reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Ja podaje małej tylko obiadek ok 13 raz dziennie czasem jeszcze owoce, reszta mleko o 10, 17, 20 i w nocy 2 razy. Nie podaje kaszki bo to zapychacz, dodaję tylko łyżeczkę manny (z glutenem) do mleka. Nie zaobserwowałam żeby jej mleko przestało smakować:sorry2: Na szczęście.
Nie wiem czy to przez zęby raczej nie, Lena ma już 2 nie przypominam sobie żeby marudziła przy mleku przez to.
Może rzeczywiście to smaki, może słodkie kaszki jej dajesz to mleko teraz niedobre, proponuje kaszki bez cukru i słodzików może to pomoże:blink:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja podaje małej tylko obiadek ok 13 raz dziennie czasem jeszcze owoce, reszta mleko o 10, 17, 20 i w nocy 2 razy. Nie podaje kaszki bo to zapychacz, dodaję tylko łyżeczkę manny (z glutenem) do mleka. Nie zaobserwowałam żeby jej mleko przestało smakować:sorry2: Na szczęście.
Nie wiem czy to przez zęby raczej nie, Lena ma już 2 nie przypominam sobie żeby marudziła przy mleku przez to.
Może rzeczywiście to smaki, może słodkie kaszki jej dajesz to mleko teraz niedobre, proponuje kaszki bez cukru i słodzików może to pomoże:blink:

u nas młody wypija i kaszkę smakową i mleczko :tak: gorzej z herbatkami i sokami więc podaję prawie na śpiocha ;-) a jak się dzieć obudzi w trakcie to wypluwa smoka od razu :no:

Moja herbatkę pije tylko po obiadku, wtedy wciąga nawet 90ml. Dawałam kilka razy kaszkę ale tylko jaglana z gotowanym jabłkiem jej smakuje:) Ale się wycwaniła, teraz każda butla = drzemka i jak chce jej dać w porze posiłku kaszkę łyżeczka to nie ma szans, buzia zamknięta na kłódkę i woła o butle:baffled:

dalam wczoraj malemu rosolek z kaszka manna z kupnego slioka, ja kupuje duze sloiki i dziele na dwa dni i tak jak maly wczoraj zjadl pol sloiczka tak w miare tak dzis rano zrobil mega smierdzaca kupke i za nic nie chcial tej zupki, coz to moze znaczyc??? (w sensie glutenu)??????????????????????

dalam wczoraj malemu rosolek z kaszka manna z kupnego slioka, ja kupuje duze sloiki i dziele na dwa dni i tak jak maly wczoraj zjadl pol sloiczka tak w miare tak dzis rano zrobil mega smierdzaca kupke i za nic nie chcial tej zupki, coz to moze znaczyc??? (w sensie glutenu)??????????????????????

może się przejadł :confused: mój tak miał ze śliwkami 1 dnia pół słoika i jeszcze mu było mało a 2 dnia połowę połowy zjadł i dalej już nic :no:

reklama
Nati zjada mniej więcej tak :
ok 6 mlekooo 120 ml,
potem miedzy 9-10 kaszkę jaglaną z krupiczką kukurydzianą 60 ml
koło 11 pół słoiczka deserku,
miedzy 13-14 mleko 90 ml,
po spacerku ok 16 pół słoiczka obiadku
i na noc na spanie ok 18 150 ml mleka
i potem jeszcze raz w nocy ze 120 ml, albo 2 razy po 90 ml

tyle :)

Co do glutenu zdziczałam:baffled: , bo widzę , że większosc wprowadza, ja tez małej dałam juz chlebek, ale lekarka kazał się wstrzymac i dac dopiero za 2,3 miesiące ???????

Do góry