reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

dziewczyny, mam pytanie troche glupie no ale... czy Wasze mleko w sensie mm pieni sie jakos nadmiernie? bo mi sie ten bebilon ar bardzo pieni i nie wiem czy tak ma byc czy za bardzo mieszam. ale jak nie wymieszam to sa grudy...
mi tez sie bebiko pieni, ale nigdy sie nad tym nie zastanawialam :-)
jak troche postoi to piana znika ;-)

reklama
mnie się pieni -używam Bebilon Comfort tylko jak za mocno mieszam i aż się smoczek zapowietrza :no:, myślę,że jak takie spienione to się dziecko nałyka powietrza i mniej zje :sorry: i chyba to wina źle dokręconej butelki albo zużytego smoczka bo mnie się pieni od niedawna a smoczek mam taki z lovi w kształcie sutka i wcześniej było ok...
a może to kwestia temperatury? może za ciepłe mieszamy?

Karmie małą mm Bebilon 1, wcześniej Bebilon Comfort obydwa się pienią a i używam smoczków i butelek LOVI :baffled: Ja myślę że to raczej skład mleka i dodatkowo siła mieszania zwiększa ilość piany, ale ona po "jakimś" czasie znika.

reklama
Mój pociągnie cyca najpierw przez 5 min. nie dłuzej bo ściąga tylko tyle ile mu samo leci, (reszte odciągam) do tego robie mu 90 ml i raz je wszystko a raz zostawi 20 ml.

Do góry