reklama

Mleko Nutramigen

Hej od dwóch dni stosuję mleko Nutramigen ponieważ lekarz pediatria stwierdził że mój 2 miesięczny synek ma skórę atopową i alergię na mleko krowie.Stosujemy kosmetyki z emolium i laroche jest duża poprawa ale nie w 100%. Dlatego też zmiana mleka na Nutramigen od dwóch dni synek po wypiciu mleka dostaje tzw. wysypki na buzi i mam wrażenie że zamiast lepiej jest gorzej. Wczoraj nie ulewał ale dziś już zdarza mu się to częściej w niewielkich ilościach czy mam zaprzestać stosować te mleko czy poczekać jeszcze kilka dni?

Załączniki

• 79E8C769-A4C5-48EC-B5F7-313C2905EBDD.jpeg
    79E8C769-A4C5-48EC-B5F7-313C2905EBDD.jpeg
    636,6 KB · Wyświetleń: 555
  • E05AE612-8B8A-4A1A-9BFE-5807BE5752EE.jpeg
    E05AE612-8B8A-4A1A-9BFE-5807BE5752EE.jpeg
    582,6 KB · Wyświetleń: 181
reklama
Jeśli Nutramigen uczula, to powrót do wcześniejszego mleka tylko pogorszy sytuację...

Refluks niekoniecznie musi być związany z alergią/uczuleniem - może to być niedojrzałość układu pokarmowego (a na to pomaga głównie czas).

Jeśli Nutramigen uczula, to powrót do wcześniejszego mleka tylko pogorszy sytuację...

Refluks niekoniecznie musi być związany z alergią/uczuleniem - może to być niedojrzałość układu pokarmowego (a na to pomaga głównie czas).
Wcześniej stosowaliśmy Human 1 i nie było czegoś takiego jak po Nutramigenie używaliśmy kosmetyków z Laroche i emolium i naprawdę nie było tak żle jak teraz

Refluks to o wiele poważniejsza „choroba” wieku niemowlęcego niż ulewanie. Po zmianie mleka jest normalne więcej ulewania, ale z czasem się uspokaja.

reklama
Pepti zawiera laktozę, a Nutramigen jej nie ma. Zatem po Nutramigenie będzie mniej skutków ubocznych.
@Lelum A czym odróżniasz refluks od ulewania?

I nie zgodzę się z tym, że po zmianie mleka jest więcej ulewania...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry