• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

MENU naszych marcowych pociech

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Aha, co drugi dzień robię kaszkę na mleku (60ml) i dodaję pół słoika deserku, a co drugi daję cały słoiczek (125g) bez kaszki, najczęściej wtedy jest deserek z bananem, bo wydaje mi się bardziej sycący.

reklama
Mleka już nie daję. Dopiero koło 20-tej.

To długo ci wytrzymuje bez mleka:tak:

Ja podaję mniej więcej:
- 06.00 mleko
- 09.30-10.00 kaszka 150ml (od dzisiaj na gęsto)
- 11.30-12.00 połowa słoiczka owoców (z założenia podaję 1/2 żeby było na 2 dni i nie przekroczyć dawki dziennej możliwej, bo do tego jest jeszcze soczek owocowy do picia)
- 13.30-14.00 mleko
- 16.30-17.00 zupka cała zagęszczana
- 19.30 -20.00 mleko z kleikiem (choć dzisiaj było wcześniej) - chciałabym przesunąć to na 21.00 więc z czasem jak będzie można podawać więcej owoców to chyba zrobię koło 18.00 podwieczorek owocowy jeszcze.

Agutek a ile dajesz kleiku do tego wieczornego mleka ??
Ok .3-4 miarki z mleka modyfikowanego - one są troszkę większe niż standardowa mała łyżeczka :happy:
Aha dodaję tyle kleiku do 180ml mleka. Jak mała pije na koniec już jest tak gęste, że zostaje w butelce resztka taka "zbita".

Ok .3-4 miarki z mleka modyfikowanego - one są troszkę większe niż standardowa mała łyżeczka :happy:
Aha dodaję tyle kleiku do 180ml mleka. Jak mała pije na koniec już jest tak gęste, że zostaje w butelce resztka taka "zbita".

Ja od wczoraj też podaje kleik kukurydziany ale dawałam tylko 1 łyżeczkę herbacianą do 90 ml mleka i to chyba jest za mało. Madzia budzi się po 12 w nocy na kolejne jedzonko:-( Więc jej zwiększę porcję.

Ja też zaczynałam od 1 łyżeczki i potem systematycznie z dnia na dzień zwiększałam ilość kleiku.

Tylko zastanawiam się jeszcze czy mogę mieszać kleik kukurydziany z ryżowym, tzn. 2 dni jeden a później drugi bo po tym kukurydzianym niunia zrobiła 3 kupki dzisiaj:tak:. A ryżowy jest bardziej zestalający, tak wyczytałam.

dałam mojej córci próbki z nestle, puree marchewka z groszkiem, jak dla mnie okropne, ale Natalce smakowało:tak: i kaszka ryzowa z bananami bardzo smaczna:tak: wybieram sie dzisiaj na poszukiwanie puree bo w dwóch sklepach nie było:no:
ja nie mam tak ułożonego planu jedzenia jak Agutek:no: zawsze daje jeśc Natalce tak jak wypadnie, nie codziennie mała dostaje owoce:no: ogólnie moja córka je mało np. wstała rano o 8 i wypiła sok i jak na razie nie chce butelki, tylko poszła spać, pewnie jak wstanie to zje (210ml z kaszką brzoskwiniową)
Agutu ile Twoja córcia wypija mleka:confused:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry