reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

modroklejka ja też teraz mysle o porodzie na lutyckiej, 19 wrzesnia rodziła tam moja kuzynka i była zadowolona, ale ile rodzących tyle opini i zastanawiam sie tylko ile kosztuje u nich poród rodzinny bo ja raczej znieczulenia nie chce

reklama
Jeszcze nie odwolalam tego USG,bije sie z myslami.Na zwyklym USG lekarz mowil ze wszystko OK z plodem-chyba tez badal organy chociaz w opisie USG jest bardzo zdawkowo,ze zmian nie stwierdzono i tyle.Chcialabym sie zdecydowac dzis bo troche glupio zajac miejsce komus kto by moze wskoczyl w moj termin,a bardzo czeka,bo ja juz mniej.Nie moge uwierzyc ze do wczoraj wieczorem jeszcze sama sie nie moglam doczekac tego USG a teraz taki strach mnie ogarnal.Ja wiem ze macie racje,ja to wiem i moze jednak sie zdecyduje,ale jeszcze nie postanowilam.

Ale zescie naskrobaly:-)Ja juz po obiadku ale jeszcze w trakcie sprzatania wrrrr...

Sara,Laila ma racje,ale oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie zrobisz jak zechcesz,my nie mozemy Cie do niczego naklaniac.

Kaczuszka widze ze porod mialas nie ciekawy:no::szok:

Jak na razie za bardzo o tym nie mysle,wiem ze kazda ciaza jest inna a takze kazdy porod jest inny,tak wiec nie sugeruje sie opowiesciami innych.Chociaz nie ukrywam ze stracha malego mam,tak jak kazda z nas:confused:

co do problemu sary to wydaje mi sie ,ze nie ma co sie upierac przy usg 3d ale jakies polowkowe trzeba pozadnie zrobic....na zwyklym dobrym usg doswiadczony lekarz sprawdzi wszystko dokladnie tak jak i na 3 d...tylko trzeba wiedziec,ze jest doswiadczony.....
sluchajcie....jak sadzicie...czy dzidzie czuja tak fizycznie, jak głaszczemy sie po brzuszkach?

Sara27 niepotrzebie się denerwujesz ja na Twoim miejscu bym poszła tylko ze nigdzie nie ma u mnie blisko. Jutro jade do lekarza do szpitala zbadają mnie i mam nadzieje ze potwierdzą ze wsztstko gra :) takze jade na 9.00 do warszawy i znowu się nie wyśpię... Juz mi sie wym od tego wszystkiego chce chciala bym powiedziec siostrze zeby sie wypchala z tym odprowadzaniem jej corki ale nie potrafię znaleśc słów na to jej zachowanie nie moge dluzej bo oszaleje :((((
a co do posiadania dziecka troszke poźniej to oj rozumiem Cię ja tez chciałam ciut poźniej wielu rzeczy nie zdazylam naprawić np znalesc pracy:( i moja sytuacja teraz jest beznadziejna. Moze gdybym miała prace moj partner był by obok mnie a nie tak daleko :(

Ostatnia edycja:
ola_o no masz racje te nie ktore opowiesci sa super,tez je od czasu do czasu czytam:-)Na szczescie skonczylam sprzatac i odpoczywam,dzidzia sie kreci,wierci i nie wiem co ona tam tworzy?!:-)

Dziewczyny mam pytanie jak kladziecie sie na prawym boku to czy czujecie takie male uklucia ponizej mostka tam gdzie sie brzuszek zaczyna???
Dzis rano tak mialam ze dzidzia kopala i polozylam sie na prawym boku i wlasnie poczulam uklucia,nie wiem czy to normalne i co to oznacza:no:

Sara myslę podobnie co inne kobietki, warto wiedzieć o jakichś problemach wcześniej i np oswoic sie z tym , wiedzieć gdzie szukac pomocy, czy to jeszcze dla dziecka będącego w brzuszku, czy też swiezo po porodzie.
U znajomych zdarzyła się niemiła sytuacja iz nie dowiedzieli sie o rozszczepie podniebienia przed podorem, choć lekarz podobno mógl to stwierdzic już na USG. Przeżyli szok jak zobaczyli dziecko.. wielki szok, przez to że nie byli na to przygotowani.. teraz z biegiem czasu pogodziliby sie z tym wczesniej i wczesniej szukali jakiejś pomocy..

My idziemy w 21 tygodniu na USG połówkowe, mimo że się bardzo boję to chciałabym wiedzieć wcześniej jeśli coś byłoby nie tak. Wierzę jednak że maleństwo jest zdrowe i codziennie mysle o modle sie o to..

A wracając do porodu, to dziewczyny z Warszawy w jakim szpitalu chcecie rodzic?? Ciekawa jestem:-)
Tez coraz częsciej myślę o porodzie i mnie jakoś to przeraża.... Boje się tego bardzo, a najbardziej się boję tego że jak pojadę do szpitala na Żelazną (w którym chcę rodzić-Wawa) to nie będzie miejsca i mnie gdzieś indziej wyslą :-(

Z niecierpliwością tez czekam na ruchy dziecka:-D moze za jakies kilka tygodni zacznie się coś dziac:-D

Dziś sie pocieszyłam po moich zdruzgotaniach i myslach o porodzie, czytając watek PORÓD NA WESOŁO:-D polecam!! tak się uśmiałam że az się popłakałam!! a bardzo rzadko mi się to zdarza, tzn musi byc to już coś bardzo smiesznego :-D płakałam:-D

Dobra czas jakąs kolacyjkę wtranżolić..

A właśnie jak u Was z przybytkiem wagi?? Ile która przybrała??
Ja miałam nadwagę jak zachodziłam w ciąże, więc staram sie uważać, ale i tak od początku już mam 6,5 na PLUSIE :zawstydzona/y: tylko że u mnie przy przyjmowaniu hormonów zawsze waga dramatycznie leci w góre (5,5 kg podczas przyjmowania progesteronu), po odstawieniu progesteronu trzymało się cały czas na stałym poziomie, teraz już w normie....choc to dopiero polowa ciązy prawie.. Ale wiem że nie ma się co strasznie stresować, bo po ciąży zrzucę napewno..

reklama
julia.l to lepiej sie stresowac czy juz sie za dużo przytyło?? Biedactwo nie martw sie.. Maluszek najwazniejszy i na niego czekasz :)Najgorsze jest to ze czasem nie wiadomo czemu jednym spada samo nawet i 20 kg którko po porodzie, a inni co przytyli mniej męcza się i męczą ze zrzuceniem :-(

Ja kontroluje swoje pożywienie, bardzo rzadko w dramatycznych sytuacjach zachcianki sałatka kurczak premim z mcdonalda, ale staram sie jesc wedlug tego jak jestem głodna..
Ale nie rzucam się na jakies kaloryczne jedzenie,myślę o tym aby było zdrowe i nie strasznie tuczace.. Przewaznie wszystko co jest bardzo kaloryczne, za zdrowe nie jest :-( Myślę że można kontrolowac dietę, tyle że to nie zawsze skutkuje małym tyciem, ewentualnie daje lepsze zrzucenie po porodzie, na zatrzymanie wody mamy mały wpływ.. (tak mnie uczyli a studiowałam dietetyke)

Do góry