• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

weronika ja robilam filipkowi jak byl malutki tak ze w pokoju nalewalam do miski goracej wody i dawalam tam krople zapachowe mietowe zeby tak powietrze troszke orzezwilo i kropelke tego zapachowego olejku na poduszke.

Kiedys slyszalam o masci wik czy jakos tak ale nie wiem czy to dla takich maluszkow jak nasze

reklama
Weronika psiakj woda morska do noska i odciagaj
mozesz tez amscia majerankowa lub wazelina posmarowac koło noska
i pulmexem wysmarowac na noc
i pokropic poduszke ajkimis kroplami sosnowymi bedzie jej sie lepiej oddychało
zdrówka dla Nelusi :-*

Weronika ja swoja jak chorowala smarowalam na noc "wickiem" (bo tylko to mialam pod reka) i wydaje mi sie ze przy dosc duzym katarze lepiej po tym spala - tak wiec wszystkie rady z kropelkami na poduszke itp. sa napewno skuteczne. Szkoda, ze sama na to nie wpadlam (a raczej nie zapytalam tutaj)). W dzien czyscilam malej nos woda morska a na noc zakrapialam kropelki i bylo ok po kilku dniach (wczesniej bo ostatni katarek przerodzil nam sie w zapalenie oskrzeli - ale to juz wina moich dlugich spacerow z podziebionym dzieckiem w zmienna pogode:-()

Zdrowka i wszystkiego najlepszego dla naszych malych jubilatow!

A ja was witam ..cała obolała:-(.tak chol...nie bolą mnie plecy,że mało co spałam:no: Dzis muszę jakos zadziałać..bo okropność!..niewiem jak dziś będe funkcjonować:-(...
Za to Antosia slicznie spała..kochane dziecię;-):-)!
My przez tem weekend zaliczylismy "wypad" do W-wy.. Odwiedziłam moja kuzynke..i chrzestnego Alexa:tak:.. Mieliśmy zaraz wracać..jak Piotrek załatwił juz sprawy firmowe...ale zadzwoniła do mnie i namówiła byśmy się u nich przenocowali..Alex miał frajdę...bo tam miał sie z kim bawić..a rano (wczoraj) tatuś wziął go na przejażdzkę metrem:tak:radocha co niemiara!:-D(jak to dużo dziecku nie trzeba..:happy2:)
No i jak przejeżdzaliśmy przez Radaom..to o tobie niekat myslałam...i że obiecałam cię odwiedzić:zawstydzona/y:..ale szkoda że my tylko przejazdem:sorry2:
Widzę że weekend udany..weronika to już większość kupiłaś..fajnie:tak:..a Nelci napewno przejdzie..posłuchaj rad dziewczyn,bo ja tak samo robiłam jak Tośka miała katarek.Duzo zdrówka dla niej:happy2:
U nas zakupy swiąteczne pewnie w tym tygodniu...ale muszę dokładnie spisać co mi będzie potrzebne...no i plus prezenty pod choinke..Wigiljia u mnie jak co roku(odkad tu mieszkamy)..no i obie mamy z nami...
Antosia zasnęłą włąśnie w kuchni..nawet nie zdążyłąm jej dać kaszki...Alex jeszcze śpi...
A ja niemogę nawet usiedzieć:crazy:..bo boli:-(...Cholera..!

a i Marcel tez czsem sie puszcza i sam stoi pare sekund.a czasem celowo sie puszcza i pada na podłogę pupa:tak::-)
weronika jak MArcel miał katar to te zmu psikałam woda morską na noc nasivin i maśc majerankowa.Pulmexem tez smarowałam bo Vick wydawał mi sie za mocny dla 5 miesięcznego wtedy Smyka:sorry:po 3 dnaich wszytsko ucichło czego i Wam zycze:tak:
najlepsze zyczenia okołodzisiejszym imprezowiczom!!!
co do wstawania - Smyk opanował sztukę do perfekcji i robi to coraz szybciej ale neisttey nie znudziło mu się to nic a nic a nawet powiedziałabym że w marie nabierania wprawy próbuje to robic częsciej i o wiecej rzeczy.wiec w łózeczku wstaje na utrapienie nei chcąc zasnąc chyba ze jest mega zmęcozny wtedy wyje na leżąco:baffled:
no właśnie - czy mozę któas mnie oświeci czemu moje dziecko pieknie zasypia babci na dole w łózeczku a nam na górze ZAWSZE jest ryk do upadłego i to taki rozdzierający ostatnio ze jakbym go ze skóry obdzierała:szok:wydaje się senny, jed=st najedzony i ma sucho - wiec czem ten ryk??i te wyciagniete w góre rączki??czyzby tak reagował na mnie i tatusia - ze nie chce spac tylko zeby z nami byc:confused2:w tygodniu to ja rozumiem ze może teskni i zaraz po naszym powrocie chce z nami sobie pobyc ale w weekend:eek:

Witam ja na chwilunie bo wlasnie M zakonczyl formatowanie kompa od sobotniego wieczorka nie mialam dostepu do kompa bo cos nam sie wdarlo:wściekła/y:
Bylam rano z Domisiem na badaniach no i po ogladnieciu raczek stwierdzily ze jutro pobiora mu krewke do badania po zalozeniu wenflonu:zawstydzona/y: bo i tak musza mu go zalozyc wiec przy jednym kluciu a dzisiaj nie chcialy go juz stresowac bo zylek ani widu ani slychu:-( a wiec czekamy do jutra uciekam bo juz sie wkurza maly jak bedziemy w domku juz po to wpadne nap co tam wszystkiego dobrego dla wszystkich weekendowych jubilatow buzki pa

Hej
dla Jolci i Zosi ogromniaste buziaczki :-******
Cicha ja słyszałam ze vickiem mozna smarowac dopiero od 6 lat bo zawiera masc kamforowa dlatego dla małych dzieci polecany jest pulmex.
a teraz jestescie u siebie ? a jak Julek rozgadał sie?
Kasik bedzie dobrze trzymam kciuki :tak:
Niekat pewnie wie na co moze u kazdego sobie pozwolic mały cwaniak;-):-D

Witam was kobietki:-)u nas nocka kiepska,zasnęła mała ok.23 a rozbudziła się o 2.30:-( ale odrazu zasnęła nawet jej mleka nie dawałam...WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA WSZYSTKICH SKARBOW NA KOLEJNY MIESIąCZEK:-)

reklama
u nas dzis super nocka. mlody sie nie obudzil na picie ani na mleczko. wyspalam sie wkoncu. oby czesciej takie nocki byly i w dodatku maz ma wolne to juz lenimy sie na maksa. ani zakupow na swieta ani prezentow jeszcze nie mam kupionych ale pracuje w centrum handlowym wiec jak bede w pracy to przy okazji sie zrobi. Ja w dzien wolny mam awersje na sklepy wiec ide w stanie wyzszej koniecznosci a maly z tata zostaje. Czekam dzis na paczki z allegro moze przyjda wkoncu zabawki filipa i nowa spacerowka.ah dzi sobie robimy dzien leniuchowania :-) a co :-) rodzina najwazniejsza a gary niech leza :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry