reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko modyfikowane a noworodek

Witam , walczę z laktacją i więc moje miesięczne maleństwo jest także karmione mlekiem modyfikowany. Mieszkam w Niemczech i tu w szpitalu podano mu na początku gdyż był bardzo głodny (a ja nie miałam odrazu swojego Mleka ) mleko matki hipp natomiast gdy wróciliśmy do domu moja ciocia kupiła mi mleko marki Humana 1 ale po tym mleko miałam z małym straszne noce praktycznie nie spał ciągle się budził płakał więc polecono mi mleko marki Aptamil pre , niby jest Edytko w pozadku chociaż teraz przez mianę mamy problem kupka i coś zaczęliśmy ulewać gdzie wcześniej tego nie robił. Położna jak i pediatra mówią że to normalne i jest to okres przejściowy. Mój mąż uważa że błędem było w ogóle zdecydowanie się na inne mleko niż hipp i mówi by znów do niego wrócić gdyż w szpitalu nie było nic naszemu dziecku. Lecz nie wiem czy to będzie dla niego dobre i czy takie zmiany nie będą złe… jedno wiem co zrobiłam źle skończyła mi się humana i zaczęłam podawać Aptamil a powinnam to robić stopniowo ale nie wiem czy to kwestia mleka czy poprostu większość dzieci tak ma. To moje pierwsze dziecko i uczę się bycia mamą nie kiedy jest to trudne gdy on płacze a ja nie umiem mu pomóc . Czy ktoś może mi powiedzieć co powinnam zrobić czy próbować wrócić do hipp czy dać małemu czas by jego jelitka poprostu się przystosowały

reklama
W jaki sposób walczysz z laktacją?
Karmisz piersią? Odciągasz?

Ja bym wróciła do tego hippa, skoro po nim nic nie bylo. 3 mleka przerobione w miesiąc to jest mega dużo.

W jaki sposób walczysz z laktacją?
Karmisz piersią? Odciągasz?

Ja bym wróciła do tego hippa, skoro po nim nic nie bylo. 3 mleka przerobione w miesiąc to jest mega dużo.
Wiem że dużo dlatego nie wiem czy znów wracać do tego co było. Przystawiam do piersi i odciągam mleko. I mały dosten tyle ile uda mi się odciągnąć z butelki. Zamówiłam teraz specjalny wężyk z firmy Medela który pomoże mi karmić go modyfikowanym i z piersi jednocześnie tak by to on stymulował pierś a jednak nie był nerwowy że nic mu nie leci

Wiem że dużo dlatego nie wiem czy znów wracać do tego co było. Przystawiam do piersi i odciągam mleko. I mały dosten tyle ile uda mi się odciągnąć z butelki. Zamówiłam teraz specjalny wężyk z firmy Medela który pomoże mi karmić go modyfikowanym i z piersi jednocześnie tak by to on stymulował pierś a jednak nie był nerwowy że nic mu nie leci
Może skonsultuj się z jakąś doradczynią laktacyjną?

reklama
Moim zdaniem jeśli jedno mleko służy, to nie należy kombinować.
Moim zdaniem trzeba było zostać przy Hipp. Ciężko teraz cokolwiek doradzić mądrego, bo mamy miesięcznego maluchy, który miał już 3 różne mleka. Wydaje mi się, że stopniowa zmiana nic by tu nie zmieniła.

A z własnego doświadczenia - to u mojego młodego problemy zaczęły się w podobnym wieku, a cały czas był na tym samym mleku + kp. Nie ulewał jakoś specjalnie, ale zaczęły mu wychodzić suche czerwone plamy, więc skończył na Nutramigenie.

Ja bym wróciła do Hipp - ale może się okazać, że niestety to nie pomoże. Na efekt kolejnego nowego mleka trzeba poczekać min. 2 tygodnie.

Do góry