reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Ja widze ze te bety bardzo stresujace są.....ja nie robilam ani razu czekam cierpliwie na wizyte w czwartek i na pewno mi zrobi usg
@Aneczka95_01 a ile mialas poprzednio ?
Ja tez teraz nie robilam. W ciazy ktora stracilam w kwietniu mialam taki przyrost ze mowili mi ze blizniaki mogą byc i co? Ja w bete nie wierze.

Ja mialam ostatni @ 22.05 a 29.06 widzialam juz zarodek i mini serduszko ale podobno owulacja byla duzo wczesniej

reklama
Zwalniac na chorobowe? Masz prawo do l4 i masz powod zeby je wziac.. jak Cie na tej podstawie zwolni to idz do sądu pracy..
Nie będę miala z czym pojsc u nas kazdy podpisuje kartke za porozumieniem stron przy podpisywaniu umowy [emoji53] juz umowilam sie na jutro do lekarza rodzinnego mam nadzieję ,ze da mi chorobowe

Cześć dziewczyny, tydzień temu robiłam test i wyszły ładne krechy i jutro do gina lecę termin wyliczyłam na początek marca...
Pozdrawiam i trzymam kciuki za was
Gratulacje!!! A w którym tygodniu jesteś? Też robiłam tydzien temu test(w sumie drugi tak dla potwierdzenia bo pierwszy w 25dc), ale raczej w przyszłym tygodniu wybiore sie do lekarza bo u mnie chyba jeszcze za wcześnie żeby było coś widać :sorry:

Zwalniac na chorobowe? Masz prawo do l4 i masz powod zeby je wziac.. jak Cie na tej podstawie zwolni to idz do sądu pracy..

Dziewczyny tu chodzi o to że jak weźmie L4 to pewnie, że jej nie zwolni bo nie może, ale gdyby nie daj boże coś poszło nie tak i będzie musiała wrócić do pracy z tego L4 to momentalnie zostanie zwolniona LEGALNIE. Oczywistym powodem będzie to że poszła na L4 i można się spodziewać, że dalej się będzie starać o dziecko, ale oficjalnie można wpisać chociażby redukcje etatów. Takie rzeczy ciężko udowodnić, a niestety nasze prawo tak nie do końca chroni.

reklama
Mi apetyt wrocil i troche nadrobilam jedzenie.
Tak jak pisalam na obiad makaron z fetą, szpinakiem, czosnkiem i kurczakiem a na deser szarlotka <3 wlasnie sie studzi ale juz troche zjadlam :p córcia tez najadla sie obiadu, mega jej smakowalo a teraz leżakujemy ;-)

Do góry