reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

ja właśnie zjadłam zupke chinska pewnie niezdrowa ale troszke sie zapchałam
dziewczyny jak myslicie trzeba jesc witaminy codziennie ja je narazie odstawiłam bo bardzo przytyłam chyba z 7,5 kg i lekarka mi powiedziała ze to moze tez z witamin i jezeli się zdrowo odzywiam to moze nie trzeba jesc ich codziennoie co o tym sadzicie

reklama
co do ubezpieczenia w pzu TO KAZDY PONOC ZAKŁAD MA INNA UMOWĘ Z NIMI U MNIE BYŁO 6 M-CY, A TERAZ CHCIAŁAM ZWIĘKSZYC NA SZPITALNE TO JEST 1 M-C

cześć, wydaje mi się, że z tą karencją, to generalnie jest to 3 lub 6 miesięcy, ale na urodzenie dziecka 9. I to jest zazwyczaj napisane w innej części umowy. Ja mam szpitalne, ale nie obejmuje planowego pobytu w szpitalu, tylko w związku z nieszczęśliwym wypadkiem. Urodzenia dziecka tez nie obejmuje :-( A nie pomyślałam, żeby sobie warunki ubezpieczenia zmienić jak planowaliśmy ciążę. Muszę męża zapytać, czy ma grupowe.
marzena78, mi lekarz powiedział, ze obowiązek to jest tylko w pierwszym trymestrze na kwas foliowy. A witaminy to już jak kto chce. Pocieszyłaś mnie z tą wagą. U mnie podobnie na plusie i się martwiłam, że to za dużo.
Zmykam po synka.

Chyba z tymi witaminami to różnie jest - ja biorę od początku i nie tyję (no tylko normalnie, tzn. 2 kilo na razie).
A co do spania, to u mnie też zaczęło się przewracanie w nocy... a rano trzeba wstać do pracy... Ale pracuję do 18.10 :-D dam radę - później będę sobie spała w dzień :-D:-D:-D:-D:-D A później trochę laby i pakowanie gratów do przeprowadzki.
Dziś mam fajny dzień, bo miałam wolne i małżon też, miło go spędziliśmy no i dziś stałam się właścicielką mieszkania :tak: (wykupiliśmy służbowe).

niekat - śliczna córcia!
AMK - no miło że wróciłaś :tak:

No właśnie każda spółka ubezpieczeniowa ma inne zasady.
Ja zapisywałam się do PZU 3 czy 4 miesiące przed urodzniem Przemka (bo wtedy obowiązywało 3 mieś płacenia składek) no i super na tym wyszliśmy:tak: bo pieniążki które dostałam za leżenie w szpitalu (i chyba właśnie tak Jak giza napisała za niplanowany pobyt w szpitalu bo w obliczeniach właśnie brakowało nam 5 czy 6 dni które leżałam po cc, ale już nie dam sobie ręki za to uciąć) uratowały nam życie i uchroniło od popadnięcia w ciężkie tarapaty finansowe. A becikowego wtedy nie było:no:. Ale za to z MOPS dostaliśmy 500 zł bo nie przekraczaliśmy dochodów
Dziewczyny a becikowe wypłacają każdemu czy tylko tym co nie przekraczją tych 503 zł na osobę?
giza, marzena ja sobie też popuściłam w tym mieś i od ostatniego ważenia mam 2 kg więcej.:szok: Nie spędza mi to snu z oczu i mam bardzo mocne postanowienie że po porodzie będę się starała wrócić do wagi sprzed pierwszej ciąży;-)
dziewczyny jak myslicie trzeba jesc witaminy codziennie ja je narazie odstawiłam bo bardzo przytyłam chyba z 7,5 kg
Wiesz co ja odwrotnie jak nie biorę wit to mam ciśnienie na jedzenie:zawstydzona/y: (widocznie czegos brakuje) Przez 3 dni miałam nie po drodze do apteki po wit i nie brałam ich a wpierdzielałam jak nie wiem co, potrafiłam słodkości zagryzać ogórkiem kiszonym lub jeść petitki z serem żółtym
A poza tym niecodziennie zjadam taką ilość warzyw czy owoców żeby te wit uzupełnić a zwłaszcza żelazo. No i ze względu na wapń w wit. zeby Bąbel miał dobre kości i żeby nie podbierał z moich gnatów i zębów:sorry2:
ninja gratulacjony z okazji własnego "m"

Milla29.Becikowe to wszyscy dostaja bez wzgledu na dochody.

Za to ja mam glupia sytuacje od 2tygodni kuje mnie pod zebrem bylam u lekarza dostalam skierowanie do szpitala tam nie wiedza co mi jest to dzisiaj poszlam znowu do lakrza i dala mi zwolnienie bo musze duzo odpoczywac ale kierowniczka karze mi przychodzic do przcy bo nie dostane kasy za to zwolnienie ona chce mnie wykiwac kazala mi isc na zwolnienie od poczatku roku ale zebym przychodzila normalnie do pracy bo pierwsze 35dni nie zaplaca mi za zwolnienie zaczyna mnie to denerwowac i nie wiem co mam robic:wściekła/y:

reklama
no tak ale pierwszy miesiac to placi zaklad i dlatego oni mnie strasza a do pracy musze chodzic bo nie ma kto mnie zastapic to po co mi wogole to zwolnienie bez sensu a moj szef wymyslil za na porodowke pojade prosto z pracy powalilo go troche zaluje za poszlam do tej pracy wolalabym zapisac sie na posredniaku jako bezrobotna i nie miala bym takiego problemu:wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry