kopciuszek2107
Fanka BB :)
Pytam mamy ktore wprowadzaja gluten dajecie juz do kazdego obiadu codziennie 2-3 g glutenu??
Ja nie podaje... A co mialabym podac bo sama nie wiem kiedy zaczac?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pytam mamy ktore wprowadzaja gluten dajecie juz do kazdego obiadu codziennie 2-3 g glutenu??
mam podobne zdanie jak ty i dlatego glutenu nie mam zamiaru w najbliższym czasie wprowadzać ;-)A ja zgłupiałam z tym glutenem:-(
Mam wrażenie że dzieci traktują jak króliki doświadczalne i co kilka lat robią badania i obserwują zachorowalność u dzieci....
Jak byłam mała wprowadzało się wczesniej gluten, głównie z racji tego, że mało co mozna było dziecku podać:-(
Później zmienili normy bo zachorowalność na celiake była większa:-( a teraz znowu od tego odeszli bo podobno im wcześniej się gluten dziecku podaje to mniejsze ryzyko nietolerancji na gluten występuje.
Tylko ok, jak dziecko nie jest alergikiem, można sobie eksperymentować.....
Koleżanki córka ma 9 lat i przez to zbyt wczesne wprowadzenie glutenu do tej pory nietolerancję ma na gluten... no i problem jest.... nie mogą tego wyleczyć tylko eliminują składniki z diety.
W tym temacie to ja kompletnie zdurniałam:-(
Ja nie podaje... A co mialabym podac bo sama nie wiem kiedy zaczac?
No ale kazda mama ma inna intuicje i zrobi jak uwaza....