reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

mitemil to daj znać co powie Twoja Mama na takie menu dla Dzieciaczka :-)

I jeszcze jedno, ja niedługo chciałam zacząc kaszki na noc podawać ale takie płynne żeby butla pił i chciałam kupic te smoki trójprzepływowe :tak: żeby lepiej leciało a Ty mitemil mówisz że kleik przez nie słabo leci i musiałas dziurkę dorabiać?? :confused::baffled:

reklama
Karincia- a zupki tez w sloiczkach kupujesz?

moj narazie jablko z gruszka mial
i od wczoraj jablko z bananem zjada- po 1/3 sloiczka daje ale wyraznie by zjadl wiecej
marchewka nastepna w planie

a jak z czestotliwoscia kupki po stalych pokarmach jest:confused:

bo od wczoraj moj maly jeszcze nie zrobil a powinna byc rano- nie wydaje mi sie ze go boli brzuszek-ale pryka na smierdzaco

U nas też 1-2 kupiszcza na dzień odkąd daję stały pokarm, no i bąki za to nieziemskie czasem puszcza
dziś zrobiłam większą ilość marchewy z ziemniakiem i do zamrażarki :-)

mitemil to daj znać co powie Twoja Mama na takie menu dla Dzieciaczka :-)

I jeszcze jedno, ja niedługo chciałam zacząc kaszki na noc podawać ale takie płynne żeby butla pił i chciałam kupic te smoki trójprzepływowe :tak: żeby lepiej leciało a Ty mitemil mówisz że kleik przez nie słabo leci i musiałas dziurkę dorabiać?? :confused::baffled:

Mama powiedziała, że dieta jaką zalecił pediatra jest dobra. Najwidoczniej w czasie rozmowy z Tobą coś skłoniło go do podjęcia takiej decyzji (np. słabe przybieranie na wadze, małe nasycenie dzieciaczka posiłkiem itp). Moja ponieważ codziennie wieczorem dostaje mleko z kleikiem nie musze jej dodawać nic do posiłków w ciągu dnia, bo zwyczajnie bym ją utuczyła.

Co do smoczków, to wcześniej młoda też dostawała mleko z kleikiem o konsystencji półpłynnej, ale nadal budziła się głodna, wiec teraz zagęszczam mleko bardziej. Mogłabym podawać jej to łyżeczką, ale jak moja Martyna nie dostanie wieczorem flaszki to posiłku nie było. Dlatego też wywaliłam jej dziure na maxa i teraz nie męczy się z jedzeniem.
Ogólnie jednak uważam, że smoczek trójprzepływowy spokojnie wystarczy. :tak:

My może jutro spróbujemy ziemniaczka :tak: bo na razie hitem jest zupka marchewkowa z ryżem :-D

U nas też.

a jak z czestotliwoscia kupki po stalych pokarmach jest:confused:

bo od wczoraj moj maly jeszcze nie zrobil a powinna byc rano- nie wydaje mi sie ze go boli brzuszek-ale pryka na smierdzaco

Moja Martyna przez pierwsze dni nowego menu wogóle nie robiła kupki. Teraz robi więcej niż jak jadła samo mlesio.

Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest. Firma gerber proponuje zestawienie smaków jabłko - gruszka już po 4 miesiącu, natomiast na słoiczkach bobovity te samo zestawienie proponowane jest po 6 miesiącu. Troche to dziwne, nie sądzicie??

Ostatnia edycja:
Monika z a robiłas sama warzywka czy ze słoiczka? jesli sama to ja bym na twoim miejscu jeszcze spróbowała słoiczkowe a jak bedzie podobnie to odczekała - moze mały niegotowy jeszcze...
u nas czestotliwość kup się nie zmienila zazwyczaj 1-2 dziennie tylko konsystencja inna

my tez juz zaczynamy wprowadzac jabluszko. Miko najpier przysysal sie do jablka, ktore ja jadlam i krzyczal jak je Mu zabieralam. od 2 dni podaje Mu jabluszko ze sloiczka, jakbym Mu pozwolila to chyba zjadlby caly za pierwszym razem, hihihi
kurcze jakiego ja mam glodomorka, pewnie dlatego tak czesto je.

reklama
Mitemil jabłko i gruszka z Hippa tez jest od 4 chyba ze źle spojrzałaś i był to mus jabłko gruszka on jest od 6 ... Ja ostatnio przy szybkich zakupach kupiłam, bo zobaczyłam jabłko gruszka i rzuciłam :(((.
Moja polubiła jabłko gruszka i ziemniak ze szpinakiem i jabłko winogrono też smakowało niestety dostała tylko raz, bo 2 słoiczka nie umiałam dostać :((( i jak tu porządnie sprawdzić alergie :(((

Do góry