reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

Skurcze wczoraj miałam nieregularne ale bolesne. Teraz mam pobolewania jak na okres. A wczoraj przy tych skurczach ale mnie mały kopal :p a boje się ze przeocze coś po opowieści Iwony bo miała lekkie skurcze i w szpitalu po nich 7 cm rozwarcia.

reklama
dobry dzien
deizzy wiec decyzja zapadla:)bede trzymac za was kciuki:-)
ewelinka wspolczuje nocek. ja dzis jak niemowle spalam co mnie zdziwilo:-)
szczebiotko twoj Ł pieszzoch tak jak i moj partner:)
powiem wam ze obczailam ze moj P ogladal pierscionki zareczynowe(myslal ze spie a ja jednym okiem ogladalam razem z nim:-D) i pytal sie ostatnio jaki mam rozmiar mam paluszka hmmm teraz mam palce lekko spuchniete wiec nie wiem:dry:czyzby chcial cosik mi kupic?ciekawe to dlaa mnie ;-)

zabka253 pewnie w podziece za dzieciaczka albo zareczynowy (nie pamietam czy wy juz po) :-) mam nadzieje, ze moj tez nie zapomni. chociaz sama nie wiem czy on o tej "tradycji" slyszal. Poki co mam obiecony "tunning" w spa po porodzie ;-) a i wczoraj doczytalam, ze nie wolno do szpitala w ramach prezentu przynosic kwiatow doniczkowych :confused:

betina - jak opadnie, to od razupoczujesz różnice :) zresztą w pierwszym momencie sięwystraszyłam, bo się obudziłam i nie wiedziałam co się stało;)na dniach powinnaś już mieć nizej brzuszysko :) chyba, że dopieroprzed samym porodem Ci opadnie 8|

Patrycja - Kania i ja mamyczęsto skurcze :) ale tez nieregularne... Dopóki Iwonka nie opisałaswojego porodu, to się nie bałam, że nie będę wiedziała kiedymam jechać do szpitala... Teraz myślę, że pojadę jak mnie będzietak bolało, że (wybaczcie) nie pomyślę o tym, żeby pytać naforum czy jechac:D
A jak mały kopał, to podobno tylkoprzepowiadające (tak wyczytałam w jakieś gazecie)

kociatka - 13 lat razem? :Oszok, gratuluję:* co do ostrego jedzenia - ostatnio zrobiłam takigulasz, że nawet pies nie chciał go zjeść (dorzuciłam 2papryczki chilii):), ale ja też uwielbiam ostre jedzonko :)

zuzukon - jak Twoje ciśnienie?

deizzi - Ty też na mnie niepoczekasz:( chlip-chlip, jak ja Wam zazdroszczę:(

ewelinka - ja próbowałam mlekaz miodem, ale nie pomaga:| musiałabyś lekarza zapytać, możejakieś ziołowe pozwoli Ci łykać? Albo rób sobie godzinny spacerpóźnym popołudniem, może to coś da

zabka - u nas tata kupuje mamiepo porodzie biżuterię, zwykle pierścionek właśnie. Super, że Pcoś planuje - będziesz miała dwie radości - dzidziusia i mozezaręczyny (a jak nie to chociaż pierścionek:))

Wstałam dzisiaj wyjątkowo wyspana, byłam siku tylko 2 razy w nocy, to jakiś cud. Skurcze chwilowo dały sobie spokój:) Chyba wezmę się za prasowanie :D

Kociatka wow 13 lat, Najlepszego:-)
Zuzkon jak będzie Ci się utrzymywać takie ciśnienie wysokie to nie czekaj do poniedziałku tylko jedź na IP.
Deizzi wow to już Maluszka niedługo będziesz tulić, super:-) No i fajnie, że lekarz konkretny :-)
Ewelinka w ciąży nie zaleca się brać takich leków.
Patrycja porodu się przeoczyć nie da.
Żabka wow, to się zaręczyny szykują, może na Dzień Kobiet?
Dziś cierpię odkąd się obudziłam, brzuch mnie boli, kolka jelitowa chyba mnie dopadła :-(
Nic nie pomaga :-( Leże, nic nie jem, herbatę tylko wypiłam...
Ehhh że też zawsze coś się musi przypałętać ...
Koleżanka dzwoniła że wpadnie, a ja w takim stanie...

