miranda
Fanka BB :)
dokładnie jak pisze olenka, mleko krowie po 6 miesiacu, zdaje sie ze w polsce juz tez zalecaja wczesniej bo od roczku.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja niestety nie wiem :-(
mam za to inne pytanie... jak długo może stać przegotowana woda dla dziecka (na herbatke albo coś...)
jak rano ją zagotuję to mogę jej do wieczora używać czy muszę za każdym razem gotować??? a jeśli tak to jak ją szybko schłodzić???
ja Moni gotuję mineralkę a my pijemy zwykłą kranówkę po przegotowaniu....małej gotuję wodę w garnku bo boję się że mąż naleje do czajnika z mineralką wody z kranu - już mi tak kiedyś dolał kranówy jak ziemniaczka młodej gotowałam :-/
no i nie mam jeszcze nawyku wcześniejszego gotowania tej durnej wody :-( Monia musi czekać na picie... dziś nagotowałam cały gar i nie wiem jak długo taka woda jest zdatna do picia przez takiego malucha???
o a ja słyszałam że mineralnej nie wolno gotować bo się zabija składniki mineralne czy jakoś tak.
Moja Zosia pije zywca z butelki odrazu tylko do herbatki delikatnie podgrzewam, a no i do mleka.
kurcze ale moze powinnam ja przegotowywać...hmmm... no ale małej nic nie jest wiec chyba moze tak zostać?...