• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Posadzki zaczęte! :-) Jutro skończą. Mierzyliśmy podłogi i wyszło 230 m :szok:
Kupiłam dziś Tymonowi "doroślejszy" fotelik :tak:
A Nygus trzeci dzień w końcu "prawdziwie" gada "abu babu" a dziś dołączyło MAMA (oczywiście nieświadomie ale zawsze to milutko :-D)

Kaśkom i Zolince wszystkiego naj naj naj!

Mrowa - Tymon tez miał teraz ten antybiotyk.
Mamma - mam właśnie taki caffe latte w sypialni u rodziców teraz i mam zamiar odwalić tak cały salon z hallem
Weronikaa - jak miałam taką ostro pomarańczową kuchnię w naszym mieszkaniu to byłam bardzo zadowolona, bo tak przyjemnie i ciepło w niej było :tak:
Ewa - gratuluję dobrej nocki! Oby tak dalej! :-)
Niekat - no to niezłą małpę, tę lekarkę trafiłaś...:no:

Wiecie co - coś strasznie miłego mnie dzisiaj spotkało - niby nic a jeszcze mi fajniutko: wzięłam babeczkę na stopa, taką ok 45-50 lat, jakieś 10 km ją podrzuciłam. Tak mi podziękowała, jakby to było nie wiadomo co i jeszcze na koniec powiedziała "życzę pani by same dobre rzeczy panią i maluszka w życiu spotykały" :sorry2::sorry2::sorry2:

Aha - jadę do Częstochowy tym razem na 100% w piątek lub sobotę. Reflektuje ktoś na spotkanko?;-)

reklama
Buziaki dla wszystkich forumowych Kaś!!!

Wszystkiego najlepszego dla Milenki na kolejny miesiąc życia!

PM - ja już zrezygnowałam z dwugodzinnych spacerów. Fajnie, że z Tosi taka pieszczoszka.
Beti - dobrze, że z bioderkami ok
Asze - może przez ten tydzień przejdzie Wam ochota na kłótnie
Niekat - brak mi słów aby określić tą lekarkę. Dziecko "żre", świetne podejście.
giza - dobrze, że Milenka zadowolona ze żłobka i że uczy się robić do nocnika.
Weronika - spore zakupy zrobiliście. Ja tam lubię zakupy w hipermarketach.
Ninja - ja nawet nie sądziłam wcześniej, że to nieświadome ma-ma da mi tyle radości. Powtarza to już od trzech dni, a mi za każdym razem serce się raduje.

My dzisiaj wybieramy się na szczepienie. Mam nadzieję, że nie będzie dużo płaczu.

Dziewczyny ja to chyba głupia jestem albo coś:-)nadal troszkę się martwię bo mimo wszystko Ania rozwija się bardzo wolno...Ale wiecie co??Dzisiaj usiadła SAMIUSIENKA z półleżącego:-)mam poduszkę tak wyżej położoną i tam sobie leżała i usiadła sama:-)narazie z ukosa ale to chyba dobry znak co??Wczoraj też przeszła kilka centymetrów raczkując:-) nie dużo i dość nieporadnie(tak jakby musiała się dobrze nad tym zastanowić i rozpędzić,chyba troszeczkę się boi przesunąć rączki do przodu)ale się udało:-)kurcze nawet sobie nie wyobrażacie jak się ciesze z tych maleńkich postępów:-)wiem że to wciąż mało jak na jej wiek ale i tak jestem szczęśliwa:-)

Wszystkiego Najlepszego dla wszystkich Kaś i dla Milenki!

Ja dzisiaj nie mam sił na pisanie bo byłam ze szwagrem w Niemczech i UWAGA: mój mąż był z dziewczynami cały dzień sam!!! Wróciłam i żyją :-) wszyscy ;-) A ja dla dzieciaków (głównie dla Baśki) przywiozłam zabawki na Gwiazdkę i pełno innych "bardzo potrzebnych" rzeczy.

Miłego wieczoru wszystkim! Ja już bym chętnie padła na łóżko, bo musiałam wstać o 4.30 :baffled: No ale teraz muszę się jeszcze Baśką zająć trochę bo się strasznie stęskniłam ( to jej pierwszy dzień bez mamy)

reklama
A my po wizycie u pediatry. Emilka dostała strasznego kataru, ale lekarka stwierdziła, że nie ma przeciwwskazań do szczepienia (żółtaczka). Ale tak mi szkoda Emilki. Nie może oddychać noskiem. Wyciągamy jej Fridą okropne ilości katarku, a ona przy tym tak strasznie płacze. To jej pierwsze przeziębienie, mam nadzieję, że nie rozwinie się nic poważniejszego. Póki co zastosowałam Pulmex, Nasivin i maść majerankową, ale chyba dzisiaj będzie pierwsza nieprzespana noc.
Co do postępów rozwojowych, to pediatra powiedziała, że na tym etapie co jest Emilka to jest wszystko w porządku - jeszcze nie musi sama siadać, wystarczy, że posadzona siedzi jakiś czas, a że nie pełza i nie raczkuje, to powiedziała, że nie wszystkie dzieci to robią. I tak jutro idziemy do rehabilitantki, zobaczymy co ona stwierdzi - jak by nie było jest bardziej kompetentna.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry