reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam.Nie bylismy u lekarza moja tesciowa mówiła ze normalnie wygląda.Jak bedziemy u neurologa to ona go obejrzy.Synus ładnie lulał w łózeczku budził sie co 4godz,takze jestem wyspana.Pogoda do dupy wiec zostajemy w domklu.A jutro jade do gin wkoncu,bo jeszcze brudze i to mnie martwi.

reklama
Mój M od poniedziałku chodzi do pracy, wcześniej był na zwolnieniu na mnie, bo ja po cesarce miałam troche problemów przez pierwsze dwa tygodnie z chodzeniem - strasznie rana mnie ciągnęła:eek: No ale sie skonczylo dobre i siedze z małym sama i kota zaczynam dostawac : cyc, odbicie, spanie, pielucha i to wszystko w cyklu dwugodzinnym...beznadziejna ze mnie matka jak już zaczynam narzekac:baffled: moze to przez to, ze jestem zmeczona bo nocka srednia byla i na dodatek przejmuje sie ta wysypka Franka- od dwoch dni nie jem bialego, ale efekty marne- tylko ja sie coraz slabiej czuje:baffled:

Mój M od poniedziałku chodzi do pracy, wcześniej był na zwolnieniu na mnie, bo ja po cesarce miałam troche problemów przez pierwsze dwa tygodnie z chodzeniem - strasznie rana mnie ciągnęła:eek: No ale sie skonczylo dobre i siedze z małym sama i kota zaczynam dostawac : cyc, odbicie, spanie, pielucha i to wszystko w cyklu dwugodzinnym...beznadziejna ze mnie matka jak już zaczynam narzekac:baffled: moze to przez to, ze jestem zmeczona bo nocka srednia byla i na dodatek przejmuje sie ta wysypka Franka- od dwoch dni nie jem bialego, ale efekty marne- tylko ja sie coraz slabiej czuje:baffled:

niunia spokojnie... ja juz od dluzszego czasu sama siedze - tez mnie to troche przerastało ale juz jest ok...dasz rade :tak: najgorzej jest rano jak trzeba sie obudzic... czasami nawet krzycze na małego... no ale to nerwy i niewyspanie.

No ja tez jestem sama z smerfem i tez sie denerwuje,ale nie krzycze na małego,raz mi sie tak zdarzyło.Mój wyjezdza na miesiac a czasem dłuzej,niestety pieniazki sa potrzebne:tak:Ale jak wraca jest pomocny.

Właśnie - ile ważą Wasze maluchy? Mój wczoraj miał 5,7kg. Tłuścioszek:-D
Ale babka go źle jakoś zmierzyła, a ja dopiero w domu się skapnęłam. 56 cm miał jak się urodził, a wczoraj 57 cm. To niemożliwe, żeby tylko centymetr urósł. Po pierwsze: widać po nim, że jest o wiele większy, a po drugie nawet ubranka są na niego za małe - te na 62 idealne.
Jak ona to mierzyła?:eek:
my dzis po wizycie...
mały w 3tyg znowu przytyl ponad kilo. wazy juz 5900 a długosci nie wiem bo jeszcze nie moga go mierzyc bo nie byl u ortopedy:sorry:

ja nic nie robiłam, żeby mi te marne ilości mleka się skończyły. po tygodniu nic nie było zupełnie. położna mówiła, że jakby bolało, to można nurofen, ale ja nie potrzebowałam.

mysza- nie stresuj się :tak: ja właściwie od początku sama siedzę z małą, bo mąż pracuje całymi dniami, a nikogo innego tutaj na miejscu nie mam. znajomych tylko, ale każdy pracuje, więc całymi dniami jestem sama z dzieckiem. na początku tez mi odwalało: pielucha, karmienie, odbicie, lulanie, i tak w kółko co 3 godziny. teraz już jest inaczej, normalnie :-) nawet az tak strasznie towarzystwa mi nie brakuje (pustelnica sie ze mnie robi ;-)) mamy już swój rytm dnia i jest lepiej, bo na początku totalny chaos :eek:
no ale w sobotę lece do szkoły i nawet nie wiecie, jak okropnie sie cieszę!! :-D chociaż tez miałam wątpliwości: co ze mnie za matka, że po 2ch miesiącach ma dość... no ale bez przesady, dam się tatusiowi wykazać :happy:

moja malutka jest, tydzien temu (miała 2 miesiące i 1 tydzień) ważyła 4.57kg :-)

reklama
Madzia89 polecasz fiolet - chodzi tobie pewnie o potasnnadmanganianu ( kalii permanganas ) Lekarka kazała mi go używać i co - po 2 tygodniach nie ma poprawy, wręcz przeciwnie, po każdym potarciu tym małej jeszcze bardziej te krostki są czerwone. A efekt wysuszenia - troszkę wysusza ale nic nie pomaga i strasznie to wygląda. Łudziłam się, że to może rzeczywiście być trądzik ale te krostki są ewidentnie czerwone bez żadnych białych kropek w środku. Od wczoraj daje małej Bebilon Pepti ale podobno na poprawę trzeba czekać nawet tygodniami. a poza tym te mleczko jest tańsze niż zwykły Bebilon bo kupuje je na receptę a muszę karmić butelką bo niestety piersią nie mogłam karmić

nie nie chodzi mi o nadmanganian potasu,tylko o fiolet,taki jak na żaby w buzi.Dokladnie nazywa sie to wodny roztwóe fioletu gencjanowego

Do góry