A wcześniej był widoczny? Czy to było twoje pierwsze i jedyne USG?

U mnie dzisiaj beta 2000. Pobolewa mnie podbrzusza ale u mnie to klasyczny objaw ciąży tak samo jak przeziębienie. Ogólnie jestem osobą która bardzo rzadko choruje ale przy kazdej ciąży na początku łapie mnie małe przeziębienie. Chyba mogę to juz uznać u mnie za objaw ciąży 🤣🤣

reklama
U mnie dzisiaj beta 2000. Pobolewa mnie podbrzusza ale u mnie to klasyczny objaw ciąży tak samo jak przeziębienie. Ogólnie jestem osobą która bardzo rzadko choruje ale przy kazdej ciąży na początku łapie mnie małe przeziębienie. Chyba mogę to juz uznać u mnie za objaw ciąży 🤣🤣
A kiedy USG? Kurczę mnie wczoraj tak bolało podbrzusze, idę zrobić betę jeszcze w sobotę żeby zobaczyć ile tam już jest. Odliczam do wizyty.

Do góry