reklama
Witajcie
Sara - pieska niestety nie udało sie złapac, za zadne skarby nie chciał wejsc do garazu wiec Paweł go tylko nakarmił, zostawił wode i dał mu spokój. Dziś znów siedzi tam gdzie zawsze;-) Wczoraj dzwonilismy jeszcze raz do schroniska ale kategorycznie odmówili przyjazdu dopóki go nie złapiemy - kurcze myslałam ze to oni sa od tego a nie zwalaja wszystko na zwykłych ludzi![]()
kiki ja też kiedyś miałam taką sytuacje.. znalazłam pieska w centrum miasta zawiozłam go do schroniska i odmówili przyjęcia

jak przyjechałam do schroniska to babka akurat gadała z kimś przez telefon i bez gadania psa przyjeła...
zadzwoń na policje i zapytaj co masz zrobić
kaczuszka2
Entuzjast(k)a
dziś pytałam pediatrę - wg nowego kalendarza szczepień nie można zmieniać rodzaju szczepionek jak się już zaczęło jednym należy kontynuować

KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Hej hej moje dziecko poszło spać o 2 w nocy więc ja też ale za to wstał o 7 zjadł i dalej w kimono na 2 h więc mam troszk wiecej energi, nawet naleśniki usmarzyłam ale co z tego jak Nikodem i tak nie chce ich zjeść.Ja nie mam pojecia co moje dziecko ma jeść najlepiej to parówki i jajecznica o dziś zjadł kanapke z miodem a za chwile zjadł kiłbaske zreszta to jest niejadek
madzik_
Fanka BB :)
Kurde a u nas na wzw B szczepili w szpitalu Hepavaxem a w przychodni Euvaxem (kapnęłam się dopiero po szczepieniu w domu) i nic nie mówili ze inne szczepionki, innych firm inny rodzaj. Jak wtedy to mogą sami zmienic i nic nie przebąkną że inną szczepionką się zaczeło.dziś pytałam pediatrę - wg nowego kalendarza szczepień nie można zmieniać rodzaju szczepionek jak się już zaczęło jednym należy kontynuować
![]()
a jak chce się zmienić to juz nie mozna? Denerwujące to jest.. Kiedyś Myfa też pisała o tym że oni szczepią 6w1 bo taką zaczeli i powinno być jedną i tą samą szczepionką niby szczepienie a u nas nic w przychodni nie powiedzieli.
Dla wyjasnienia dodam ze Hepavax nie jest refundowany i kosztuje 50 zł (sama musiałabym kupic), a Euvax kosztuje około 25 zł i jest refundowany. Jak widać przychodnie kierują się też chyba tym że jak płatne dodatkowo (skojarzone) to trzeba juz dalej szczepic, a jak wzwB jest obowiązkowe i musi to przychodnia sama zagwarantowac to sami zmienili mi na inną

Ciekawe dlaczego mi nie powiedzieli że trzeba na wzwB tez jedną szczepionką szczepić (aż się zapytam w przychodni na kolejnej wizycie). Gdyby to było bardzo ważne i ważyło na skuteczności szczepionki to bym sama z własnej kieszeni dołożyła i kupiła tą za 50 zł.

Oczywiście wyczytałam to na necie że powinno być niby jedną firmą aby była skuteczna szczepionka, ale po czasie juz!!
wrrrr
Ostatnia edycja:
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
A ja jeżeli się zdecyduję na 5w1 to tą jaką szczepiłam Nikodema Pentaksim i ona kosztuje ok 100 i musze ja sama kupic ale to nic kupie .

madzik_
Fanka BB :)
tylko 100 zł? kurde u nas 5w1 w przychodni kosztuje 130? skad ta różnica?
choc my i tak szczepimy oddzielnymi ale zastanawia mnie skad te różne ceny.

choc my i tak szczepimy oddzielnymi ale zastanawia mnie skad te różne ceny.
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Madzik jak widać co miasto to różnica w cenach w prowadzeniu ciąży itd .
avanti85
Entuzjast(k)a
ja za szczepionkę Pentaksim płaciłam 100zł w przychodni a w aptece u nas kosztuje 110zł 

reklama
S
Sara27
Gość
U nas szczepionka 5w1 (ale nie wiem jaka nazwa handlowa) kosztuje 130zl.
Buuuuuuu,dzwonili z przychodni dzis ze wizyty czwartkowe i piatkowe do p.neurolog sa odwolane i ze w poniedzialek mam sie umowic od nowa na termin...Pewnie baba se wolne wziela albo nie wiem,chora czy co,nie mowili a ja nie spytalam.Ktos mi tu juz zazdroscil szybkiego terminu neurologa (Kitki to ty?
) a tu lipa i od nowa musze sie umawiac,pewnie dostane termin hen hen daleko,no ale moze nie,dowiem sie w pon.
Kurcze nie mam na nic czasu dzis,zrobilam 2 prania,posprzatalam,nawet w necie nie mialam czasu poszperac bo mala kewkala i musialam ja zabawiac.:-)
No i na spacerku dzis nie bylysmy-ale pogoda kiepska w Lodzi!Pada i zimno brrr
Buuuuuuu,dzwonili z przychodni dzis ze wizyty czwartkowe i piatkowe do p.neurolog sa odwolane i ze w poniedzialek mam sie umowic od nowa na termin...Pewnie baba se wolne wziela albo nie wiem,chora czy co,nie mowili a ja nie spytalam.Ktos mi tu juz zazdroscil szybkiego terminu neurologa (Kitki to ty?

Kurcze nie mam na nic czasu dzis,zrobilam 2 prania,posprzatalam,nawet w necie nie mialam czasu poszperac bo mala kewkala i musialam ja zabawiac.:-)
No i na spacerku dzis nie bylysmy-ale pogoda kiepska w Lodzi!Pada i zimno brrr