Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

) i wybralam jednak zycie tutaj. Z tym ze ja tu przyjechalam krotko po "otwarciu granic", praktycznie na zywiol, teraz rynek angielski juz jest przesycony tymi "pracowitymi" obcokrajowcami, nie tylko polakami. Podsumowujac Mala Di, skoro mieszkasz w Pl posluchaj modrych rad doswiadczonych kolezanek ktore tez tam zyja, z tego co czytam potrafia podpowiedziec jak poradzic sobie w wielu klopotliwych sytuacjach. Rozumiem troche Twoje rozgoryczenie, ale moze najpierw sprobuj skorzystac z podpowiedzi dziewczyn, a dopiero jak to nic nie da to zastanawiaj sie nad wyjazdem do "utopijnego" kraju. Zycze powodzenia!!!!
najlepiej się dopytać u źródła, no i jeśli będziesz mieć status ucznia, to dopytaj się jak wygląda z okazywaniem ubezpieczenia w poradniach dla dzieci, bo teraz weryfikują ubezpieczenia wszędzie, chociaż tak jak pisałam dzieci mają konstytucyjne prawo do opieki medycznej do 18 roku życia, ale jak będziesz szła na kontrolę to mogą prosić, zwłaszcza w specjalistycznych, gdzie kolejki są na wiele miesięcy;-) a jeśli mogę zapytać, czemu nie możesz pracować? może jakaś umowa zlecenie, coś dodatkowo,ja szłam do pracy jak Laura 5 miesięcy skończyła, inaczej byśmy nie dali rady finansowo..
dobrze będzie, tylko trzeba wiedzieć kogo pytać