reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Kurcze Dziewczyny, właśnie wróciłam od sąsiadki (z 2-go piętra) urodziła córeczkę 10 dni po terminie. Mała miała 3200 g i 56 dł. To jej pierwsze dziecko, a poród trwał zaledwie 40 min :szok: Do ostatniej chwili (tzn. odejścia wód podczas rozmowy z połozną, o tym że nic się nie dzieje) nic nie czuła. Ale jej zazdroszczę.

hej dziewczęta :-)
ja wlasnie po wizycie i sie okazalo ze szyjka juz calkowicie miekka i skrocona, rozwarcie na 1cm, a bóli poki co nie wykrywalam, przynajmniej nie takie o ktorych bym mogla powiedziec ze to bolesne...podpiela mnie do ktg i mialam skurcze takie na 30% i tez nic nie czulam, wiec sie trzymam nadzieji ze moze nie tak bardzo to wszystko boli ;-)
ale 40min rodzic to tez bym nie chciala...bo wtedy to miejscem urodzenia dziecka bylaby tylna kanapa w aucie...ewentualnie gdzies na uczelni na korytarzu:-p

reklama
madzik ja też dużo przytyłam 21kg ale przez ostatnie 2 misiące jak zaczęłam puchnąć to przybyło najwięcej bo prawie 10kg :-:)baffled:

avanti ja identycznie a nawet wiecej od 29.12 mam na plusie 12 kg!! masakra jakas...
zreszta całą ciąże mam taki wzrost wagi mimo że moimi jedynymi zachciankami spełnioonymi były ze 3 razy pączki i jeden raz tort bezowy i to tyle...:-(

co do wagi to przed porodem podobno sie juz nie tyje a nawet chudnie...a ja od ostatniej wizyty 2tyg temu przytyłam 2kg..czyli juz mam 18kg na plusie:baffled: ginka sie mnie zapytała jak ja to zrobilam i az sie za glowe zlapala...ale ze wszystko jest ok poza tym to mi za bardzo glowy nie truje

ja to juz po prostu wymiekam z tą wagą:-( kiedyś koleżanka mi napisala ze na koniec ciąży czuła się jak wieloryb wyrzucony na suchą plażę;-) bo tez przytyła 30 kg, miała problemy z cisnieniem i okropne obrzeki ale nie zatrucie ciążowe.
teraz ja czuje sie jak wieloryb...
Nawet nei chce mysleć o tym ze jak będe puchła to moze mi waga nadal w górę leciec:-( jestem na skrajni płaczu.:-(

Dobra zmykam sie szykować bo do ginka jadę, tam niech mi mierzą ciśnienie.. ehh..

To ja chyba nie mam co narzekać (i nawet nie narzekam tylko czekać już nie mogę :-) ), bo mi przybyło tylko 12 kg.

dziweczyny!

w zwiazku z tym ze niedługo napewno pojawią sie nowe watki na temat naszych maluchów moze warto polaczyc 3 stare-mam na mysli zakupowy, ten o wozkach i o wyprawce......

co wy na to?

reklama
Do góry