• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mm po termini e

• Starter tematu Starter tematu użytkowniczka 193915
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
U

użytkowniczka 193915

Gość
Dziewczyny nie krzyczcie, kto nie pyta nie błądzi. Moja córka ma 18 miesięcy. Pije mm. Ja zrobiłam zapasu jeszcze w tamtym roku jakbym z tym mlekiem miała wojnę jądrowa przeżyć w schronie🤦 mała wiadomo coraz mniej mleka pije, ale pije. Patrzę na datę ważności i klops dwie paczki są przeterminowane trzy tyg. Lepiej wyrzucić to mleko i jej już nie podawać? Mleko zamknięte w szafce leżało z tyłu a ja zamiast sparwdzic partie to wcześniej wzięłam z dłuższą data jej dalam. Plis bez hejty, już nie będę robić takich atomowych zapasów 🤦

reklama
Data jest datą minimalnego terminu przydatności, więc podejrzewam, że nic się nie stało.

Osobiście bym dalej nie podawała, tylko kupiła nowe - majątku przecież nie kosztuje :)

Z tego co wiem masa produktów ma o wiele wcześniejszą datę spożycia niż w rzeczywistości, ale przy dziecku bym nie ryzykowała.
Ty spokojnie do kawy sobie dodawaj. Dobrze wiedzieć, bo mam całą puszkę hippa nieużywana, leży się i kurzy.

Z tego co wiem masa produktów ma o wiele wcześniejszą datę spożycia niż w rzeczywistości, ale przy dziecku bym nie ryzykowała.
Ty spokojnie do kawy sobie dodawaj. Dobrze wiedzieć, bo mam całą puszkę hippa nieużywana, leży się i kurzy.
Jeszcze jak ktoś robi też wafel z tych suchych waflow to do jako mleko w proszku można użyć do masy, albo ogólnie do deserów 😉

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry