reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

Corazon to super, dziel się z nami swoim talentem :-)
Moja mnie dziś o 5.58 obudziła tekstem "a kuku mama", ale nie śpi od 5, tyle że mąż do niej wstał.
Jula27 ja i tak bym skonsultowała te plamienia na izbie, wiem z własnego doświadczenia że takich rzeczy lekceważyć nie można. Betę tak jak napisała Mru trzeba powtórzyć po 48 h a potem po 72 h.

reklama
Przy wartościach powyżej 1500mlU (bhcg) badanie należy powtórzyć po 72h. Przyrost powinien wynosić 66%-70% :)
Świeże info z kliniki Invicta:)))

Jula ja bym na Twoim miejscu zrobiła tak jak dziewczyny radzą, pojechała na izbę albo do przychodni. Jeżeli się okaże wszystko w porządku to przynajmniej stresu unikniesz. A miałaś już robione jakieś USG? Może zapłodnienie było później i stąd ta beta. Będzie dobrze :)

Dziewczyny dzięki, zadzwonie za chwilę do lekarza powiem że mam dalej plamienia (narazie odpukać nie mam) i żeby mnie zbadał, nie interesuje mnie to że przyjmuje tylko w poniedziałku. On pełni obowiązku ordynatora więc pewnie w szpitalu będzie. Pojadę bo osiwieje normalnie.
Miałam USG dwa tygodnie temu (23.07) i wtedy lekarz mi mówił że w usg wynika że to 4-5 tydzień (w karcie ciąży wpisał mi 4 tydzień (wg OM dwa tygodnie różnicy)jest pęcherzyk i zarodek ładnie umiejscowiony.
Moja siostra dopiero poroniła, przez to też strasznie się boję. Ciąża nie rozwijała się prawidłowo.

Iwona, mnie też wyszły liczne bakterie, a poza tym ciała ketonowe (co akurat mnie nie dziwi zważając na to jaki zerowy mam apetyt ostatnio) i podobno za dużo erytrocytów:dry: Teraz mam zamiar tuż przed wizytą powtórzyć badanie, mam nadzieję że będzie już lepiej.
A że urosept jest ziołowy to ja wiem, i dlatego aż tak się nie przejmowałam że go biorę, ale w ulotce przeczytałam że nie ma dowodów na nieszkodliwość w ciąży więc lepiej nie brać. No ale skoro lekarz przepisał to grzecznie brałam :) tak po prostu zapytałam czy macie jakieś z tym doświadczenia.

Jeżeli dwa tyg temu lekarz wyliczył ciążę na 4 tydzień a teraz beta daje wynik na 5/6 tydzień to może jednak jest okej? Bo tutaj by się zgadzało, a czytałam gdzieś też, że niektórym kobietom może beta bardzo wolno rosnąć. Ale pewnie, że dzwoń, dobijaj się, ma obowiązek Cię zobaczyć, tym bardziej, że pracuje w szpitalu...

Dziewczyny
od kilku dni powrócił do mojejlewej nogi ból...już wczesniej miałam ale brałam a to ketnoal a to jakies leki na rozliźnienie mieśni...ale teraz co ja moge wziac by mi presło... :(
to chyba nawracająca od roku rwa kulszowa :(
co robić moze któraś miała

Aniulkas jedyne przeciwbóle to paracetamol, ale mogę Ci polecić okłady z kapusty świeże liście kapusty roztłucz sobie młoteczkiem do mięsa, żeby sok puściły i rób okłady, opatul nogę bandażem, zawsze świeże przykładaj.

najgorsze jest to ze nie moge zlokalizowac bólu. Wczoraj jak sie połozyłam tak poźniej się podnieśc nie mogłam :(
Bolało i biodro i kostka...Wiec wychodzi na to ze cała w kapiście będe :D

reklama
Do góry