No właśnie każda spółka ubezpieczeniowa ma inne zasady.
Ja zapisywałam się do PZU 3 czy 4 miesiące przed urodzniem Przemka (bo wtedy obowiązywało 3 mieś płacenia składek) no i super na tym wyszliśmy

bo pieniążki które dostałam za leżenie w szpitalu (i chyba właśnie tak Jak
giza napisała za niplanowany pobyt w szpitalu bo w obliczeniach właśnie brakowało nam 5 czy 6 dni które leżałam po cc, ale już nie dam sobie ręki za to uciąć) uratowały nam życie i uchroniło od popadnięcia w ciężkie tarapaty finansowe. A becikowego wtedy nie było

. Ale za to z MOPS dostaliśmy 500 zł bo nie przekraczaliśmy dochodów
Dziewczyny a becikowe wypłacają każdemu czy tylko tym co nie przekraczją tych 503 zł na osobę?
giza, marzena ja sobie też popuściłam w tym mieś i od ostatniego ważenia mam 2 kg więcej.

Nie spędza mi to snu z oczu i mam bardzo mocne postanowienie że po porodzie będę się starała wrócić do wagi sprzed pierwszej ciąży;-)
dziewczyny jak myslicie trzeba jesc witaminy codziennie ja je narazie odstawiłam bo bardzo przytyłam chyba z 7,5 kg
Wiesz co ja odwrotnie jak nie biorę wit to mam ciśnienie na jedzenie

(widocznie czegos brakuje) Przez 3 dni miałam nie po drodze do apteki po wit i nie brałam ich a wpierdzielałam jak nie wiem co, potrafiłam słodkości zagryzać ogórkiem kiszonym lub jeść petitki z serem żółtym
A poza tym niecodziennie zjadam taką ilość warzyw czy owoców żeby te wit uzupełnić a zwłaszcza żelazo. No i ze względu na wapń w wit. zeby Bąbel miał dobre kości i żeby nie podbierał z moich gnatów i zębów
ninja gratulacjony z okazji własnego "m"