Ostatnia edycja:
zabka253 to sie chyba cos swieci :tak: oswiadczyny na porodowce - to by bylo cos :-D
ciete kwaity mozna przynosic, tylko wlasnie doniczkowych nie, ponoc ze wzgledow sanitarnych. wyobrazacie sobie, ze maz wpada z juka 2-metrowa do szpitala w podzience za potomka :-) moj tatulek zawsze mamie kwiaty i bizuterie kupowal :tak:

Kania na ulotce Buscopanu nic takiego nie ma -
Ciąża i karmienie piersią
Przed zastosowaniem każdego leku należy poradzić się lekarza lub farmaceuty.
Długoletnie doświadczenie nie wskazuje na szkodliwe działanie leku Buscopan Forte w czasie ciąży. Badanie przedkliniczne na szczurach i królikach nie wykazały działania embriotoksycznego ani teratogennego.
Stosowanie leku Buscopan Forte w trakcie pierwszego trymestru ciąży należy zawsze skonsultować z lekarzem.
Nie odnotowano szkodliwego działania na noworodki, ale nie ustalono bezpieczeństwa w stosowaniu leku podczas karmienia piersią. Nie należy stosować leku w okresie karmienia piersią.

Kania lekarze przepisują leki rozkurczowe bo ryzyka stosowania tych leków nie ma (koncerny fatmaceutyczne badania kliniczne robią na zdrowych ochotnikach - żadna ciężarna kobieta przy zdrowych zmysłach leków testować nie będzie zwłaszcza że badania są randomizowane z podwójną ślepą próbą i nawet lekarz koordynujący badanie nie wie czy podaje lek czy placebo) także zawsze jest adnotacja, żeby skonsultować z lekarzem a długotrwałe skurcze wiadomo nie wskazane:( moj lekarka jest za buscopanem ale nieraz mówiła również coś rozkurczowego, mój urolog też zawsze skłania się do buscopanu, moj ciocia chirurg również:)

aa Natalia zapomniałam Ci kiedyś odpisać - u mnie krwiomocz ale nie na zasadzie czerwonych krwinek w polu widzenia tylko rzeczywiście czerwonego moczu wystąpił raz- trzymało mnie około 1 dnia i przeszło a kilka razy tam jakieś pojedyncze krwinki wychodziły.

Lilikasia - tak jak Betina mówi ja bym się nie patyczkowała i wprost powiedziała że nie bardzo macie warunki na takie odwiedziny dłuższe!

Patrycja każda kobieta inaczej tą pierwszą fazę przechodzi - ja z poadników wiedzę tylko posiadam i od koleżanek i niektóre nawet nie czuja że rozwarcie na kilka cm sie zrobiło a niektóre jeszcze dobrze dwóch nie mają i ściany gryzą... akżdy poród też podobno inny może być..

Kociątka my nie obchodzimy walentynek jedynie 13 lutego - wtedy się zaręczyliśmy ale wczoraj nawet mąż wrócił wcześniej (miał siedzieć do późna ze swoją drugą miłością w garażu) ale nawet wrócił o ludzkiej godzinie i było bardzo miło:)

Zuzkon koteczki jednak przywiązują się do miejsca bardzo ale da radę:) moje nie raz zmuszone do przeprowadzki były:p

Deizzi to już!!! rany chyba bym nie usnęła... wolę dlatego naturalnie chyba, nie wiem kiedy mnie trafi to i się tak nie boję:p

Ewelina ja dalej śpię jak dziecko, budzę się tylko na przerzucenie się na drugi bok ale po sekundzie zasypiam:)

Żabka to będzie niespodzianka:p pewnie niedługo będziemy gratulować:)

Ja dzisiaj w domu:) muszę odgarnąć troszkę, obiadek zrobić i poleżeć brzuszkiem do góry:D

Bry!

Daizzy-super,że już wiesz co i kiedy.Jak ja bym chciała takiej pewności.
Mam nadzieję,że po wtorkowej wizycie wszystko się u mnie wyjaśni.

Tak bardzo chciałabym już mieć Alicję przy sobie.Bezsenne nocki sie skończą-mam nadzieje.Nasza Gaba spała pieknie z przerwą na cyca co 3,4godziny, a gdy skończyła 5m-cy przesypiała juz całe nocki:-)

Biorę te antybole ale cały czas jeszczew nos mi sie przytyka w nocy.Jest juz tak zryty,że nie wiem kiedy dojdzie doi siebie:confused:

Teraz mam pytanie do dziewczyn które już miały cc-czy podpaski są potrzebne,czy zwykłe czy te wielkie:confused:.Słyszałam,że też tam dołem leci,bo macica się oczyszcza ale jak się zabezpieczać?
A jak dbać o ranę brzucha???
Pytam tak na wszelaki...:eek:

reklama
trytytka zazdroszę dobrych nocek :-)

natalia88 każdego dnia piję ciepłe mleko przed snem i tak to nic nie pomaga.

Deizzi zazdroszczę, że już niedługo będziesz tuliła swoje dzieciątko....fajnie, że wszystko poszło po waszej myśli! Tatuś będzie miał super prezent! :-)

Właśnie wróciłam ze spaceru....byłam się troszkę przewietrzyć bo od kilku dni kiszę się w domu i może dlatego nie mogę spać, wieczorem też się przejdę...oby to pomogło :-)
Frytki dzisiaj za mną "chodzą" może by tak sobie usmażyć małą porcyjkę? :-D

Do góry