reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

reklama
Zuzkon dziecko poznaje swoje raczki dlatego wklada je do buzi i oblizuje. Wkladaj mu do raczki gryzak albo jakas zabawke:tak:

Deizzi uzupelnione :)

Jutro bede atakowala polozna i zobacze co powie Jak bedzie trzeba to odwiedzimy pediatre:tak:

Deizzi ankieta wypełniona:)
Zukon takie maluszki wkładają rączki do buzi bo tak poznają świat:), pierw rączki, potem zabawki i stópki:). Mój Jasio pchał rączki do buzi i strasznie się ślinił od 2 miesiąca, a pierwszy ząbek wyszedł jak miał dopiero 9 miesięcy:)
Truskafffka u nas dziś było ładnie, ale nie aż tak gorąco:) tzn. tam gdzie świeciło słonko i nie wiało to było gorąco, ale już w cieniu i wietrznym miejscu np. jak mój ogródek popołudniu to było chłodno. Jasio biegał w bluzie i długich spodniach.
Anka pewnie masz rację, że Jasio zazdrosny. Choć jak nie ma taty w domu to jest dużo grzeczniejszy:) słucha się, ładnie się bawi, pomaga przy Mariuszku i fajnie się z nim bawi. Czasem ma takie akcje że zaczyna płakać i krzyczeć, wtedy zaprowadzam go do jego pokoju i po minucie mówi że już mu przeszło i czy może do nas przyjść:). Gorzej jak tata jest w domu, wtedy bardziej wymusza i też dłużej się uspokaja. Mam nadzieję że ten buntowniczy okres niedługo mu przejdzie:)

My dziś dzień spędziliśmy we czwórkę, wybraliśmy się z Jasiem do sklepu sportowego i dostał rowerek biegowy i kask:), jak wróciliśmy do domu to trenował jeżdżenie w ogródku. Malutkiemu w sklepie też się chyba podobało bo wszystko go interesowało. Teraz chłopaki śpią, a ja uciekam do pracy, bo wczoraj zrobiłam sobie wolny wieczór i dziś muszę nadrobić:).

Trytyka współczuję kryzysu w małżeństwie, mam nadzieję że szybko minie po wyjaśnieniu sobie wszystkiego. I może faktycznie wylej swoje emocje na kartkę papieru, może będzie łatwiej.
Powiem Ci tylko, że doskonale Cię rozumiem, u mnie trwa to już jakiś czas, raz jest lepiej, raz gorzej ale trwa i....
Żabka
Tobie życzę poprawy sytuacji mieszkaniowej, byście mogli cieszyć się z kolejnego potomstwa, które planujecie jeszcze mieć.
Madzia_83
jak bym czytała o Oliwii.
Zuzkon moja ma normalne rączki, a piątki ładuje do buzi. Daję jej gryzaki ale średnio chce gryźć.
Betina79 najważniejsze, żeby zostało zdiagnozowane i będzie można działać.
Anka
daj znać co powiedziała położna, faktycznie Twój synek to mleczny pochłaniacz ;-)
A Ty czemu już Ethanowi smoka zabrałaś co? ;-)
Deizzi ankieta wypełniona.
Truskaffka u Nas od wczoraj palma taka ze szok, dziewczyny w sukienkach na ramiączkach, dziś też pewnie
upał będzie, bo od rana nieźle daje. Fajnie, ze tak bezboleśnie od tego smoczka udało się przejść.

U Nas weekend głównie poza domem, karmimy się w domu tylko albo u rodziców moich.
Oliwia wyszalała się wczoraj, więc po 20 padła jak mytka ;-)
Gabrysia przyzwyczaja się większej przestrzeni w łóżeczku, więc z zasypianiem różnie to bywa ale nie jest źle. Strasznie poraniła mi sutki, po prostu łzy mi ciekną z bólu jak ssie :- ( :-( :-( Zaczęłam smarować maścią ale póki co średnio pomaga :-( Zaliczyłam już trening, kąpiel i idę coś zjeść zanim Gabrysia się nie obudzi.

Miłego dnia Wam życzę :-)

Ostatnia edycja:
a my dzis znowu do lekarza. niby nic sie nie dzieje (troche pokaszlał rano, mial zatkany nosek) ale wole zeby ktos go osłuchał i powiedzial ze nie ma sie o co martwic.. oj rozrywek to my ostatnio mamy ze ho ho.. :cool2:

Kania dziwne chyba ze teraz Cie bola sutki? myslalam ze to tylko na poczatku karmienia tak jest póki sie nie zahartują..
anka26 daj znac co polozna na to.

Dzień dobry :)

na 18 idę na zebranie do przedszkola, tatuś pierwszy raz sam na sam zostaje z dzieciakami hihi:-p

Betina daj znać po lekarzu;)
Kania moja żmijka jeszcze w kołysce śpi, ale do łóżeczka planuję wsadzić tego węża-poduchę, żeby właśnie ta przestrzeń ją nie dobijała :p trzymam kciuki żeby Gabrysi się dobrze spało w łóżeczku :)
Deizzi zrobione
Madzia buziak dla małego buntownika, minie mu, trochę konsekwencji, trochę cierpliwości i dobrze będzie ;)
trzymam kciuki żeby bunt szybko minął ;)
Miłego dnia kobietki

hejka. Artek sie strasznie slini leci mu slinka po sama ziemie,no i jezor wystawia i do buzi wszystko pakuje. na zabki chyba za wczesnie. no ale jak sobie przypomne to mojemu siostrzencowi zaczely wychodzic jak skonczyl 3 m.nie wiem sama. waszym pociecha tez tak leci?

no bo kuba ma caly czas piatki. czy to normalne..troche mnie to martwi..on nie utrzyma gryzaka i nie wsadzi go do buzi. tylko rece pakuje..no wlasciwie jedna prawa..

reklama
zabko moja też się ślini. W domu siedzi w śliniaku, inaczej musiałabym ją ciągle przepierać. Pytałam się o to lekarza, powiedział że teraz następuje rozwój ślinianek i nadprodukcja śliny związana jest z tym, że dziecko nie nadąża z połykaniem. Jest to całkowicie normalne.

Zuzkon u nas też łapki w buzi ciągle. Gdzieś wyczytałam, żeby pozwalać na ich ssanie. Dopiero gdy zamiast piąstki zacznie ssać kcika, to wtedy by wsadzić smoczek. Czyli piąstki ok, kciuk nie ok :) nie pamiętam dlaczego.

czy Wasz Maluchy sporo kichają?

i czy ktoś mi może wyjaśnić co to za pogoda?

Do góry