*J*U*L*K*A*
Mama dwóch łobuzów:)
madzik narazie przytyłam 0,5 kg a jem " z głową" zresztą tak jak w pierwszej ciąży, ale widocznie taki we mnie urok, dziecko jest zresztą najwazniejsze pomartwie sie po rozwiązaniu

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

Dziewczyny, czy Wy wszystkie robicie to USG 3D - czy ono jest absolutnie niezbędne? Mieszkam na wsi i nawet nie wiem, który gabinet jest dobry w Tarnowie (to miasto najbliżej). Przyznam, że miałam zamiar poprzestać na "zwykłym" USG wykonywanym przez mojego ginka.
Jest to dosc niemila babka ale mnie skutecznie uspokoila.Powiedziala ze podstawa diagnostyki jest USG 2D i ze na jej "dobrym" aparacie (wg mnie jest tragiczny no ale moze sie nie znam...)wszystko widac i jezeli cos by bylo nie tak to by mnie pokierowala na USG 3D.Jednym slowem ze USG 3D nie jest konieczne i jezeli teraz mam zle nastawienie to lepiej zeby jutro nie isc tylko miedzy 25-28 tygodniem.Zdziwilam sie bo w necie wyczytalam ze wiekszosc osob robi je miedzy 20 a 24 tyg ale to wypowiedz ordynatorki wiec chyba wie co mowi.Takze zwlasnie tak zrobie-plci nie poznam wiec jutro:-( (moze 6 listopada na zwyklym USG) ale faktycznie nic na sile.No i postraszyla mnie zebym sie wziela w garsc bo co to bedzie przed porodem- o tym to nawet nie mysle,wiem tylko ze mam miec cc.Dziekuje wszystkim Wam za jakiekolwiek wypowiedzi w sprawie mojej schizy,wiem ze do idealu przyszej mamusi to mi daleko...a mam i pare innych grzeszkow na sumieniu.Kiedy ty matka dorosniesz wreszcie ehh
Aha,na plusie 4 - 4,5 kg.