reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Moje bebe bedzie mieć na imie.....??

ja mam statystyki najczęściej nadawanych imion w moim powiecie w tamtym roku i na początku tego roku i nie chciałabym nazwać mojej córci tak jak inni, bo później w szkole będą same Julki np.

Właśnie tu się zgadzam, dlatego niektóre imiona, które mi się podobają skreślam na starcie, np. Julia i Lena. W przypadku syna to się sprawdziło, w piaskownicy tłumy np. Mateuszy, Szymonów, Kamilów, Dawidów, Jakubów - i zawsze tylko jeden Gabryś :) Imię nie jest jakieś specjalnie wymyślne czy obce, a jednak rzadkie.

reklama
Na mnie wolali ;;poszla Karolina za stodole srac ,urodzila syna ku.rwa jego....A ten Synek sku.... podp...caly rynek"
To sobie wyobrazcie jakie ja mialam nerwy!!!!!!!

nie no wymiekla heheh , ja nie moge czego to dzeiciaki nie wymysla :szok:

Na mnie wolali " Weronika w majtki sika" albo
Wera sknera, wciaz wybiera. Dobry kosa choc do nosa! "KOSA- to byla moja milosc w podstawowce, tak mial na nazwisko... ehehe

tez dobre hehe

mnie wsumie nie przezywali jakos nigdy specjalnie , tylko siorka wolala jak zla byla Asia kielbasia :eek:

za to na nia Aneta smierdzaca skarpeta pali cuchnacego peta :-D
dzieci to maja wyobraznie hehe

Hehe, dziewczyny teraz to sie z tego mozemy posmiac, ale dla dzieciaka to nierzadko trauma z tego powodu i znienawidzenie swojego imienia:/

ja mam statystyki najczęściej nadawanych imion w moim powiecie w tamtym roku i na początku tego roku i nie chciałabym nazwać mojej córci tak jak inni, bo później w szkole będą same Julki np.
mam podobnie, chociaż też nie chciałabym aby się pokrywało z dziećmi najbliższej rodziny...
icarium Emilia została wybrana bezdyskusyjnie :p
werkamirek pierwsza myśl mojego M była Weronika, ale jakoś Emilia wygrała.

a my musimy wymyslic jakies uniwersalne imie. Mojemu sie podoba Jacek,ale tutaj wymowia to przy dobrych wiatrach Jasek :) ja mowie,ze jak mieszkamy tu , to moze nie robmy dziecku traumy,ze przy fin nazwisku bedzie pol imie pryz ktorym sobie beda lamac jezyki :) ale latwo mozna znalezc podobne np Tomek moze byc Tomas, Tuomas, Tomi. narazie narady trwaja i najlepiej nam idzie wykreslanie z kalendarza te imiona, ktore sa "napewno nie" :)
dziewczynka mial byc Halinka :)

a my musimy wymyslic jakies uniwersalne imie. Mojemu sie podoba Jacek,ale tutaj wymowia to przy dobrych wiatrach Jasek :) ja mowie,ze jak mieszkamy tu , to moze nie robmy dziecku traumy,ze przy fin nazwisku bedzie pol imie pryz ktorym sobie beda lamac jezyki :) ale latwo mozna znalezc podobne np Tomek moze byc Tomas, Tuomas, Tomi. narazie narady trwaja i najlepiej nam idzie wykreslanie z kalendarza te imiona, ktore sa "napewno nie" :)
dziewczynka mial byc Halinka :)

Jacek to Dżak mogą wymawiać, tylko z tym e musisz coś zrobić :-)

reklama
Ojej a my się wogóle nie możemy zdecydować. MNie się podoba Borys, a mężowi nie :( Bierzemy pod uwagę jeszcze Kubę i Szymona i ewentualnie Igora...AAaaaaaa :)

Ja też chciałam Borysa, ale mój M się kategorycznie nie zgodził :-D Kuba i Szymon zdecydowanie za częste jak dla mnie. Igor - nie jest złe ;-) Ja bym walczyła o Borysa lub Igora albo szukała czegoś jeszcze innego (kompromisu) ;-)

Pysia - dzięki :-) albo jestem ślepa albo Cię nie ma na liście mam :baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry