• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Marcel najczęściej zasypia sam tzn odkąłdam go przytulam przykładam pieluszkę i on zasypia.No chyba ze w wózku to bez przytulania;-)jesli nei chce zasnąć i amrudzi ale ja wiem ze jest senny a nie głodny i nie ma mokro (np jak dziś wieczorem) podchodze do neigo wkłądam smoka przytulam pieluszkę, głaskam po buzi, biorę za rączkę chwilkę postoję , porobię ciiiii i wychodze - i tak do zaśniecia małego.Czasem to trwa kilka minut czasem dłuzej ale ZAWSZE w koncu działa:tak::-)
a o dzieciach - pulpetach jeszcze - jakby musiał wyglądac niemowlak żeby nie nazwano go pulpetem??jak dziecko z Etiopii:wściekła/y:wnerwia mnie to.Z Oliwią było to samo:no:lezy w wózku a wszyscy - ooo jaka pucia! a mnie piana znów się toczyła bo jest milion okreslen na małe dziecko i pucia lub pulpet niekoneicznie muszą być najfajniejsze...:dry:(oj wiem ze dramatyzuje!tylko ja i tak mam problem z postrzeganiem siebie i nie lubię jak mi moje dzieci dodatkowo "utuczają":rofl2:)

reklama
weronika - mi Marcel też się tak raz we snie przekręcił na brzuszek i tylko usłyszałam stłumiony płącz i zaraz byłam przy łózeczku - ale po odwróceniu i przytuleniu ręką do buzi zasnął znów spokojnie i nie było problemu:tak:
Elip- witaj znów!się uchowałąś bez prawa jazdy;-)ja bym nie mogła tyle czekać - zaczęłam kurs jak tylko skonczyłam odpowiednią ilosć lat:rofl2:uwielbiam prowadzic:rofl2::-D:-)
beti - to na bank uczulenie ale przyprawy raczej oddziałują na brzuszek że boli wiec mozę ten buraczek - ale nie dam sobie nic za to uciąć;-)
asze - bywa i tak - tez raz tak miałam:tak:ale za to spał mi w nocy prawie cały czas:happy:

Zasnęła o 17.30 i pospała tylko godz. Myślałam, ze zaśnie szybciej po spacerku i kąpieli ale niestety zasneła przed minutą. Zobaczymy jaka bedzie noc - oby było tak jak u Niekat:tak:
Zuzia niestety zasypia najczęściej przy cycusiu albo w wózku, rzadko kiedy zasypia sama, smoczka nie uznaje, pielucha też jej nie pasuje, innych pomysłów nie miałam, teraz śpi w łóżeczku z misiakiem:tak:
Weronika czekolada zrobiona - pychotka!!:-):-) już widzę ile to ma kalorii:baffled: ale na szczęście nie idzie tego dużo zjeść:tak:
Elip witaj:-)
Ninja zazdroszczę Ci tych drzemek:tak:, Tymon dzielny a budową się nie martw, nie ucieknie:tak:
Niekat Marcel grubasek??? Zuzia waży 8100 i nikt sie jeszcze nie odważył jej tak nazwać:tak: o chyba że ja:-D:-D:rofl2:. Dzieci muszą tak wyglądać, przecież tylko jedzą, śpią ( niektóre:-p), raczej same za dużo sie nie ruszają na tyle aby trzymać linię, jak zaczną chodzić to się to zmieni:tak:
Elip też nie mam prawka - 4 razy zdawałam i kicha:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, ale może jeszcze raz się skuszę:confused:, chociaz na razie mi to w życiu nie przeszkadza jakoś specjalnie:tak:

Najsłodsze życzonka, zdrówka i dużo uśmiechu
dla Jamesa i Basi na 4 miesiączek
oraz dla Zuzi, Tosi i Jeremiego na 5 miesiączek :-)​

My po szczepieniu :-)
Julka była bardzo dzielna amrudziła tylko gdy ją trzymałam bo ograniczałam jej ruchy:-D ale kłucia miałąm wrażenia że wogóle nie zauważyła, Pani dr powiedziała że bardzo łądnie sie rowija i przybiera na wadze więc na razie, do 6 miesiąca, moge ją karmić samym maminym mleczkiem:-) :-D
co do zasypiania to ja nauczyłam Julke tego że zasypia przy mnie na łóżku po cycu i z pieluszką przy buzi:zawstydzona/y: lub w wózku (w dzień)ale dziś wieczorem po najedzeniu i przeczytaniu bajki (tzn opowiedzeniu bo znam ja już na pamięć :-D) zostawiłam ją samą w pokoju z pieluszką ;-)i zasnęła więc może i ona będzie wkrótce sama zasypiać:tak:

Asze dobrze że masz pomoc od siostrzenicy :tak: jak bratanica K była u nas to też mogłam w ciągu dnia zrobić duzo więcej:-)

Weronika zdrówka dla Nelci:tak:

Ninja, Niekat brawa dla dzielnych chłopaków!!! :-)

Dziewczyny ja mam pytanko - czy, ktoras ma pomysl jak przekonac mala do butli. Zoska zapiera mi sie i za nic nie chce butelki a przyznam, ze w podrozy to czasem bywa wygodne i ogolnie milo byloby od czasu do czasu wyjsc na dluzej z domu. Chcialabym ja wiec do niej przyzwyczaic. Z Julkiem zupelnie nie bylo problemu - a Zoska niestety krzyczy i nie chce nawet chwytac a ja nie wiem czy w jakis sposob mozna by ja do tej butli przekonac. Moze powinnam od razu zaczac od niekapka - orientujecie sie od kiedy juz
mozna?

A co do spania to Zoska jest dosc latwa bo jak jest zmeczona to wystarczy ja odlozyc do jej kolyski i zasypia. czasem jak przegapie moment to m pokrzyczy minute czy dwie ale potem sie wtula w rog i jest spokoj. Gorzej jak jest glodna - wtedy nie ma zmiluj sie;-):-)

Niekat mnie tez czasem troszke podnosi cisnienie jak mi moja mama mwi ze z Zoski pyza i grubasek ale wiem, ze jak ja zobaczy na zywo to zmieni zdanie. Fakt, ze moja panna jest na 97 centylu jesli chodzi o wage ale tez na tym samym jesli chodzi o wzrost wec sie wyrownuje. I przyznam, ze jakos tak na moje oko na pyze nie wyglada a tak normanie. Zreszta obcy raczej komentuja, ze duza jest a nie kragla a tak ponadto to ja akurat lubie male i pucate dzieciaczki:-)

Elip ja tez jeszcze bez prawka - tyle, ze u mnie jakos nigdy okazji nie bylo choc wszyscy mnie do tego gonia a maz juz chyba najbardziej. Moze sie wkoncu skusze bo faktycznie czasem byloby latwiej i praktyczniej.

cicha - u nas jest tak że Zuzia ma swój ulubiony smoczek do karmienia i inne be
niekat - oj mnie to też wkurza jak ktoś mówi pulpecik sama się zastanawiam jak ma wyglądać dziecko nie pulpet :baffled: nie widziałam dzieci z klapniętymi policzkami :confused: raz się tym przejęłam do momentu jak widziałam inne dzieci wszystkie tak samo wyglądające różnica to w długości
elip - dobrze że się zdecydowałaś ja robiłam rok temu we wrześniu i powiem Ci że warto bo strasznie się przydaje

a u nas dziś ma być piękna pogoda więc jak tylko Zuzia wstanie to idziemy do mojej siostry później na ogródek

Cicha - spróbuj takiego smaoczka, którego dziecko obejmie ustami podobnie do piersi - my stosujemy Avent, bo inne nie mają takiej szerokiej podstawy. Innego Tymon zupełnie nie umiał złapać.
Najlepiej kup taki, z którego ze względu na sposób ułożenia, różne strumienie idą (bo jak kupisz np. nr 1 to może za słabo lecieć i Zośka nie będzie chciała ciągnąć).

Witam popołudniowo,
ładna pogoda to i pustki na BB:tak::-D

Niekat, na pewno wolę określenie pulpet niż buba (moja babcia tak mówi do Joli, co w wolnym tłumaczeniu oznacza krowę:tak::crazy:)
Dzięki za odp:-)

Już nie wiem, co z tym uczuleniem zrobić:no: Biorę na razie sanosvit, ale chyba kupię zwykłe wapno :tak:

Asze, ja zdałam dopiero za 7-mym:laugh2:, w tym dwa razy nie udało mi się zdążyć;-) Tak się zaparłam, że nie odpuściłam:laugh2:, tak więc próbuj:tak:

Cicha, może niech czasem possie sam smoczek od butelki, żeby się przyzwyczaić... zamiast smoczka... u mnie nie było z tym problemów, ale Jola pije tylko czasami wodę z butelki:tak:
No to Tosia bardzo ładnie zasypia... spokojnie;-)

Kasia, dzielna Juleńka i jaka samodzielna... niech to nie będzie jednorazowa akcja samodzielnego zasypiania:-)

Wielkie buziaki dla pięciomiesięczej Tosi i Jeremiaszka :* :*

Ja tak na chwilkę, poczytałam tak pobieżnie bo łebek mi dalej pęka.

Byłam wczoraj u rodzinnej i mam antybiotyk, acatar i wapno.:-( Ale już nie dawałam rady:no:
A dziś byłyśmy u nefrologa w Rzeszowie - super babka - dała nam skierowanie na mocz i posiew, oraz na USG (ale usg bedziemy mieć w przyszłą sobotę). Mamy brać furalginę i zadzwonić jak wyniki siuśków (bo Pani na urlop jedzie we wtorek).

Asze
- super że czekolada smakowała - też bym zjadła ale patrząc w lustro - :sorry2::-( podiękuję
A prawko zdałam za pierwszym razem :rofl2::-D a i doobrze, bo był to dla mnie jak dotąd największy stres (matura czy obrona się nie umywają):-)

Dzielne te nasze dzieciaczki po szczepieniach :-)

100 lat dla dzisiejszych solenizantów!!!

reklama
Witamy sie doslownie na chwilke. niestety nie uda mi sie nadrobic bo my jeszcze sie byczymy na pieknej polskiej wsi u mojej Babciuni jakies 30 mins od najblizszej kafejki internetowej :-)​

U nas wszystko dobrze, Gucio (lub Dżemik` jak go ochrzcili jego mali polscy kuzyni) rosnie jak na drozdzach i robi sie coraz bardziej blondaskowaty wiec wyglada jak maly rubensowski aniolek :-). (wkleje jakies fotki jak powrocimy na lono cywilizacji :-D). Zdecydowalam sie jednak na powrot do pracy i to juz od 18tego! :tak: Okazalo sie ze Rod moze pojsc na pelnoplatny tatusinski urlop az do konca marca wiec moge wracac do pracki, pokonczyc specjalizacje i fru wznowic produkcje potomstwa :-D:-)​

Cicha, sprobuj moze tez Tommee Tippee. James'a ulubione to Dr Brown's i Avent ale na poczatku uzywalam TT bo mialy tak wielka podstawe smoczkowa jak piers.​

Pozdrawiam kochane mamuski i maluchy i do rychlego uslyszenia​

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry