• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Dzień dobry w marcu, nowy miesiąc, nowe nadzieje i WIOSNA na horyzoncie!

Wczoraj odebraliśmy klucze do mieszkanka i dziś po pracy będę tam szorować. Zagubiły mi się gdzieś testy owulacyjne, ale i tak nie testuję na razie, zacznę testować od pierwszego dnia śluzu płodnego, bo w zeszłym miesiącu zaczęłam za wcześnie i wykorzystałam wszystkie 10 pasków clearblue, mierze też ładnie temperaturę w cipce, bo poprzednio pod pachą, co pewnie nie było zbyt dokładne.

Na szczęście nie mam już takiego parcia na ciążę, jak w zeszłym cyklu. Już za momencik rozpoczęcie sezonu wspinaczkowego, więc będę miała swoje projekty i cele inne niż seksy w owu i testowanie. UF.

reklama
Dziewczyny, czy niski estradiol powinien oznaczać cienkie endo, czy niekoniecznie?
na początku cyklu endo generalnie jest cienkie. Rośnie sobie estradiol i rosną sobie pęcherzyki, a z nimi rośnie endometrium. Więc po tym jednym wyniku za wiele się nie stwierdzi w tym zakresie.

Mi na przykład nie rośnie endo, bo ja mam na starcie estradiol ok. 150, pęcherzyk zaczyna rosnąć za wcześnie, przez co nie ma takiego ładnego stopniowego wzrostu i endo nie nadąża

A tak odnośnie szybkiego wzrostu pęcherzyków, to Wam pokaże ciekawostkę. Dopiero wczoraj, w 6dc zaczęłam mierzyć temperaturę i była standardowa jak na pierwszą fazę cyklu. A dzisiaj taka historia :D pytanie: czy to stres, czy winko (chociaż do tej pory nigdy nie miało wpływu), czy zaliczyłam owu w 6dc 😅
Nie, owulakow jeszcze nawet nie zaczęłam robić 😅

Załączniki

• e67bda36-21d1-43b1-b518-98e727ccc5c1.jpeg
    e67bda36-21d1-43b1-b518-98e727ccc5c1.jpeg
    24,4 KB · Wyświetleń: 105
Też poproszę jednego :) Idealnie :) Już urodzony, więc fajnie :) Chociaż jakbym miała wybrzydzać to bym wzięła, jak będzie miało roczek
nie wiedziałabyś co tracisz. Zapach małego niemowlaczka jest najcudowniejszy :)
Nowy miesiąc, nowa ja - postanowiłam, że wykupie karnet na siłownie (znowu) 8-) Trzymajcie kciuki aby moja motywacja potrwała dłużej niż tydzień 🤣
Ale jako, że w życiu chodzi o ✨ balans ✨ to zamierzam dziś upiec brownie z truskawkami 😇😅
witaj siostro. Ja też znowu aktywowałam w pracy kartę na siłownie od 1 marca...zobaczymy po ilu mój zapał klapnie
A tak odnośnie szybkiego wzrostu pęcherzyków, to Wam pokaże ciekawostkę. Dopiero wczoraj, w 6dc zaczęłam mierzyć temperaturę i była standardowa jak na pierwszą fazę cyklu. A dzisiaj taka historia :D pytanie: czy to stres, czy winko (chociaż do tej pory nigdy nie miało wpływu), czy zaliczyłam owu w 6dc 😅
Co tu się zadziało:o🫣

Co tu się podziało 🤔 Może zrób dziś test owu, jeśli byłaby owulacja to kreska i tak powinna być jeszcze dość ciemna, prawda?

Co tu się podziało 🤔 Może zrób dziś test owu, jeśli byłaby owulacja to kreska i tak powinna być jeszcze dość ciemna, prawda?
właśnie robię, ale widzę, że chyba będzie w miarę jasna. Chociaż w sumie nie wiem jak mi wychodzą owulaki po owu, bo nie robiłam już nigdy po skoku temperatury. Na razie obstawiam, że stres = zły sen i coś się tu zepsuło, albo termometr oszalal :D zobaczymy jutro

reklama
Byłam w poniedziałek na monitoringu bo coś miałam przeczucie ze ten cykl się różni od wcześniejszych i miałam racje, chociaż nie monitoruje owulacji testami ani temperatura. Okazało się ze 13dc a dwa pecherzyki maja tylko 14mm nie wiem co to może zwiastować, ale pewnie cykl bez owulacji 😏

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry