reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marzec 2013

Hey dziewczyny! Nareszcie po upalach. Ostatni tydzien non stop 30 stopni w moim wspanialym bloczku na 4 pietrze bylo... A my bez balkonu i wszystkie okna na 1 scianie, zero przewiewu. A na zewnatrz 38 stopni w cieniu, Mlody spal calymi dniami a ja z nim. Zal mi go bylo strasznie, tak sie meczyl... W weekend troszke odpoczeismy na basenach, wczoraj i dzisiaj troszke padalo, w czwartek znowu sloneczko... Dzisiaj wyciagnelam rozmiar 2, bo Gucioch w końcu wyrosl :tak: dalej bym nie wyciagala, ale kolezanki mi zwrocily uwage, ze dziecko nie powinno miec dekoltu w bodach i lekko ugietych nozek w pajacu :sorry::cool2::eek: tak to jest jak sie nie ma matki, siostry, itp blisko siebie, a czlowiek taki niedoswiadczony :szok: powtarzam sobie, ze przy 2 dzieciaku bede obcykana co i jak ;-)

My dzisiaj zaliczylismy Pania Doktor. Maly wypil 2. dawke RotaTeq no i dostal w nozke szczepionke 6w1 (Infanrix hexa). Poplakal 20 sekund i znowu gruchal, ja to bardziej przezylam... No i zwazono i zmierzono - ma 4600 g i 57 cm. Masakra jak na 11 tydzien. Pani doktor powiedziala, ze nie ma co panikowac i ze nie ma nic lepszego dla dziecka od mojego mleczka i nie dokarmiac.

Tak wiec mam nadzieje, ze maly dobrze zniesie szczepionke i w sobote ruszamy do Polski na tydzien w odwiedzinki do rodzinki ;-)

Pozdrawiam Was i Wasze kochane Malenstwa!

a co do perfum, to moj zapach, uzywam oszczednie, bo pozniej sie musze dlugo kolo mezulka krecic :-D
J'adore fragrance for women on Dior Beauty Website

Ostatnia edycja:
reklama
mikowata mi pediatra wyjaśniła tak. Że te daty od 4 miesiąca albo od 6 miesiąca obejmują różne dzieci. Niektóre są gotowe wcześniej a inne dużo później. Ogólnie należy obserwować dziecko i wtedy zacząć wprowadzać posiłki kiedy ono daje znaki. I jeżeli dziecko obserwuje jedzących i wędrówkę posiłku z talerza do ust wyciąga łapki otwiera buzie wkłada rączki do buzi to daje wyraźne znaki ALE muszą być zaobserwowane wszystkie a nie tylko np. wkładanie rączek do buzi. My zaczęliśmy dużo wcześniej i jestem zadowolona. Ale bułki mu nie dawaj. Bo o ile się nie myle to jest z glutenem a gluten wprowadza się dużo później bo może narobić bałaganu u dziecka a tego nie chcemy.
Najpierw warzywa po jednym po kilka łyżeczek kilka dni i dodajemy nowe warzywko. My zaczęliśmy od marchewki, później zupka jarzynowa, szpinak, później zaczęłam dodawać owoce ale sporadycznie bo wole żeby warzywa polubiło.

hejka.u mnie byla wczoraj kolezanka i karmila swojego szkraba marcheweczka ze sloiczka.moj widzac to az sie trzasl:) wiec wyciaglam jego nowa lyzeczke,ktora kilka dni temu kupilam i dalam mu sprobowac:)matko jak wsuwal:)zjadl moze ze 4 maluskie lyzeczki bo wiecej sie mu balam dac:)ale widac ze mu posmakowalo.

Pola miała trochę stan podgorączkowy po szczepieniu... i niestety tak jak Betina sugerowała weszłyśmy w skok rozwojowy... znów nie chce zasypiać sama w łózeczku, tylko krzyk taki..... łooo matko.. Dobrze, że są wyprzedaże bo właśnie zaobserwowałam że ledwo się mieści w rozmiar 68... o ile z bodziakami jest luz to pajace (dawno przez pogodę nie korzystałam- dzisiaj nad ranem jej chciałam cienki ze Smyka ubrać bo się chłodniej zrobiło), które zresztą uprałam niedawno i nie miałyśmy okazji jeszcze z nich korzystać są maławe....Mimo, że urodziła się 56 cm to z tego rozmiaru ubranek i tak stosunkowo najdłużej używałyśmy chyba:p

Aaa i odkąd przestałam jej dawać moje mleko bardzo przybrała (wcześniej była z tym tragedia)... przykre to trochę ale chyba słabe to moje mleko było.... także może wagowo też dorówna kiedyś do waszych smyków bo póki co to tylko 5500 kruszyna waży;)

Żabka to super skonsultuj się z lekarzem ale Artuś kawał chłopa i na pewno będziecie mogli zacząć:) zresztą u dzieci na modyfikowanym można chyba wprowadzać coś wcześniej nieco

Kania mam nadzieję, że te choróbska Wasz w końcu opuszczą na dobre!! Pola póki co to macha głową jakby rozhuśtując jak chce się przewrócić i nawet jej sposób dobry bo się jej udaje:)

Agula 4 kg na plusie to bardzo niedużo - wierz mi:)

Anka ja nie mam jednych ulubionych - na dzień do pracy używam donny karan - zielonego jabłuszka ewentualnie 212 herrery, wyjściowo to ulubione allure - chanel:) tylko ciężkie trochę ale uwielbiam, jak chce się godzić z mężem to jego ulubione to diesel'e butelka w takiej siatce:)

ulka Artek wczoraj tez po szczepieniu goraczkowal:(ja mu kupuje body na 74:szok:na dl sa dobre ale na szer. troszke luzne. 68 za ciasne:( ehh faktycznie chlopisko z niego :)
co do wagi to ja na plusie mam ze 14 kg :confused2: nic tylko plakac :/

Ula ja 13... w porywach do 14... na szerokość bodziaki faktycznie luźne wszystkie!!!

a i widziałam że się Kociątka pokazała:) myślałam że o nas zapomniałaś i nas nie lubisz;)

reklama
Kobietki ja w locie
Madzia polubilam :)

Jutro wyjezdzam na urlopik w zwiazku z czym bede tesknila za Wami ale wracam w srode wiec napewno sie odezwe
Dzis czeka mnie pakowanie walizek a jutro z rana mam jeszcze wizyte z Ethanem- bilans. Pewnie szczepionki nie dostanie bo cos kasla a to dziwne bo kataru nie ma. Zobaczymy. Napisze z drogi jak rozwuj mojego szkraba:tak:
Dzis bylam u fryzjera razem z synem i przespal cala akcje pasemek. Obudzil sie jak juz wychodzilam:-D Kochany chlopak
Za tydzien w czwartek ide z paznokciami zele zrobic.
A no i pochwale sie na wadze wkoncu widze z przodu 5:-D:-D:-D Musze jeszcze zmierzyc centymetry;-)
Zamowilam ksiazke Chodakowskiej ciekawa jej jestem jak cholerka
Ja ze sloikiem czekam az dziecie bedzie mialo 4mc mimo ze moj zarloczek:-D trzymym sie zalecen:happy:
Co do bulki to fakt nie podawac bo zawiera gluten a to moze zaszkodzic.

Agula zdjecie wrzuce jak wroce, wybacz ze bedzioesz czekala ale dzis juz nie mam ochoty i zbyt czasu bo jeszcze musze cwiczenia odbebnic:-D. Czekam az Ethan pojdzie spac, wlasnie sie bawi w lezaczku z siostra:rofl2:

Do góry