reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Dziewczyny moja Amelka skończyła 6 miesięcy i 5 dni chociaż karmie piersią -to dokarmiam wiadomo -obiadki na początku z warzywami -deserki jabłkowe -teraz przeróżności -dania nawet z brokułami, także sama gotuje i miksuje nie dawałam jeszcze biszkopcików i herbatników -A wy dajecie już ,bo do pediatry dopiero mam 4 marca i szczepienie w ten dzień.,to trochę czasu .

ja zrozmoczonych to tylko podaje biszkopty no i chrupki kukurydziane do rączki na tym koniec
to malutkiej ali dajesz już sucharki -

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja z takich "przekąsek" daję Zosi tylko flipsy. jeszcze herbatników i biszkoptów nie próbowałyśmy.
dziś na obiad była rybka w warzywkach :-p mniiiiiiammmm :-p dla Zosi oczywiście bo mi to paprykarzem zajeżdżało :eek: rybcię jadłyśmy już drugi raz i wtedy i dziś była cacy :-p chyba nawet lepsza od mięcha :sorry: to po tatusiu pewnie to ma bo mama zaczęła jeść ryby dopiero w ciąży :sorry:

Moja tez juz zupki z mieskiem jada....dawalam tez chrupki i tez smakowaly....,a deserki dalej moga nie istniec(to co owocow nie bedzie lubila?)
No i butla dalej ble:-(...probowalam dac jej ostatnio kaszke ryzowa w butli to wcale nie chciala ciagnac...a jak zagescilam i lyzeczka dalam, to wciagnela pol szklanki.....:tak::-)
A mam pytanie do mam co gotuja same,czy robicie zupki z ryzem,jak tak to ile tego ryzu dajecie,no i czy osobno go gotujecie?
Bo te kupne to jadla z ryzem,ale sama jeszcze jej nie robilam....:-p

A ja mam wielki problem z moją córeczką, bo oprócz cyca nic nie chce:( jest szczuplutka lekarka kazała dokarmiać a ona nie chce. Lubi to co my jemy i trochę jej daję. Chcę już skończyć z cycem ale nie mogę bo butli nie chcę, łyżka ją nudzi szybko i krzyczy:( jakie wy macie sposoby?

u nas dziś była zupka- pierwsza z grudkami i...niestety nic nie zjadła a jak spodobałao jej się plucie to na pół pokoju miałam zupke!! nie wiem co to będzie i jak ją nakłonić do jedzenia, nie miała nigdy problemu z tym...

my też od paru dni jemy zupki z mięsem i Maja ma chyba po miesku zatwardzenie :-(
jadłyśmy też jarzynki z szynką z gerbera-te większe kawałki i nie było żadnego problemu

Moja tez juz zupki z mieskiem jada....dawalam tez chrupki i tez smakowaly....,a deserki dalej moga nie istniec(to co owocow nie bedzie lubila?)
No i butla dalej ble:-(...probowalam dac jej ostatnio kaszke ryzowa w butli to wcale nie chciala ciagnac...a jak zagescilam i lyzeczka dalam, to wciagnela pol szklanki.....:tak::-)
A mam pytanie do mam co gotuja same,czy robicie zupki z ryzem,jak tak to ile tego ryzu dajecie,no i czy osobno go gotujecie?
Bo te kupne to jadla z ryzem,ale sama jeszcze jej nie robilam....:-p

Anet w przepisach na jedzenie dla dzieci wrzuciłam 3 przepisu na zupki z ryżem :-)
I poza tym dołożyłam jeszcze kilak innych przepisów.:tak:

Zrobiłam dzisiaj mojej Rozgwieździe kisiel na soku z kompotu. Normalnie szał ciał i uprzęży ;-)

reklama
u nas dziś była zupka- pierwsza z grudkami i...niestety nic nie zjadła a jak spodobałao jej się plucie to na pół pokoju miałam zupke!! nie wiem co to będzie i jak ją nakłonić do jedzenia, nie miała nigdy problemu z tym...

Może jeszcze córcia nie dorosłą do zupek z grudkami - mój musi mieć nadal całkiem zmiksowane. Ale już gotujemy sami:tak:
I chyba odgapię się od Zulejki i podam jogurt naturalny (te misiowe coś strasznie słodkie są) i kisiel też ugotuje, a co!:-D

Do góry