madzik_
Fanka BB :)
volkan herbatka z lisci malin przyspiesza porod, ale chyba to wiesz.... :-)
Ja się lekarza pytałam i położnej o to...
Herbatka z liści malin pomaga w porodzie aby szyjka była lepiej do niego przystosowana, elastyczna itp i lepiej znosiła skurcze i to się powinny pić chyba przynajmniej z miesiac przed porodem?? Kiedys dawno temu uważano ze przyśpiesza poród ale to jakiś zabobon. Napewno nie polecają tego na początku ciąży. A pije się ją na koniec ciąży bo wtedy macica skurcze moze sobei już cwiczyć ale nie wywoła ona porodu.
Co do herbatki z owocu malin jak najbardziej można pic i to kazdy zaleca przy przieziebieniach itp.. To nie jest groźne!!

My na szkole rodzenia dostalismy herbatke z liści malin i od 36 tygodnia położna mówiła aby pić. To mit że przyśpiesza poród (choc kiedys tez tak myślałam
)
wiem ze mojemu mężowi jest bardzo przykro z tego powodu, ale sam już od czasu studiów próbował się trochę odseparować bo wchodziła mu na głowę, zresztą pisałam już o tym kiedys ale jego bratu przyrodniemu zniszczyła małzeństwo-w ciągu 2,5 roku rozeszli sie przynajmniej 5 razy za każdym razem na 2 miesiace, teraz nie są już razem od poczatku roku tylko ze to on ją wyrzucił z mieszkania - tamten był właśnie takim maminsynkiem jak Twój pierwszy mąż. Myślelismy ze jak z nimi porozmawia mąż, wytłumaczy co jest nie tak, to zrozumieją ale ona mówi tylko tekst "Zobaczysz jak będziesz miał swoje dzieci".
dobrze Volcan ze na tego drugiego Ok męża trafiłaś.
oczywiście cieszyłabym się
;-) zresztą do mojego terminu jeszcze troszkę zostało
- to nissan primera combi. Na zdjeciach wyglada na spore auyko wiec mysle ze dla naszej trójki starczy