• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Dobry wieczór,
pozdrawiam z wsi polskiej, gdzie odstawił nas mąż i ojciec, a sam pojechał do Krakowa pakowac się - jutro leci na tydzień do Barcelony.
Młodzi zasmarkani po pas, kaszlą jak gruźlicy. Miły będzie tydzień, ech...

Witam nową Mamę Marcową!

Wszystkim uroczym miesięczniakom życzymy słonka i bogatego Mikołaja :)

Idę do wanny, poczytam sobie, ech, wymarzone Andrzejki ;)

reklama
Remeny, czy ty zmywasz phisiogel wodą, tylko tylko ścierasz wacikiem? Babeczce zrobiły się liszaje na policzku i na łydkach. A że to mój kosmetyk codzienny, to jej dzisiaj zaaplikowałam. Tylko się zastanawiałam z tym spłukiwaniem. U siebie tylko zdejmuję nadmiar wacikiem, ale nie wiem jak to jest u takich maluszków.
Agunia, widzę, że teraz postępy Ani są niesamowite. Super, ze tak szybko nadrabia zaległości.
Marteczka, fajnie, że zajrzałaś. Miło, że teściowa Wam taki prezent sprawiła.
U nas dzień zakupowy. Zamówiliśmy auto i kupiłam dzieciakom prezenty na mikołaja i pod choinkę. Dla reszty rodziny na razie nic nie mam. Pomysłów z resztą też nie.
A jutro po długiej przerwie wybieramy się na basen. Ciekawe jak Babeczka zareaguje po tak długiej przerwie. A po południu mamy odwiedziny znajomych.

hej
Anetka ja tez juz siedze w domciu:-p bylismy u znajomych i chwile posiedzielismy a wiadomo jak to z dziecmi zaczeły marudzic:-p
Agunia mój to tylko spi na lezaco;-)
Marteczka no nareszcie:-) to tesciowa zrobiła wam miła niespodzianke;-) a jak u was z rodzinka lepiej?
Dorota a jak Kubus wyszedł z zapalenie uszu?

mruwa na szczescie juz wszystko w pozadku z uszami ale teraz przyplatal sie katarek i kaszelek:-(i rozwolnienie:wściekła/y:smekta nie pomagala i lekarz przepisal inne leki cos podobnego do smekty alej dalej nic owocow i sokow narazie mam nie dawac :angry:ale tak to wszystko ok

Hehe:-) no moja dzisiaj pierwszy raz to zrobiła i jak podłapała już to teraz mi leżeć nie chce:-)hehe,też jestem z niej dumna,nadrabia ale jestem aż w szoku że w aż tak expresowym tempie jej się to udaje...Ledwie dwa tygodnie temu nic jeszcze nie robiła a teraz szaleje:-)

Witam was w ten niedzielny poranek:-)kurcze ja dziś sama w domu:-(moje kochanie poszło do pracy dzisiaj...Mam do was prośbę...Sypcie pomysłami na usypianie waszych maluchów...Wczoraj to myślałam że padnę:-( o 22 wykąpaliśmy Anie a o 24.30 co było widać z łóżeczka??Jej wystającą główkę:-( tak jej sie spodobało to wstawanie że mimo iż była padnięta bo oczka pocierała i marudziła to jak ją kładłam to i tak wstawała za 2minuty...Wasze dzieci też tak mają odkąd nauczyły się wstawać w łóżeczku??

Witam nową marcówkę!

Marteczka
- ale Zuzia się zmieniła :szok::-) Śliczna panienka z niej:tak:
Się teściowa szarpnęła :szok: ale takie prezenty to zawsze miło widziane:-)
Remeny - zdrówka dla chorowitków!
Agunia - nie mam patentu na zasypianie, wcześniej "kolebałam" ją w wózku i zasypiała tak w 5 sekund, ale teraz ją oduczam i po prostu kładę sie z nią do łóżka i czekam aż padnie. Często są krzyki i płacz, łazi po mnie z twarzą w kołdrze ale cóż, wreszcie pada :-)
A co do stania Ani - Nelka jak wcześniej obczaiła przewrotkę na brzuch to za każdym razem jak się przebudziła to zaraz był fik i krzyk (bo się pewnie przestraszała tej pozy na śpiocha), ale przeszło jej to ;-)
Swoja drogą strasznie późna pora na kąpiel :eek: u nas jest zazwyczaj ok godz. 18-19 później troszkę sie pobawimy, flacha i do wyra, nie zawsze od razu zasypia, czasem jeszcze z godzinę "łazi po mnie"

widze że ni tylko ja spędziłam wczorajszy wieczór przed TV :baffled: Ale nie chciało już nam sie nigdzie wybywac po całym dniu na budowie:sorry:
Nelcia zaraziła się ode mnie i od wczoraj karat na całego :-( spałam dziś z nią, wierciła i budziła się co chwila przez co za bardzo wyspana nie jestem:no:
Za chwilę wybywamy do Media Markt na zakupy pt. ldówa, kuchenka itp. :eek:

100 lat dla około weekendowych solenizantów!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry