A
Agutek
Gość
malaga a smarujesz je czymś sobie?A powiedzcie - kiedy przestaną boleć brodawki???????Prawa się zagoiła, to teraz lewa pękła i boli jak diabli
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
malaga a smarujesz je czymś sobie?A powiedzcie - kiedy przestaną boleć brodawki???????Prawa się zagoiła, to teraz lewa pękła i boli jak diabli
![]()

Brodawki smarowałam cienka warstwą bephantenem lub mlekiem i bardzo często wietrzyłam
Jeszcze wczoraj prawa mnie bolała bo miałam strupka ale dziś jest już wszystko ok. Przystawianie do piersi i samo karmienie juz nie boli:-) chyba, że mały źle złapie
Wtedy zabieram mu pierś i przystawiam go jeszcze raz:-)
bez zasikiwania się i prężenia
;-) ale marzycielka ze mnie
? Te regularne długie akcje krzyków?!czy poprostu brzuszek go czasami boli i płacze.
mam nadzieje, że nasze dzieci to ominie
No właśnie czytałam, żeby nie smarować, bo przed każdym karmieniem trzeba będzie przetrzeć, a to jeszcze bardziej podrażni brodawkimalaga a smarujesz je czymś sobie?
Robię okłady z nagietka - zaparzam torebkę herbaty, moczę w tym co jakiś czas gazik i nakładam na brodawkę, pod wkładkę laktacyjną.. Siostrze pomogło.. mi też na początku.. Miałam zmasakrowaną prawą brodawkę, zagoiła się dość szybko.. To teraz lewa pękła
Już nie mam siły...malaga bepanthen jest takim środkiem, który nie trzeba ścierać i maluch może spokojnie ssać pierś po posmarowaniu, a jednocześnie można smarować nim również pupę maluszkaNo właśnie czytałam, żeby nie smarować, bo przed każdym karmieniem trzeba będzie przetrzeć, a to jeszcze bardziej podrażni brodawkiRobię okłady z nagietka - zaparzam torebkę herbaty, moczę w tym co jakiś czas gazik i nakładam na brodawkę, pod wkładkę laktacyjną.. Siostrze pomogło.. mi też na początku.. Miałam zmasakrowaną prawą brodawkę, zagoiła się dość szybko.. To teraz lewa pękła
Już nie mam siły...

W mojej broszurce pisze, że "należy zachować szczególną ostrożność przy spożywaniu pomidorów, ryb i orzechów. Produkty te są potencjalnie silnymi alergenami." I jeszcze: "Generalnie matkom karmiącym piersią nie zaleca się spożywania owoców cytrusowych, truskawek, czekolady, kakao."
Mały żołądeczek musi mieć czas, żeby odpocząć