Kasiaczek ja z Twojej wypowiedzi nie wyczytalam ironii wręcz przeciwnie brzmiało to dość poważnie.
A co do sloiczkow to wiecie jak to jest. Tam jest więcej wody, wszystko zmielone kto wie czy w ogóle jest 8 % tego mięsa? Tego nie wiemy
Kasia pp masz racje ale... sa hodowcy którzy nie zawsze przestrzegają terminu odstawienia antybiotyków. Ogladalam kiedyś dokument gdzie badano kurczaki z angielskich supermarketow (dla chetnym mogę wstawić link) i niektóre miały więcej antybiotyków niż ustalone normy. Nikt tego normalnie nie sprawdza zanim trafi to na półki sklepowe.
Ale nie ma się co nakręcac. Coś musimy jeść i nie każdy ma dostęp do jakiejś fermy sprawdzonej.
Ja mam w końcu królika na stanie i będę mrozic
A co do sloiczkow to wiecie jak to jest. Tam jest więcej wody, wszystko zmielone kto wie czy w ogóle jest 8 % tego mięsa? Tego nie wiemy
Kasia pp masz racje ale... sa hodowcy którzy nie zawsze przestrzegają terminu odstawienia antybiotyków. Ogladalam kiedyś dokument gdzie badano kurczaki z angielskich supermarketow (dla chetnym mogę wstawić link) i niektóre miały więcej antybiotyków niż ustalone normy. Nikt tego normalnie nie sprawdza zanim trafi to na półki sklepowe.
Ale nie ma się co nakręcac. Coś musimy jeść i nie każdy ma dostęp do jakiejś fermy sprawdzonej.
Ja mam w końcu królika na stanie i będę mrozic
Ostatnia edycja: