reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Andariel ja daję od kiedy skończyła 7 miesięcy. Najpierw kupowałam dla dzieci hippa, nie wiem czy taka jest w Polsce, a teraz daję zwykłą tylko taka ekspresową i ją robię na mleko modyfikowanym. Nie daję cukru tylko same owoce. Myślę że jak takiej nie ma w Polsce to można płatki zmielić w młynku, tak dla łatwości, wtedy tylko zalać mlekiem.

reklama
dzięki natt i miranda; tylko wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że płatki należy podgotować, bo inaczej są bardzo ciężkostrawne (sama nie lubię gotowanych, wolę takie rzucone na letnie mleko);
natt - Twoja córa ma bardzo zdrowe nawyki żywieniowe zatem - tylko się ciesz! ja czasem te smakowe kaszki małej podaję, głównie z uwagi na witaminy w nich zawarte, ale ze względu na zawartość cukru i maltodekstryny chcę od nich całkowicie odstąpić; właśnie na rzecz płatków owsianych, kaszy jaglanej, gryczanej; zdrowiej będzie;

rubi - zamówiłam właśnie ten gryzak i czeka już na mnie paczka na poczcie;

Ostatnia edycja:
No a ja też mam ten gryzak z siateczką to mój Tomasz wogóle nie chce tego gryźć jeść cmoktać nic tylko rączkę gryzie :baffled:

A obiadków nadal nic nie je wypluwa i wrzeszczy przy tym jak opętany chwyta łyżeczkę i wyrzuca :no: masakra już siły nie mam :-(

Ja już dawałam ponad miesiąc temu, mały kawałeczek i bardzo jej smakował. Tylko że później dostała wysypki, nie koniecznie od melona, ale już po tym jej nie dałam. Jak kupuję owoce to staram się żeby były organiczne, a ten nie był, a od cytrusów sklepowych i mnie sypie.

Dzięki
no chyba muszę zaryzykować
melon z Lidla i postaram się dać to bliżej środka
jak wysypie będę wiedzieć

ps. ja uwielbiam i mnie nie wysypuje, więc zaryzykujemy

Dziewczyny jak to jest...
Jakbym teraz przestała karmić Hanię piersią to czy musiałabym jej dawać jej mleko modyfikowane w formie płynnej? Czy może być tak, że w ciągu całego dnia nie będzie piła mleka tylko jadła mleczko modyfikowane w kaszce mleczno ryżowej? No i ile posiłków mlecznych musi teraz mieć?

Chodzi o to, że Hania nie wypija całego kubeczka mleka. Wczoraj na próbę dałam jej modyfikowane (bo wcześniej nie chciała tknąć nawet) i wypiła ale pół kubeczka. Także ze smakiem nie ma problemów - nie ma że nie lubi, ale wydaje mi się że pól kubka to jest malutko.

Dziewczyny jak to jest...
Jakbym teraz przestała karmić Hanię piersią to czy musiałabym jej dawać jej mleko modyfikowane w formie płynnej? Czy może być tak, że w ciągu całego dnia nie będzie piła mleka tylko jadła mleczko modyfikowane w kaszce mleczno ryżowej? No i ile posiłków mlecznych musi teraz mieć?

Chodzi o to, że Hania nie wypija całego kubeczka mleka. Wczoraj na próbę dałam jej modyfikowane (bo wcześniej nie chciała tknąć nawet) i wypiła ale pół kubeczka. Także ze smakiem nie ma problemów - nie ma że nie lubi, ale wydaje mi się że pól kubka to jest malutko.
Nie nie musi to byc forma płynna 2 posiłki mleczne w tym wieku powinny wystarczyc. Mleko mozesz uzupelniac jogurcikami naturalnymi, twarozkami, kaszka z mlekiem. Wapn i białko zawiera równiez mieso, warzywa straczkowe, jajka, zielone warzywa, wiec tragedii nie ma. Odpowiednia dieta zastapi płynne mleko

no właśnie, muszę się jutro zapytać jak to jest z tym mleczkiem, bo na mleku jest napisane że dziecko powinno przyjmować 600ml, niezależnie czy w kaszce czy w butelce. Ja jeszcze do wakacji w Portugalii chcę karmić, a potem kończymy.

reklama
A ile razy dziennie lub ile ml dziennie piją mleczka Wasze Maluchy??

Adrianek mleko płynne 2 razy dziennie + na wieczór mleko z kleikiem.

Do góry