reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko kobiece dla maluszków 1-2 msce

hehe zszokowalas mnie troszke... :) pomysl i poczytaj zanim rozpoczniesz "pomoc" bo mozesz bardziej zaszkodzic niedoswiadczonym mlodym mamusiom ...

reklama
k
Kiedys jak matka nie miała mleka (gdy nie było modyfikowanego ) i zadnej mamki pod ręka to dziecko dostawało mleko krowie od pierwszych dni zycia i tez przezyło i co smieszniejsze nikt nawet nie wiedział co to skaza białkowa:) dzis nie do pomyślenia...
Tak się składa, że przez to moja kochana mama mało nie wykitowała, aż się znalazła we wsi kobita, która się zlitowała nad niemowlaczkiem.

Instytucja mamki jest tak stara jak gatunek ludzki, o co ta afera? Ja wylewam, koleżanki wylewają, a tu się znalazła Pani, która potrzebuje sprzedać i potrzebująca kupić. Wszyscy zadowoleni, a dziecko tylko skorzysta. Chillout :-)

Btw. zawsze można poradzić się pediatry, chyba najlepiej doradzi czy warto takie mleko dziecku podać.

no cena mnie zszokowala,zbankrutowala bym na tym karmieniu. A co do kwestii podania mleka dziecku innej kobiety hmm mialabym pewne obawy i na pewno poszlabym do pediatry.W sumie to pierwszy raz slysze,zeby dokarmiac malucha czyims mlekiem dlatego nie mam widzy na ten temat i zanim bym sie zdecydowala to jak napisalam pediatra i czytanie o takim sposobie karmienia.

Mleko innej matki: Powstanie profesjonalny bank mleka naturalnego - Wiadomości - Newsweek.pl

Ten artykuł jest w temacie i dodatkowo bardzo ciekawy. Jak ważne jest mleko kobiece wiedzą na pewno mamy wcześniaków, które jak sądzę Basia_one nie wypijają 900 ml. Tak "duże" dzieci karmi się raczej bez wahania MM. Gorzej, że faktycznie ciężko być pewnym, że takie mleko pochodzi od w pełni zdrowej mamy. Szkoda, że bank mleka jest (chyba już wystartował) tylko jeden na całą Polskę! To dopiero szokujące! :no::angry:

reklama
Do góry