reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

My jak na razie na słoiczkach jesteśmy, próbowałyśmy marchewki, jabłuszka, dyni i marchewki z ziemniaczkiem, jakoś idzie. Najważniejsze, że bez reakcji alergicznych.
A czy orientujecie się czy kaszki kukurydziane smakowe?? Mleczne i ryżowe odpadają w naszym przypadku.

reklama
My też na słoiczkach, tylko moja sobie upodobała gerbera i bobovite, dzisiaj jarzynki z rybką wcinała:-)
zacznę sama gotować jak u rodziców na działce będą swoje warzywka. W sumie to już wszystko wypróbowałyśmy

co do kaszek to smakową widziałam ryżowo-kukurydziana ale chyba od 6 miesiąca

My też na słoiczkach, tylko moja sobie upodobała gerbera i bobovite, dzisiaj jarzynki z rybką wcinała:-)
zacznę sama gotować jak u rodziców na działce będą swoje warzywka. W sumie to już wszystko wypróbowałyśmy

co do kaszek to smakową widziałam ryżowo-kukurydziana ale chyba od 6 miesiąca

Właśnie też mi się tak wydaje.
Czyli co myślicie, żeby robić jak zawsze kleik na mm i dodawać owocki?

Tak nie do końca ta lekarka nie mądra, bo zależy co autor słów miał na myśli, jabłka mogą uczulać, gdy robi ktoś sam, jabłka są pryskane i te opryski niestety uczulają.

Izuś85 - jak najbardziej kleik na mm i owocki różne różniaste możesz dawać.

Słoiczki z owocami Hippa są super- bardzo smaczne! A jabłka z malinami i kleikiem ryżowym wymiatają :tak:

Kacper dostał od babci tuszkę królika. Jutro muszę go poporcjować i ruszamy z jedzeniem trusi. Póki co hitem jest burakowa- mi też bardzo smakuje:tak:
Bardzo Kacowi kaszka jaglana smakuje i chyba dobrze działa na jego brzuszek.

moja tez zajada sie ta kaszka , buraczkowa smakuje bardzo, szpinaczek,brokul az sie trzesie jak je , trzeba bedzie podac juz caly sloiczek...w biedronce widzialam tuszke z krolika (mam zamiar kupic)

dziewczyny jak Wy gotujecie te pol lyz kaszki manny? ja tak robie na 50 ml wody i dolslownie ta kaszka zanika w garnku...czy moze kupic glutenowa z HOLLE i podawac te pol lyz?

Jaką zupke z królikiem ugotować? Królik, ziemniak,brokul? My nie jemy marchewki.

Tu jest prosty przepis
Kalafiorowa z króliczkiem (po 7 miesiącu) | Jedzonko Malucha
Tylko marchew musisz pominąć, a za to np. brokuł. Zresztą, tak jak Lilijanna mówi, wszystko co już je to możesz dodać.

edit: Na tej stronie jest w ogóle dużo fajnych przepisów z podziałem na wiek dziecka - w zakładce "szef kuchni poleca". Zastanawiałam się czy nie umieścić tego w książce kucharskiej maluchów, ale nie wiem czy mogę, bo to nie moje przepisy.
http://www.jedzonkomalucha.pl/schemat-zywienia/

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry